Nye medlemmer til Madkulturens bestyrelse
Mange af de store udfordringer, vi som samfund står overfor i dag – klimaforandringer, livsstilssygdomme, ensomhed mv. – kalder på nye svar. Her vil madkultur og -vaner spille en stor rolle for, hvordan vi som samfund kan skabe de nødvendige forandringer. Derfor opruster Madkulturen, en selvejende forandringsorganisation under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, nu sin bestyrelse.
Nye medlemmer i bestyrelsen er:
- Signe Wenneberg (f. 1968). Uddannet i retorik og kulturformidling. Journalist, forfatter, ginproducent og foredragsholder med en solid baggrund fra en række bestyrelser, stillinger og fortalerposter. Beskæftiger sig med bæredygtighed i alle aspekter.
- Ghita Parry (f. 1960). Uddannet økonoma. Formand i Kost & Ernæringsforbundet siden 2004. Fra 1998 til 2004 næstformand i forbundet. Sidder i en lang række udvalg og bestyrelser inden for sundhed, fødevarer og fagbevægelsen.
- Helle Müller Petersen (f. 1968). Uddannet i økonomi med en master i økonomi og Business Administration. Landedirektør i Arla Danmark. Har før dette arbejdet 25 år i Carlsberg Group som bl.a. CEO og Vice President i blandt andet Asien og Kroatien.
Klima og bæredygtighed i fokus
Fødevareminister Rasmus Prehn glæder sig over indtrædelsen af de nye bestyrelsesmedlemmer, der kan være med til at sætte madkultur og hverdagsmaden på dagsordenen:
”Det er min mission at få så mange som muligt til at tage stilling deres egne måltider. Madkulturen har i ti år været med til at skabe viden og konkrete løsninger i samarbejde med vigtige partnere, og organisationen spiller en stor rolle, når det handler om at få danskerne til at overveje deres kostvaner til gavn for vores sundhed og for klimaet,” siger fødevareminister Rasmus Prehn.
”Det har været en prioritet for mig at udpege bestyrelsesmedlemmer med solide kompetencer inden for klima og bæredygtighed, som kan nå ud til den brede befolkning. Med en stærk bestyrelse står Madkulturen nu godt rustet til også at skabe synlige resultater i de kommende ti år,” siger Rasmus Prehn.
Inspiration gennem håndgribelige, involverende madaktiviteter
Madkulturen har fra 2011-2021 blandt andet uddannet over 2.300 lærere, pædagoger og frivillige og derigennem involveret 110.000 børn og unge i at lave mad – fx i forbindelse med Foodjam på Roskilde Festival, Efterskolernes Køkkentjans og DM i Madkundskab. Madkulturen har også arbejdet målrettet med mange partnere om at sætte bæredygtig mad på dagsordenen og produceret unik viden om danskernes hverdagsmad.
”Madkulturen er sat i verden for at holde hånden under dansk madkultur. Jeg er rigtig stolt af de resultater, vi har nået til dato. Her vil jeg gerne kvittere for den store indsats, de nuværende medlemmer i bestyrelsen hidtil har ydet. Men det står klart, at der stadig ligger et stort stykke arbejde foran os. Jeg glæder mig derfor over at kunne supplere de stærke kræfter i Madkulturens bestyrelse med tre kompetente profiler, så vi i fællesskab kan løfte arbejdet med at sætte bedre mad for alle på dagsordenen,” siger Fie Hansen-Hoeck, formand for Madkulturens bestyrelse.
De sidder i Madkulturens bestyrelse
- Fie Hansen-Hoeck, formand. Producters og Fooducer, direktør og ejer
- Anthony Aconis. Fireball, direktør.
- Carsten Kjær Joensen. Erhvervsministeriet, kontorchef.
- Charlotte Bach Thomassen. DGI, Landsformand
- Charlotte Rønhoff. Rådet for Børns Læring, formand.
- Leif Wilson Laustsen. Danske Slagtermestre og FødevareDanmark, formand.
- Lisbeth Dalgaard. Dalgaard Supermarked Hørsholm, ejer, og Dansk Arbejdsgiverforening, formand.
- Paolo Drostby. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, kontorchef.
- Susanne Hovmand-Simonsen. Ejer, landbruget Knuthenlund.
- Trine Hahnemann. Hahnemanns Køkken, ejer, kogebogsforfatter mv.
Nøgleord
Kontakter
Fødevareministeriets pressetelefon
Ved spørgsmål til fødevareministeren
Minna WrightPresse- & kommunikationsansvarlig
Ved spørgsmål til Madkulturen
Billeder
Links
Information om Madkulturen
Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Vi arbejder på at styrke madkulturen i Danmark gennem almennyttige og kommercielle projekter.
Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering.
Følg pressemeddelelser fra Madkulturen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Madkulturen
Flere vender ryggen til klimavenlig mad6.12.2023 23:59:00 CET | Pressemeddelelse
Mens kriserne står i kø, opgiver mange at spise med klimaet in mente, viser ny, stor undersøgelse. Sundhed og pris er i stedet øverst på dagsordenen, når vi skal købe ind til de daglige måltider.
Nyt madindeks: Fri adgang til unikt datasæt om vores madvaner31.8.2023 05:24:03 CEST | Pressemeddelelse
Hvor mange i din region får kød til aftensmad? Hvordan har unges forbrug af takeaway udviklet sig? Og hvor ofte drikker kvinder øl til maden? Madkulturen giver nu fri adgang til at søge i resultaterne fra 19.000 besvarelser om råvarevalg, madlavning og måltider
Nyt madprojekt giver børn i dagplejen sundere og sjovere måltider15.8.2023 10:55:49 CEST | Pressemeddelelse
Allerede mens børn er helt små etableres gode og sunde madvaner. Det gælder ikke mindst i dagplejen. Alligevel oplever mange dagplejere, at der mangler materialer, som inspirerer dem til at servere sundere og mere varieret mad. Det vil projektet ”Gør sund mad til barnemad” hjælpe til med.
Pres på madbudgettet: 136.000 børn lider afsavn22.6.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mindre frugt og grønt, dårligere madpakker og nej tak til sociale arrangementer. Det er virkeligheden for mange danske børn, viser ny undersøgelse fra Madkulturen.
Lokale politikere i folkemødedebatter om børnenes mad1.6.2023 09:52:59 CEST | Pressemeddelelse
Hvem gider arbejde med mad? Hvad sker der, når børn lever på et hårdt presset madbudget? Og hvor mange kyllingelår kan elever fra Falster udbene på fem minutter? Det viser sig, når Mette Blomsterberg fredag byder velkommen til en ny scene om børnenes mad
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum