Nye tal: Fine kræftresultater i Region Midtjylland
Der er ros til Region Midtjylland fra Kræftens Bekæmpelse. Regionen er nemlig god til at behandle kræftpatienter til tiden.
- Overordnet set leverer Region Midtjylland et fint resultat. Især med kirurgisk behandling af livmoderhalskræft og kræft i bugspytkirtlen. Disse kræftformer er regionen langt bedre til at behandle til tiden end landsgennemsnittet for alle regioner, siger Kirsten Halskov Madsen, som er formand for Kræftens Bekæmpelses regionsudvalg i Region Midtjylland.
Sundhedsdatastyrelsen har netop udsendt en årsrapport, der kortlægger, hvordan det er gået for landets regioner med at behandle kræftpatienter til tiden i 2021.
Region Midtjylland var den bedste af regionerne
- Det glæder mig på vegne af regionens kræftpatienter, siger Kirsten Halskov Madsen, som dog understreger, at der stadig er meget arbejde at gøre, da tidsfristen stadig ikke bliver overholdt på mange kræftområder.
Fokus på kræft i blæren
Regionerne har fastsat et fælles mål om at behandle 90 pct. af alle kræftpatienter til tiden – uanset hvilken type kræft, patienten har.
Inden for alle kræftformer viser årsrapporten, at patienter i Region Midtjylland blev behandlet inden for den lægefagligt begrundede forløbstid i 77 pct. af tilfældene. Det samme som i 2020. Landsgennemsnittet ligger på 76 pct.
Hvad angår kirurgisk behandling af livmoderhalskræft og kræft i bugspytkirtlen er henholdsvis 94 pct. og 97 pct. af patienterne blevet behandlet rettidigt i regionen.
- På trods af at Region Midtjylland klarer sig godt, er der stadig et stykke vej op til, at 90 pct. af alle regionens kræftpatienter bliver behandlet til tiden, som regionerne har lovet. Så der er plads til forbedringer, fastslår Kirsten Halskov Madsen.
- Vi har et godt samarbejdet med Region Midtjylland, og der stor bevågenhed på kræftområdet. Det er jeg tilfreds med, for når man dykker ned i tallene, så er der stadig problemer med at overholde forløbstiderne på forskellige kræftområder, siger hun
Her tænker hun bl.a. på behandlingen af kræft i blæren – medicinsk og kirurgisk – hvor regionen kun i 49 og 43 pct. overholder forløbstiden på 48 dage og 53 dage mod landsgennemsnittet på henholdsvis 63 pct. og 61 pct.
Netværk for patienter
Kræftens Bekæmpelses rådgivninger i regionen samarbejder med KIU, som er en landsdækkende forening, der hjælper og støtter kvinder, der har eller har haft kræft i underlivet. Pårørende kan også få hjælp.
- Hvis man har lyst, er det muligt at få vejledning, støtte og møde andre kvinder i samme situation som en selv, siger Kirsten Halskov Madsen.
Hun tilføjer, at uanset hvilket behandlingsforløb der er tale om, har man som patient mulighed for at deltage i et lokale netværk hos Kræftens Bekæmpelse og bruge rådgivningstilbuddene i foreningen gratis.
Nøgleord
Kontakter
Lise BondesenPressechefKræftens Bekæmpelse
Tlf:+45 31 32 63 53Liseb@cancer.dkLinks
Information om Kræftens Bekæmpelse
Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse
Ny rekord: Over 400.000 mennesker i Danmark lever med og efter kræft25.6.2025 06:00:10 CEST | Pressemeddelelse
For mange er senfølger invaliderende - klinikker skal forbedre livskvaliteten.
Nye tal: 6 ud af 10 danskere bliver solskoldet på ferien22.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Vi beskytter os ikke godt nok mod solen, når vi rejser sydpå, viser ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse.
Nye beregninger bør genstarte debat om dyrere cigaretter7.6.2025 09:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny analyse viser, at dyrere cigaretter koster staten langt mindre end hidtil antaget.
Nye tal: 4 ud af 10 forældre har svært ved at blande sig i deres teenagers alkoholvaner6.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Men det betaler sig, for forskning viser, at aftaler om alkohol virker.
Rejsegilde i Nuuk: Kræftpatienter i Grønland får deres eget hus31.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nyt rådgivningshus skal give kræftramte i Grønland tryghed og viden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum