Furesø Kommune

Nye muligheder for aktiviteter ved Farum Arena

Del

Byrådet har vedtaget en ny lokalplan ved Farum Arena, der muliggør fx ny multihal. Boldbanerne røres ikke. Der har været stor lokal opbakning til forslaget under høringsfasen og på et borgermøde.

Onsdag den 27. januar vedtog Byrådet en ny lokalplan ved Farum Arena, som præciserer, at området kan anvendes til kulturelle-, offentlige- og almennyttige formål, f.eks. sportskampe eller kulturelle aktiviteter, undervisning, messer, loppemarkeder eller events.

Lokal opbakning

Lokale foreninger og borgere har været inddraget tidligt i lokalplanens udarbejdelse, og der var stor opbakning til lokalplanforslaget under høringsfasen og på borgermødet.

”Lokalplanen er en tiltrængt opdatering af en lokalplan, som efterhånden har rundet 20 år. Farum Arena og boldbanerne bruges hele tiden af både skolebørn og lokale sportsforeninger. Jeg glæder mig over opbakningen til lokalplanen. Den imødekommer de ønsker, som vores lokale foreninger og skoler har, ved fx at gøre det muligt at bygge nye sportshaller. Den slår også fast, at Farum Arena kan bruges til fx messer,” siger Susanne Mortensen (C), formand for Udvalg for byudvikling og bolig.

Interesse fra Kruse og gymnastikforening

Lokalplanforslaget giver mulighed for to nye byggerier: En sportshal tæt ved Marie Kruse og et byggefelt tæt på Farum Arena og Stavnsholtskolen til enten sportshal og/eller parkeringshus. De store sports- og boldbaner friholdes for bebyggelse og vil fortsat kunne anvendes på samme måde som hidtil.

Marie Kruse Skolen og Farum Gymnastikforening er interesseret i at opføre en multihal, som kan dække deres behov for øget aktivitet.

Lokalplanen gør det muligt at opføre et parkeringshus med plads til 100-200 parkeringspladser bag Farum Arena og med udkørsel mod Paltholmvej. En ny overkørsel til Paltholmvej skal hjælpe med at fordele bilerne bedre i området.

”Byrådet er opmærksom på, at mange i området er belastet af meget trafik, ikke mindst i forbindelse med de store begivenheder i Farum Arena. Også denne problemstilling har vi lagt vægt på at få taget hånd om i den nye lokalplan,” siger Susanne Mortensen (C).

Lokalplanen bliver offentliggjort på Plandata.dk. Du kan finde lokalplanen og læse mere om den på kommunens hjemmeside www.furesoe.dk

Kontakter

Susanne Mortensen (C)

Formand for Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Tlf:7216 3950smo@furesoe.dk

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Life science skal skabe ny vækst i hovedstadsregionen4.3.2021 13:32:16 CETPressemeddelelse

Regeringens syv nye, regionale vækst-teams skal komme med anbefalinger til, hvordan man bedst kan investere i den lokale erhvervsudvikling, så hele landet kommer godt igennem coronakrisen. I hovedstadsområdet er der fokus på life science og løsninger, der styrker danskernes sundhed. Der skal blandt andet gives anbefalinger til flere offentlig/private samarbejder, der kan fremme vækst og velfærd, skabe flere grønne løsninger og reducere ulighed, fortæller Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (S), der får sæde i hovedstadsregionens vækstteam.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum