Lolland Kommune

Nye naturoplevelser i 2016

Del

Endelig er det blevet forår, og sæsonen for naturvejlederture i Lolland Kommune er i fuld gang. Få en oversigt over årets ture i folderen ”Ud i naturen – Guidede ture 2016”, der kan hentes nu på hjemmesiderne for Naturpark Maribo, Naturpark Nakskov Fjord og på turistkontorene i Nakskov og Maribo.

I år er der igen mulighed for at komme med på tur ved Lidsø.
I år er der igen mulighed for at komme med på tur ved Lidsø.

Turprogrammet for 2016 byder både på velkendte ture og helt nye udflugter i den lollandske natur. Hvad enten du er til cykelture, vandreture eller sejlture, er der spændende oplevelser i vente med mulighed for at nyde naturen, dyrelivet og ikke mindst fortællinger om områderne.

Igen i år kan du komme med på alle de traditionelle ture som for eksempel tematurene i sommermånederne med turbåden Anemonen og Postbåden, krible-krable-tur for børnene på Lyttesholm, en sommertur til Hyllekrog, efterårets svampeture og forskellige cykelture.

Men ikke alt er helt, som det plejer. I år har naturvejlederne nemlig ekstra mange overraskelser i ærmet.

”Jeg har 12 nye og anderledes ture med i år, som jeg ser frem til at tage deltagerne med ud på. En af de første er en vandretur Onsevig rundt 22. april, hvor vi skal høre om de mange spændende initiativer, som beboerne i området har gang i. I august har jeg planlagt to hemmelige ture, hvor deltagerne først får oplyst mødestedet efter tilmeldingen, og måneden efter er der mulighed for at fordybe sig i fjordens spændende geologi på Geologiens Dag på Nakskov Fjord,” fortæller naturvejleder Klaus Bek Nielsen.

Også naturvejleder Uffe Nielsen glæder sig til at tage deltagerne med på årets ture:

”Jeg håber, at mange igen i år har lyst til at komme med ud og få nogle hyggelige og lærerige oplevelser i den lollandske natur. Der er både noget for dem, der interesserer sig for områdernes historie, for fugle, blomster, svampe, og i det hele taget for alle, der vil ud i den friske luft og nyde naturen. I år bliver der som noget nyt mulighed for at se de nye naturområder, der er etableret i forbindelse med Femern Bælt projektet, på en tur i starten af juni. Derudover har vi planlagt nogle særlige jubilæumsture i Maribo og Nakskov i anledning af de to byjubilæer i år,” siger naturvejleder Uffe Nielsen.

De næste ture i kalenderen finder sted søndag 10. april, hvor du kan komme med på en forårstur om formiddagen fra Frilandsmuseet til Naturskolen i Bursø og efterfølgende kigge efter fugle på en vandretur ved Lidsø. Det er i begyndelsen af fuglenes yngletid, så der vil være et sandt mylder af fugle overalt.

Se en nærmere beskrivelse af alle turene og informationer om tid og sted i folderen ”Ud i Naturen – Guidede ture 2016”. Du kan hente den på turistkontorene og på hjemmesiderne www.naturparkmaribo.dk og www.nakskovfjord.dk , hvor du også kan tilmelde dig.

Nøgleord

Kontakter

Uffe Nielsen
Naturvejleder, Lolland Kommune
Tlf. 25 47 29 09

Klaus Bek Nielsen
Naturvejleder, Lolland Kommune
Tlf. 20 28 27 32

Billeder

I år er der igen mulighed for at komme med på tur ved Lidsø.
I år er der igen mulighed for at komme med på tur ved Lidsø.
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum