WebHub ApS

NYE TAL: 47% af danskerne oplever falske mails - Sådan kommer du svindlen til livs!

Del

I en ny dybdegående artikel visualiserer og analyserer billig-bredbånd.nu og cybersikkerhedsekspert Berit Skjernaa de seneste tal for it-kriminalitet fra Danmarks Statistik.

Tallene viser blandt andet, at hele 47% af alle danskere oplever at modtage falske e-mails, og at du er mere udsat for f.eks. svindel-hjemmesider jo yngre du er.

Redaktionen hos billig-bredbånd.nu har allieret sig med cybersikkerhedsekspert Berit Skjernaa, Senior Security and Privacy Specialist hos Alexandra Instituttet og udarbejdet 10 gode råd til at komme svindlen til livs. Disse råd præsenteres i en infografik, som frit kan benyttes.

Herunder følger et sammendrag af artiklen. Den samlede artikel kan læses på www.billig-bredbånd.nu/wp/falske-mails/

47% af alle danskere oplever falske e-mails

Ifølge Danmarks statistik har hele 47% af alle danskere oplevet at modtage falske e-mails.

 

Berit Skjernaa fortæller i denne forbindelse, at der findes mange forskellige former for falske e-mails:

Der er mange forskellige typer falske mails. Nogle er phishing, der går ud på at “fiske” personlige oplysninger ud af dig, som kan bruges i andre sammenhænge – det kan f.eks. være dine NemId-koder, et login, dit kontonummer, dit CPR-nummer eller andet. Nogle forsøger at få folk til at overføre penge – du skal bare lige overføre til lidt omkostninger vi har, før du kan få din store sum udbetalt. Vi har også det såkaldte CEO-fraud, hvor man får mailen til at se ud til at være fra direktøren, formanden eller en ven, der pludselig står i en udsat situation og mangler penge, så du skal skynde dig at overføre. Falske mails kan også være regulær afpresning. Andre gange er det for at få dig til at klikke på et link eller åbne en vedhæftning, som installerer malware på din computer.

Hun forklarer desuden, at afsenderne bag de falske mails typisk benytter sig af en form for skræmmetaktik.

Typisk er der en grad af frygt og hastværk ind over for at få folk til at gøre noget i panik – “skynd dig – ellers bliver din konto lukket” eller “du er ved at blive hacket – lad mig hjælpe dig” eller direkte afpresning “jeg har hacket dig – skynd dig at betale løsesum ellers lækker jeg dine intime billeder

Er stigende problem

It-kriminalitet og specielt falske e-mails virker til at være et stigende problem. Når det er så udbredt et problem med falske mails, er det bl.a. fordi det er så skalerbart. Det er meget nemt at sende e-mails til millioner af mennesker uden store omkostninger, og det er en meget lille brøkdel der skal hoppe på den, for at det virker.

Samtidig har det ingen konsekvenser, afsenderen er meget svær eller umulig at spore og/eller sidder i et land, hvor de ikke kan nås juridisk, fortæller Berit Skjernaa.

10 gode råd til at komme svindlen til livs

Infografikken herunder er udarbejdet i samarbejde med Berit Skjernaa fra Alexandra Instituttet. Den består af 10 konkrete råd til, hvordan du helt kan undgå eller i det mindste minimere falske e-mails og spam. Alle 10 råd uddybes i den fulde artikel.

Billeder

Information om WebHub ApS

WebHub ApS
WebHub ApS
Ceres Allé 7
8000 Århus C

https://www.webhub.dk/

WebHub Media er en paraply-virksomhed, som driver en række virksomheder. Virksomhederne har alle til fælles, at de udnytter internettets muligheder til fulde og hovedsageligt er webbaserede. Samlet set har vi mere end 70.000 unikke besøgende på vores mere end 15 sites hver måned.

Følg pressemeddelelser fra WebHub ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WebHub ApS

Fagforeningerne og de dyre adresser25.8.2021 14:36:32 CEST | Pressemeddelelse

Sankt Annæ Plads, en eksklusiv adresse i København, hvor LEGO-arvinger, milliardærer og ambassadører bor. Men det er også en adresse, hvor sygeplejerskernes, jordemødrenes og maskinmestrenes fagforeninger holder til, og man kunne måske spørge sig selv, om mindre ikke kunne gøre det? Find-a-kasse-priser.dk har i denne artikel undersøgt, hvor de danske fagforeninger har hovedkontor, og om disse adresser er i øjenhøjde med deres medlemmer. For som Martin Thorborg spørger i et Facebook opslag: ”Hvorfor er det at fagforeninger altid skal bo med havudsigt?”. Dette er et uddrag af den samlede artikel som findes her. LEGO-arvinger, milliardærer, ambassadører og sygeplejersker Sankt Annæ Plads er kendt som en af de dyreste adresser i København, og vil du bo i området vil en lejlighed hurtigt koste dig 15-20 millioner. Her er det kun LEGO-arvinger, milliardærer og ambassadører der har råd til at bo. På Sankt Annæ Plads finder man dog også en bred vifte af fagforeninger, som har valgt at placere

Ny dansk portal sælger hobby-kurser online25.2.2020 14:40:11 CET | Pressemeddelelse

Har du altid godt kunne tænke dig at lære at strikke, lave din egen keramikskål eller sy din egen kjole? Så er danske WeTeach.dk måske noget du bør kaste et blik på! Tidligere var det kun været muligt at lære håndværk som disse igennem aftenskolerne FOF og AOF, men den tid er nu forbi. Nu kan alle nemlig få direkte adgang til professionel undervisning i en lang række hobbyfag, når og hvor de vil, via online-portalen WeTeach.dk. WeTeach.dk blev startet for et lille ét år siden, men siden har allerede flere tusinde besøgende og kursister, som blandt andet deltager i kurser som Keramik-kursus Hækle-kursus Fotokursus Tegnekursus for børn Malekursus Tegnekursus og mange flere... På WeTeach.dk er der nemlig i skrivende stund 16 danske onlinekurser, og der kommer hele tiden flere til. Kurserne fungerer på den måde, at du som kursist køber adgang med mobilepay eller kreditkort, hvorefter du med det samme får adgang til dit kursus. Kurserne består af en række videoer, og i nogle tilfælde også s