Kræftens Bekæmpelse

Nye tal: 99 pct. af alle brystkræftpatienter i Region Nordjylland behandlet til tiden

Del

Nye tal på kræftområdet viser flotte resultater for brystkræftområdet i Region Nordjylland. Der er ros fra Kræftens Bekæmpelse.

Foto: Tomas Bertelsen
Foto: Tomas Bertelsen

-Det er meget imponerende!

Reaktionen kommer fra Orla Kastrup Kristensen, der er formand for Kræftens Bekæmpelses regionsudvalg i Region Nordjylland.

Regionen har formået over en længere periode at være den bedste af alle fem regioner til at operere brystkræftpatienter til tiden. De nye tal cementerer den position, og det er jeg rigtig glad for på vegne af brystkræftramte kvinder i Nordjylland, roser Orla Kastrup Kristensen.

Regionsformanden reagerer på Sundhedsdatastyrelsen nye tal, der netop er udkommet. Tallene viser, hvordan det er gået for landets regioner med at overholde de såkaldte forløbstider for udredningen af kræftpatienter i 3. kvartal af i år.

Her blev 99 pct. af alle brystkræftforløb, der endte med kirurgisk behandling, gennemført til tiden i Region Nordjylland. Det er et bedre resultat end i de øvrige regioner. Gennemsnittet for samtlige regioner er 52 pct.

Især Region Sjælland og Region Hovedstaden trækker gennemsnittet ned. I de to regioner lykkedes det i 3. kvartal kun at gennemføre forløbstiderne i henholdsvis 32 og 25 pct. af tilfældene.


Samarbejde på tværs
Det er ikke kun på brystkræftområdet, at Region Nordjylland klarer sig godt. På tværs af alle kræftformer formåede regionen at gennemføre forløbene inden for den lægefagligt begrundede forløbstid i 88 pct. af tilfældene.

På Aalborg Universitetshospital glæder ledende overlæge på Onkologisk Afdeling Charlotte Birkmose Rotbøl sig over det flotte resultat. Det er opnået ved daglige multidisciplinære teamkonferencer samt et stærkt tværfagligt samarbejde.

-Hver morgen afholder vi såkaldte MDT – multidisciplinære teamkonferencer. Det går ud på, at alle faggrupper på tværs af specialer mødes, så vi får talt alle vinkler og detaljer rundt om patienten igennem. Det betyder enormt meget, fordi vi minimerer risikoen unødig forsinkelser, forklarer hun.

For ca. halvandet år siden indførte afdelingen MDT’er hver morgen i modsætning til tidligere, hvor mødet kun fandt sted et par gange om ugen.

-De gode tal afspejler også, at vi prioriterer og holder øje med, at vi ser patienterne til tiden, og at vi er fleksible i organisationen, når der er behov for det. Derudover har vi også kun ét behandlingssted i regionen, og alle specialerne er samlet. Det gør det nok også lidt lettere for os, tilføjer Charlotte Birkmose Rotbøl.

Forløbstiden er fastsat i kræftpakkerne. De er på 27 dage for brystkræft og skal sikre, at patienterne kommer i behandling hurtigt. Regionerne har et fælles mål om, at 90 pct. af alle kræftforløb skal overholde forløbstiden.

 

Kontakter

Billeder

Foto: Tomas Bertelsen
Foto: Tomas Bertelsen
Download
Orla Kastrup Kristensen er formand for Kræftens Bekæmpelses regionsudvalg i Region Nordjylland.
Orla Kastrup Kristensen er formand for Kræftens Bekæmpelses regionsudvalg i Region Nordjylland.
Download

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum