Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Nye midlertidige besøgsrestriktioner på plejehjem i Københavns Kommune

Del

Der er i dag, fredag d. 11. september, trådt nye besøgsrestriktioner i kraft på de københavnske plejehjem. Det sker som følge af et påbud, som Styrelsen for Patientsikkerhed har udstedt til Københavns Kommune samt en lang række andre kommuner i hovedstadsområdet.

Gældende fra i dag gælder der atter restriktioner for besøg på plejehjem i Københavns Kommune. Det er konsekvensen af det påbud, som Styrelsen for Patientsikkerhed i dagfredag d. 11. september, har udstedt. 

De nye midlertidige restriktioner gælder for besøg af pårørende på plejehjem og midlertidige døgnophold. Det sker på baggrund af et stigende smittetryk i København og omegn. Påbuddet er gældende til foreløbigt 1. oktober. 

Restriktionerne medfører, at alle besøg som udgangspunkt skal foregå udendørs. Der kan dog gøres undtagelser i kritiske situationer, ligesom besøg kan foregå indendørs, hvis den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren. 

Sisse Marie Welling, sundheds- og omsorgsborgmester (SF), ser de nye restriktioner som nødvendige forbehold i en situation, hvor vi skal beskytte beboerne på plejehjemmene bedst muligt mod smitte med corona. 

Vi har de seneste uger desværre kunnet se, hvordan antallet af smittetilfælde i vores og andre hovedstadskommuner er steget markant i befolkningen. Det har fået myndighederne til at sætte nye restriktioner i værk, som skal være med til at beskytte de mest sårbare borgere – det er blandt andre de ældre på plejehjem – mod coronaog dem efterlever vi naturligvis,” siger Sisse Marie Welling. 

Hun tilføjer: “Der er ingen tvivl om, at det er svært for vores beboere og for deres pårørende igen at skulle forholde sig til nye regler. Og ikke mindst til at undvære noget af den sociale kontakt, som de måtte undvære meget længe i foråret. Men vi må gøre alt, hvad vi kan for at forhindre, at corona igen får foden indenfor på vores plejehjem,” siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF). 

Fakta: 

  • Besøg skal som udgangspunkt foregå udendørs 
  • Besøg kan fortsat ske indendørs i kritiske situationer eller hvis besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren.    
  • Restriktionerne gælder indtil 1. oktober og omfatter plejehjem og midlertidige døgnophold. 

Læs mere i påbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed (PDF) 

Yderligere oplysninger: 

Sundheds- og Omsorgsforvaltningens pressetelefon: 23 82 80 82 

Nøgleord

Vedhæftede filer

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum