Fonden for Entreprenørskab

Nye legater til grønne iværksætterspirer

Del

Unge iværksætterspirer fra erhvervsuddannelserne får nu mulighed for at søge støtte til opstart af innovative, grønne og bæredygtige virksomheder. Det sker gennem et nyt samarbejde mellem Fonden for Entreprenørskab og Tuborgfondet.

Danmark har brug for dygtige faglærte, der kan udvikle nye, værdiskabende produkter og løsninger med afsæt i praktiske erfaringer og særligt med fokus på grønne og bæredygtige løsninger.

Derfor har Fonden for Entreprenørskab og Tuborgfondet i samarbejde skabt muligheden for, at iværksættere på erhvervsuddannelserne kan søge et Mikrolegat, som kan være med til at gøre gode, grønne ideer til nye virksomheder.

Samarbejdet glæder Fonden for Entreprenørskabs direktør Christian Vintergaard, der håber, at det vil give udslag i flere nyopstartede virksomheder.

“Der findes et væld af talentfulde iværksætterspirer og gode ideer på de danske erhvervsuddannelser, og vi er derfor rigtig glade for, at vi nu sammen med Tuborgfondet kan give legater til eleverne, så de kan føre gode, grønne ideer ud virkeligheden, siger han.

Også hos Tuborgfondet ser man store muligheder i det nye samarbejde

“Vi tror meget på talentmassen på erhvervsskolerne. Mikrolegaterne kan være det lille skub, der får unge iværksættere i gang med grønne og bæredygtige virksomhedsidéer”, siger sekretariatschef Peter Giacomello.

Iværksætterudfordring på erhvervsuddannelserne
Mange nye virksomheder i Danmark er startet af faglærte, og virksomhederne er kendetegnet ved en højere overlevelse end virksomheder generelt.

Der er brug for dygtige faglærte, der kan udvikle nye, værdiskabende produkter og løsninger med afsæt i praktiske erfaringer, hvis vi skal løse de store udfordringer, Danmark og verden står overfor.

Men andelen af nye faglærte iværksættere er faldet de seneste 20 år. Og samtidig er  andelen af unge, der fravælger erhvervsuddannelser, steget, viser undersøgelse fra Børne-og ungeministeriet.

Det er derfor afgørende, at Danmark får vendt den udvikling, og det vil Fonden for Entreprenørskab og Tuborgfondet nu bidrage til.

Elever fra EUD, EUX og EUV kan søge om op til 25.000 kroner til deres iværksætteridé.

Mikrolegater, frivillige mentorer og mentordage skal få iværksætteri til at blomstre
Elever fra erhvervsuddannelserne skal opnå erfaringer med værdiskabende, grønne iværksætteridéer gennem særlige Mikrolegater. Feltet af ansøgere skal kvalificeres gennem rekruttering af frivillige erhvervsmentorer, afholdelse af mentordage og gennem en særlig kommunikationsindsats over for elever og undervisere på erhvervsuddannelserne.

Med den indsats håber Fonden for Entreprenørskab og Tuborgfondet at kunne medvirke til, at flere erhvervsuddannede kaster sig ud i iværksætteri og handler på deres grønne ideer til gavn for den grønne omstilling.

Virksomheden Log Ladies har tidligere modtaget et Mikrolegat, der har givet virksomheden luft under vingerne, fortæller medstifter Sine Ramm.

“Vi mødte hinanden, da vi var på hovedforløb som tømrere. Vi talte om den branche, vi havde valgt, og om hvordan det var at være kvinde i et meget mandsdomineret fag. Derefter overvejede vi, hvordan vi selv kunne være med til at sætte skub i tingene, så håndværk blev mere tilgængeligt for flere køn. At modtage legatet og dermed få opbakning udefra, bekræftede os i, at andre også kunne se idéen med vores projekt. Så på den måde gav det os ikke kun en god opstart, men også en kæmpe tro på vores arbejde,” siger Sini Ramm.

Nøgleord

Kontakter

Kommunikations-og pressekonsulent i Fonden for Entreprenørskab, Christine Brasch Bækholm, 30229262, christine@ffefonden.dk

Kommunikationsansvarlig i Tuborgfondet Karen Løth Larsen, 42187032, kl@tuborgfondet.dk

Chefkonsulent i Fonden for Entreprenørskab, Tilde Reffstrup, 23269675, tilde@ffefonden.dk

Medstifter af Log Ladies, Sini Ramm, 29824549, kontakt@logladies.dk

Links

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum