DSK - De Samvirkende Købmænd

Nye megabutikker truer regeringens ambition for bymidterne

Del

De Samvirkende Købmænd byder regeringens partnerskab til levende bymidter velkommen. Adm. direktør for DSK, John Wagner, advarer dog imod, at den nuværende planlov åbner for en stribe nye, store butikker uden for bymidterne

- Flere megabutikker uden for byerne vil dræne bymidterne for butiksliv og strider dermed imod regeringens gode ambitioner i Vækstplan for handel og logistik, som regeringen har fremlagt i dag.

Det siger adm. direktør John Wagner, De Samvirkende Købmænd.

Han peger på, at den seneste liberalisering af planloven risikerer at medføre over en snes nye såkaldte aflastningscentre, som truer bymidternes fremtid.

Samtidig er ændringer i indkøbsvaner, stigende e-handel og et faldende udbud af butikker i fuld gang med at påvirke livet i købstædernes bymidter.

Erhvervsminister Simon Kollerup erkender i forbindelse med offentliggørelsen af den nye vækstplan, at levende bymidter i små og mellemstore byer i Danmark er truet.

- Og der sker en centralisering, som er skadelig, siger ministeren.

På den baggrund vil regeringen oprette et partnerskab mellem Erhvervsministeriet, organisationer med særlig viden inden for bymidteudvikling og udvalgte kommuner med det overordnede formål at understøtte kommunernes arbejde med levende bymidter.

John Wagner roser den del af initiativet, og han opfordrer til, at regeringen tager købmændene med i partnerskabet, så den traditionelle detailhandel og dermed virkelighedens verden også bliver hørt.

- Lukker regeringen øjne og ører for vores virkelighed, så risikerer den – som den tidligere regering – at få tæsk for at grave grøfterne mellem de største byer og resten endnu dybere, siger John Wagner.

Af Vækstplanen for handel og logistik fremgår det, at planloven blev ændret i 2017 for at give kommunerne større fleksibilitet i detailhandelsplanlægningen og hjælpe de fysiske butikker i konkurrencen med e-handlen.

- I virkelighedens verden ser vi, at kommunerne bliver ofre for ”terror-planlægning”, når kampen om megabutiks-centre bliver alles kamp mod alle. De nye store butikker uden for byerne kan måske kortvarigt begrænse e-handel, men i overgangsfasen bliver bymidterne lagt øde, advarer John Wagner.

Nøgleord

Kontakter

Information om DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK - De Samvirkende Købmænd
DSK - De Samvirkende Købmænd
Islands Brygge 26
2300 København S

3962 1616http://www.dsk.dk/

Vi passer godt på den danske købmand.

Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.

Medlemskredsen omfatter ca. 1.400 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og Reitan Distribution.

I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.

Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum