Ishøj Kommune

Nye motorvejsskilte skal vise turister vej til ARKEN

Del

To store turistoplysningstavler langs motorvejen i Ishøj skal føre bilister og turister til Ishøjs unikke seværdighed, ARKEN

Måske har årvågne bilister lagt mærke til to nye skilte på Køge Bugt-motorvejen? Fra februar 2018 er to brune turistoplysningstavler blevet sat op langs motorvejen. De skal gøre trafikanterne mere opmærksomme på Ishøjs store attraktion, ARKEN.

Dette er resultatet af et samarbejde mellem ARKEN og Ishøj Byråd, som i fællesskab har ansøgt Vejdirektoratet om tilladelse til at opstille skiltene.

Mange har nok allerede bemærket de brune skilte, som siden 2011 er blevet sat op flere steder i landet som et forsøg. På Sjælland viser skiltene vej til bl.a. Stevns Klint, Sorø Klosterkirke og Roskilde Domkirke. Flere af de steder, som var med i forsøgsordningen, har oplevet stor succes med turistoplysningstavlerne og set en stigning af besøgende.

Til det fælles gode

Ishøj Kommune har mange unikke kulturoplevelser og seværdigheder at byde på, og fremover bliver det lettere for indenlandske såvel som udenlandske turister at orientere sig og samtidig lade sig inspirere til et besøg i kommunen, når det store, brune turistskilt ved motorvejsafkørslen vil synliggøre Vestegnens store turistattraktion, ARKEN.

Christian Gether, ARKENs direktør, er yderst tilfreds med de nye turistoplysningstavler og siger, ”at man måske ikke vil bemærke en effekt på besøgstallet lige med det samme, men de store skilte vil under alle omstændigheder gøre folk mere opmærksomme på attraktionen lige om hjørnet”.

Også Ishøj Kommunes borgmester, Ole Bjørstorp, har store forventninger til de brune turistskilte:

”Når bilisterne bliver fristet til at dreje af og tage en tur ud på ARKEN, er der en oplagt mulighed for at køre rundt og se nærmere på, hvad kommunen ellers har at byde på. Så forventningen er, at de brune ARKEN-turistskilte vil gavne alle - også de andre kulturoplevelser og attraktioner.”

Faktaboks: Brune turistskilte

De brune turistoplysningstavler er opsat langs motorveje og henviser til en kulturel eller historisk perle i et lokalområde.

For at få et brunt skilt skal en seværdighed have betydelig kulturel eller historisk betydning og befinde sig inden for en radius af 15 km fra den pågældende motorvejsafkørsel.

Skiltene blev oprindelig sat op som en forsøgsnordning, men blev i oktober 2016 gjort permanent.

Kontakter

Anja Vorm Andersen, erhvervs- og turistchef i Ishøj Kommune
Tlf.nr.: 43 57 72 08
E-mail: ava@ishoj.dk

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum