Bellagroup A/S

Nye internationale topnavne på plakaten til Bogforum 2023

Del

For under en måned siden løftede Bogforum sløret for de første, internationale stjerneforfattere, som lægger vejen forbi den 31. udgave af Danmarks største litteraturfestival til november. Nu føjes anerkendte navne fra Norge, Schweiz og Sverige til listen i skikkelse af Åsne Seierstad, Joël Dicker og Patrik Svensson.

Den 31. udgave af litteraturfestival Bogforum finder sted i weekenden d. 2.-5. november 2023 i Bella Center Copenhagen.
Den 31. udgave af litteraturfestival Bogforum finder sted i weekenden d. 2.-5. november 2023 i Bella Center Copenhagen.

Den første weekend af november løber litteraturfestivalen Bogforum atter af stablen i Bella Center Copenhagen. Her ventes over 35.000 gæster i løbet af tre dage at lægge vejen forbi for at føje nye kapitler til deres interesse for bøger og læsning i genrens fulde spændvidde: Fra børnebøger til voksenkrimier, fra romance til slægtsromaner og faglitteratur - trykt, oplæst, indtalt.

I slutningen af april annoncerede Bogforum, at den franske stjerneforfatter Valérie Perrin, samt svenske Alex Schulman og tyske Judith Hermann alle lægger vejen forbi København til efteråret.

Nu føjes Åsne Seierstad, Joël Dicker og Patrik Svensson til plakaten:

Åsne Seierstad


Et af reportagegenrens helt store navne, Åsne Seierstad, brød igennem internationalt med den kontroversielle ”Boghandleren fra Kabul”. I sin aktuelle bog ”Afghanerne” vender hun tilbage til Afghanistan og giver et indgående portræt af de afghanere, der flygtede fra Taliban og de, der blev tilbage.

Mød Åsne Seierstad på Bogforums Store Scene. I Danmark udgives hendes bøger på Politikens Forlag.

Joël Dicker


Den schweiziske, litterære superstjerne Joël Dicker slog internationalt igennem i 2012 blot 27 år gammel med romanen ”Sandheden om Harry Quebert-sagen”, der blev en af årets mest omtalte romaner. I år er han aktuel med romanen ”Alaska Sanders-sagen”, som trækker tråde tilbage til sagen om Harry Quebert.

Joël Dicker udgives på dansk af People's og interviewes på Bogforums Litteraturscene.

Patrik Svensson


Den svenske forfatter var et tilløbsstykke, da han besøgte Bogforum i forbindelse med sin debutbog ”Åleevangeliet” - en bog der af amerikanske Publishers Weekly blev udnævnt til en af årets bedste i 2020. Nu er han aktuel med bogen ”Havet og mennesket”; et værk om de mennesker, der har udforsket, kortlagt og forsøgt at underlægge sig havet. Bogen er blevet fremragende modtaget af et enigt anmelderkorps og bliver centrum for en øjenåbnende samtale om havets tillokkelse og driften mod at søge ud på åbent hav.

Oplev Patrick Svensson på Bogforums Vidensscene. Gads Forlag udgiver hans bøger i Danmark.

Fakta

  • Bogforum og Børnebogsforum afholdes hvert år i første weekend i november, i 2023 fra fredag d. 3. til søndag d. 5. november.

  • Billetsalget til Bogforum åbner 1. juni.

  • Det fulde program for Bogforum 2023 lander til efteråret, men flere hovednavne og særtemaer afsløres drypvist frem mod den endelige plakatlancering.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Åsne Seierstad. Foto: Julie Pike
Åsne Seierstad. Foto: Julie Pike
Download
Joël Dicker. Foto: PR
Joël Dicker. Foto: PR
Download
Patrik Svensson. Foto: Emil Malmborg
Patrik Svensson. Foto: Emil Malmborg
Download

Bellagroup A/S

Bellagroup er en af Danmarks største virksomheder inden for hoteller, konferencer, events og hospitality.

Venuedelen består af kongres-, event- og mødedestinationerne Bella Center Copenhagen, Bella Arena og Bella Sky Conference & Event, CIFF Showrooms og International House. Bellagroups egenproducerede, store events tæller bl.a. CIFF - Copenhagen International Fashion Fair, Bogforum og LEGO World.

Bellagroup driver tre hoteller med internationalt anerkendte brands: Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky Copenhagen og Copenhagen Marriott Hotel med til sammen næsten 1.600 værelser

Om Bogforum

Bogforum er Danmarks største litterære festival, som er blevet afholdt hvert år siden 1992. Eventet flyttede i 2012 fra Forum på Frederiksberg til Bella Center Copenhagen på Amager.

Sidste år besøgte 34.000 gæster Bogforum, og størstedelen af de over 200 udstillere er forlag. 

Følg pressemeddelelser fra Bellagroup A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bellagroup A/S

Stor, dansk hospitality-aktør sætter turbo på arbejdet med bæredygtighed16.5.2023 09:15:45 CEST | Pressemeddelelse

Efter flere pandemi-år med kraftigt nedsat aktivitet grundet rejse- og forsamlingsrestriktioner, snurrer forretningshjulene atter hos Bellagroup. Den øgede aktivitet må og skal spejles i et tilsvarende øget fokus på virksomhedens aftryk på klima, miljø og det omgivende samfund, siger gruppens bæredygtighedsdirektør, og løfter sløret for nye, ambitiøse målsætninger og initiativer.

Fransk forfatterstjerne til København: Bogforum præsenterer tre stærke internationale navne26.4.2023 08:03:00 CEST | Pressemeddelelse

Når Bogforum til november for 31. gang slår dørene op til oplevelser, talks, og fysiske fællesskaber for litteraturelskere i alle afskygninger, bliver det med flere udenlandske sværvægtere på plakaten. Den franske ’Vand til blomster’-stjerne, Valérie Perrin, får i første udmelding om årets program selskab af tyske Judith Hermann og svenske Alex Schulman.

Bogforum x Teater Republique: Nyt partnerskab sætter scenen for internationale forfatterstjerner23.3.2023 14:22:36 CET | Pressemeddelelse

Med et fælles ønske om at formidle litteraturen i alle dens former, præsenterer Bogforum og Teater Republique et samarbejde, som bringer samtaler med og om nogle af den samtidige verdenslitteraturs stærkeste stemmer frem i rampelyset. Det første arrangement finder sted allerede til maj med bl.a. Nobelprismodtager Herta Müller, og i dag frigives billetter til juni måneds forfattermøde med sydafrikansk-britiske Deborah Levy.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum