Boligsiden.dk

Nye kvartalstal viser fortsat mange bolighandler

Del

Købelysten er for alvor slået igennem på boligmarkedet i år, viser ny opgørelse fra Boligsiden.dk. Tal for tredje kvartal af 2015 dokumenterer, at der stadig bliver handlet langt flere boliger og grunde end i foregående år.

Foto: David Buchmann
Foto: David Buchmann

Der kan være kamp om pladserne, når boligerne til salg bliver fremvist, for interessen er fortsat stor. Boligsiden.dk’s opgørelse over tredje kvartal af 2015 viser, at antallet af handler med boliger og grunde stadig ligger langt over foregående års niveau. I tredje kvartal alene lå antallet af handler 29 procent højere end i gennemsnittet for samme kvartal i årene 2010-2014.

”Boligmarkedet har i år været gennemsyret af en generel optimisme. Renten har været lav, og selvom boligpriserne er steget, har det ikke haft betydning for købelysten”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Samlet set ligger antallet af handler i årets tre første kvartaler 40 procent højere end gennemsnittet for samme periode 2010-2014. De mange handler har betydet, at der i de tre første kvartaler i år allerede er blevet solgt mere end hele årsresultatet for årene 2010, 2011 og 2012, og markedet er tæt på at ramme årsresultatet for 2013.

Det er dog især årets to første kvartaler, der trækker fra. Her er der blevet solgt henholdsvis 47 og 45 procent flere boliger og grunde end gennemsnittet for samme periode i 2010-2014.

”Det er usædvanligt, at der blev solgt så mange boliger især i første kvartal. Boligmarkedet plejer at tage en lille vinterlur, men det var der intet af i år”, siger Birgit Daetz.

Særligt mange lejlighedssalg

De høje antal handler er fordelt på alle boligtyper. Alligevel skiller ejerlejlighederne sig ud med særligt høje salgstal. Efter tredje kvartal lå antallet af solgte ejerlejligheder hele 72 procent over gennemsnittet for samme periode i 2010-2015. I årets to første kvartaler lå antallet af handler over 80 procent højere end gennemsnittet for samme periode i de foregående år.

Fremgang over hele landet

Kun to kommuner har oplevet en nedgang i antallet af villa- og rækkehushandler efter tredje kvartal af 2015 sammenholdt med gennemsnittet for samme periode 2010-2014. Fanø og Skive er blevet registreret for en lille nedgang i antallet af hushandler, mens de resterende 96 kommuner har oplevet fremgang.

 

Top 5 kommuner – største fremgang i antal handler (villa/rækkehus)

Baseret på tal på de tre første kvartaler af 2015 sammenholdt med gennemsnittet for samme periode 2010-2014.

1. Greve: +89 %

2. Herlev: +84 %

3. Allerød: +73 %

4. Glostrup: +72 %

5. Odsherred: +64 %

For yderligere information kontakt kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Kontakter

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Foto: David Buchmann
Foto: David Buchmann
Download

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/
Boligsiden.dk er Danmarks mest besøgte boligsite. Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum