Aalborg Universitet

Nye medlemmer af Aalborg Universitets bestyrelse

Del

Group Vice President i Grundfos, Lars Raadkjær Enevoldsen og professor ved Bergen Universitet, Stener Kvinnsland er udpeget som nye eksterne medlemmer af AAU’s bestyrelse. Rektor Per Michael Johansen har fået forlænget sin åremålskontrakt til 2023.

Lars Raadkjær Enevoldsen har som ansvarlig for Grundfos’ teknologi og innovation samt gennem flere års arbejde med Grundfos’ globale universitetssamarbejder opnået et stort kendskab til samarbejdet mellem universiteter og industri både nationalt og internationalt. Efter mange års medlemskab af Dansk Industris Forsknings- og Uddannelsesudvalg har Lars også opnået stort kendskab til det danske forskningssystem. Fra bestyrelsesarbejde har Lars Enevoldsen desuden erfaring med bl.a. iværksættere og deres samspil med universiteterne.

- Jeg er stolt over at være udpeget til bestyrelsen og glæder mig til at gøre en helhjertet indsats for en fortsættelse af de flotte resultater og positive ondømme universitetet har ikke mindst indenfor samarbejder med industrien, siger Lars Raadkjær Enevoldsen.

Stener Kvinnsland har som overlæge i onkologi og professor ved Bergen Universitet et indgående kendskab til det sundhedsvidenskabelige fagmiljø og til sundhedssektoren. Stener Kvinnsland har bestridt en række centrale bestyrelses-, ledelses- og komiteposter inden for det norske sundhedsvæsen og er bestyrelsesformand for Norges største private fond, Bergens Forskningsstiftelse.

- Jeg er meget glad for udpegningen til bestyrelsen. Jeg har stor tro på Aalborg universitet, som jeg har lært at kende gennem mange år, og jeg ser frem til at kunne være med til at understøtte den udvikling Aalborg Universitetet er i gang med, siger Stener Kvinnsland.

De nye medlemmer afløser Jens Kristian Gøtrik og Ann-Helén Bay, som udtræder pga. udløbet af deres mandatperioder. Aalborg Universitet modtog forslag om i alt 45 kandidater.

Aalborg Universitets bestyrelse har i øvrigt besluttet, at rektor Per Michael Johansen får sin ansættelseskontrakt forlænget til 31. marts 2023.

Fakta:

Aalborg Universitets bestyrelse er sammensat af 11 medlemmer, hvoraf seks medlemmer er eksterne. To medlemmer er valgt af og blandt universitetets videnskabelige personale, ét medlem er valgt af og blandt det teknisk-administrative personale, og to medlemmer valgt af og blandt de studerende.

Lars Raadkjær Enevoldsen er udpeget for perioden 1. juli 2018-30. juni 2022, og Stener Kvinnsland er udpeget for perioden 1. august 2018-31. juli 2022.

Kontakt

- Bo Jeppesen, strategisk rådgiver, tlf. 61 40 40 61

Nøgleord

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Innovativt design af fundamenter til havvindmøller kan næsten halvere prisen11.7.2018 08:00pressemeddelelse

Et sugebøttefundament til en havvindmølle, der kan samles med bolte på havnen, inden det sejles ud til sin placering. Det er resultatet af et projekt mellem Aalborg Universitet, Siemens Gamesa, Universal Foundation A/S og Fred. Olsen Wind Carrier A/S. Et resultat, der kan sænke prisen på fundamentet med op til 40 procent, og som i sidste ende også vil sænke forbrugernes elregning

Demente liver op i interaktion med menneskelignende robotter, men forsker advarer mod ukritisk brug9.7.2018 08:30pressemeddelelse

Et nyt forskningsprojekt viser, at mennesker med svær demens har stor gavn af kontakt til sociale robotter. Det får dem til at live op, og de begynder at tale og blive socialt aktive. Men ifølge forskeren bag projektet, Jens Dinesen Strandbech, er der etiske udfordringer forbundet med teknologien. Der er således risiko for, at robotterne kan blive brugt til at passivisere besværlige demente borgere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum