Beskæftigelsesministeriet

Nye projekter skal udbrede gode erfaringer med ansættelse af udsatte borgere

Del

Gode erfaringer med udsatte borgere på lønningslisten skal deles med flere. Derfor har en række projekter, der skal hjælpe virksomheder med at udbrede budskabet gennem deres netværk, nu fået del i en pulje på knap 45 mio. kroner fra satspuljeaftalen for 2018.

Ni projekter skal være med til at sprede gode erfaringer med at have udsatte borgere ansat de næste to år. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har nu udmøntet første runde af ansøgningspuljen ”Udbredelse af virksomheders sociale ansvar” på 14,3 mio. kroner for perioden 2018-2019. 

Projekterne skal hjælpe mange forskellige målgrupper og er spredt ud over hele landet. De er blandt andet rettet mod ledige med minimum et års sammenhængende ledighed, kvinder med anden etnisk baggrund end dansk og personer med Autisme Spektrum Forstyrrelse. Det er både private virksomheder, professionelle idrætsklubber, konsulentvirksomheder, virksomhedsnetværk, nonprofitorganisationer samt andre aktører og fagforeninger, som står bag.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

”Det går godt i Danmark, og det er vigtigt, at vi udnytter de gode tider til at få endnu flere til at være en del af det arbejdende fællesskab. Her er der tale om en gruppe borgere, der generelt har svært ved at få job, så jeg glæder mig til at se, hvordan de forskellige projekter lykkes med at få dem tættere på arbejdsmarkedet.” 

I satspuljeaftalen for 2018 blev der i alt afsat 45 mio. kroner til indsatsen ”Udbredelse af virksomheders sociale ansvar” i årene 2018-2021.

I efteråret 2019 udmeldes de resterende 30 mio. kroner for perioden 2020-2021.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet:

Pressevagt: 51232830

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum