IFFD - Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark

Nye regler kan få store konsekvenser for de danske idræts- og fritidsfaciliteter

Del

En foreslået regelændring i Bygningsreglementet kan få store økonomiske og administrative omkostninger for vores idræts- og fritidsfaciliteter. Det skriver Idræts- & Fritidsfaciliteter i Danmark (IFFD) i et høringssvar til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Efter nytår kan de danske idræts- og fritidsfaciliteter være markant dårligere stillet. 

En foreslået regelændring til Bygningsreglementet 2020 betyder nemlig, at det bliver dyrere for idrætsfaciliteter at afholde større arrangementer som koncerter og stævner, der kræver ændringer til opstillingen i hallen. Det er en helt urimelig udgift at pålægge vores idrætsanlæg og i sidste ende idræts- og kulturlivet, mener IFFD. 

Derfor har brancheforeningen indsendt et høringssvar til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen for at gøre opmærksom på en række betænkeligheder vedrørende de nye regler. 

Problemet skal findes i den såkaldte pladsfordelingsplan. Tidligere har det været faciliteternes egen opgave at lave plantegninger til et givent arrangement og søge godkendelse hos kommunen. 

Ifølge de nye regelændringer skal idrætsfaciliteterne fra 2020 hyre en ekstern brandrådgiver til at udforme plantegningerne. For anlæggene vil det betyde store økonomiske og administrative udgifter, der vil påvirke faciliteternes muligheder for at drifte og udvikle sig.

Jane Jegind, formand for IFFD, udtaler:

- Hvis eller når de foreslåede ændringer træder i kraft, så får det store konsekvenser for vores idræts- og fritidsfaciliteter. Ændringerne vil betyde en markant økonomisk byrde, der i sidste ende kan få konsekvenser for aktiviteten, indholdet og foreningerne. Det lokale kultur- og fritidsliv vil ganske enkelt blive begrænset.

- Derfor har vi i IFFD sendt en række ændringsforslag til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, der forhåbentlig kan danne grundlag for en dialog om problemet. Det er afgørende nødvendigt. Ellers risikerer vi at sætte urimelige begrænsninger for udviklingen af de danske idrætsfaciliteter. 

På vegne af IFFDs forretningsudvalg

Jane Jegind, formand
Lene Dybdal, 1. næstformand
Holger Kortbek, 2. næstformand

Yderligere kommentarer:

Jane Jegind - 20 91 10 31

Nøgleord

Information om IFFD - Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark

IFFD - Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark
Toldboden 3, 2. sal D18
8800 Viborg

70 70 10 54http://www.iffd.dk

Foreningen IFFD - Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark er stiftet d. 18. juni 2018. IFFD er en forening for idræts- og fritidsfaciliteter i Danmark. Foreningens formål er at fremme samarbejdet både kommuner imellem og internt i kommunerne, så de meget store beløb, der hvert år bruges på idrætsfaciliteter i Danmark, bliver anvendt bedst muligt.

Følg pressemeddelelser fra IFFD - Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra IFFD - Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum