DI - Dansk Industri

Nye restriktioner: Behov for offensiv testindsats og hurtig kompensation til ramte virksomheder

Del

Regeringen og myndighederne har i dag varslet strammere restriktionerne, som bredes ud til endnu flere kommuner. Dermed kommer nedlukningen til at ramme bredt i landet og påvirke en meget stor del af danskerne og virksomhederne.

- Med den fortsatte høje stigning i smittetal har vi forståelse for, at myndighederne vurderer, at der er behov for tiltag, som kan bremse spredningen. Det er fortsat helt nødvendigt, at virksomheder og medarbejdere bliver kompenseret og sikret bedst muligt, så vi som samfund kan komme bedst muligt igennem endnu en nedlukning. Rigtig mange virksomheder lukkes ned, og rigtig mange mærker store følgevirkninger af de nye restriktioner. Det bliver hårdt, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri (DI).

- Heldigvis har vi i dag fået en trepartsaftale på plads om at genåbne lønkompensationsordningen for både tvangslukkede og hårdt berørte virksomheder. Derudover er der akut behov for, at andre hjælpepakker og kompensation kommer på plads af hensyn til virksomheder og arbejdspladser i alle de ramte dele af Danmark, siger DI-direktøren.

- Og aftalerne skal ud at arbejde omgående. Hjælpen skal være så hurtig og effektiv som muligt, så den hjælper de virksomheder, den er tiltænkt.

Han ser dog positivt på, at regeringen nu vil booste testkapaciteten markant ved at inddrage private leverandører som en del af det nationale test-setup, så langt flere danskere kan blive testet for corona og få hurtigere svar.

- Vi skal gøre alt, vi kan for at få armene omkring denne krise og få situationen bragt under kontrol. Det kræver i allerhøjeste grad en offensiv teststrategi, og her er de private corona-test helt afgørende for, at vi kan at vi kan nå målsætningen om, at 80 pct. af befolkningen skal have adgang til en test inden for et døgn, så vi kan holde samfundet bedst muligt åbent og hurtigst muligt åbne yderligere igen, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Det er problematisk med lange testtider i en tid, hvor smitten stiger, så vi har presset på for, der også blev åbnet for private test, og det glæder os, at der er blevet lyttet. Danmark vil øge testkapaciteten markant, og det betyder, at flere danskere kan passe deres arbejde, og at flere virksomheder kan holde gang i forretningen, forklarer Lars Sandahl Sørensen.

Regeringen åbner for, at regionerne kan indgå aftaler med private leverandører med det samme.

- Tid er en faktor, når det kommer til test, så det er den rigtige løsning, så vi kan komme i gang med det samme. Vi har haft et godt samarbejde med myndighederne og vores kolleger i Dansk Erhverv i denne sag, og det er glædeligt, at der nu er blevet rykket til gavn for at holde gang i hjulene, siger Lars Sandahl Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere information kontakt presserådgiver Nis Peder Kolby på tlf.: 4032 3400.

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Vi skal i gang med energiøerne nu22.1.2021 09:55:40 CETPressemeddelelse

Den politiske beslutning om energiøer i Nordsøen og Østersøen cementerer Danmarks rolle som førende havvindnation. Men politikerne behøver ikke at bruge tid på at drøfte, hvordan energiøerne præcis skal se ud. Aktørerne på markedet finder selv ud af, om energiøerne skal placeres på kunstige øer eller platforme, mener Wind Denmark og Dansk Industri. Det er til gengæld vigtigt, at vi snarest kommer i gang med at etablere øerne.

DI: Ny iværksætterpolitik skal gøre Danmark til et paradis for iværksættere13.1.2021 08:21:14 CETPressemeddelelse

Selv mere end ti år efter finanskrisen er Danmark stadigvæk ikke kommet tilbage på samme niveau af nyetablerede virksomheder. Danmark har alvorligt brug for en ny ambitiøs iværksætterpolitik, som kan sikre, at vi får flere nye og levedygtige virksomheder. Det mener Dansk Industri, som opfordrer regeringen og Folketingets partier til at vedtage en politisk målsætning om at gøre Danmark til et paradis for iværksættere.

DI om nedlukning: Så snart verden åbner, bør coronapas og vacciner til eksportmedarbejdere på plads8.1.2021 17:07:22 CETPressemeddelelse

Den markante skærpelse af rejserestriktionerne, hvor verden går i rød, understreger massivt behovet for, at Danmark inden for kort tid som foreslået af DI er hurtigt klar med vacciner til erhvervsrejsende og et digitalt coronapas, så danske virksomheder er klar til at genvinde eksporten, så snart verden åbner igen. Det siger DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, i en kommentar til de nye rejsevejledninger. - Hele verden går i rød, og rejsemulighederne også for erhvervsrejsende bliver nu stærkt begrænsede. Det er en markant opstramning, og det kommer til at gøre ondt på mange brancher. Mange eksportvirksomheder er i forvejen hårdt trængte på ordrebøgerne efter 10 måneder med sparsom kontakt til deres kunder. Det er en faretruende situation - ikke bare for virksomhederne, men for hele Danmark, fordi vi som land er så afhængige af eksporten, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. - Vi vurderer, at myndighederne og regeringen gør det rigtige med en hård, men kortere nedlukning

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum