Guldborgsund Kommune

Nye indsatser skal gøre det lettere at søge om byggetilladelse

Del

En brobygger, bedre hjælp til byggeansøgninger og væk med gebyret. Guldborgsund Kommune har fra årsskiftet sat flere tiltag i gang, som skal gøre det lettere for borgerne og erhvervslivet at søge om byggetilladelse.

Guldborgsund Kommune nye byggesagskoordinator Kirstine Fonager Møller
Guldborgsund Kommune nye byggesagskoordinator Kirstine Fonager Møller

1204 ansøgninger om tilladelser til byggeri blev sidste år sendt til Guldborgsund Kommune. Sagerne sendes gennem den landsdækkende byggeansøgningsportal ”Byg & Miljø”.

Når ansøgningerne lander hos kommunen mangler der i rigtigt mange tilfælde oplysninger eller bilag, så sagerne skal en tur forbi ansøger igen før en byggesagsbehandler kan give en byggetilladelse.

De sager har kommunen fra årsskiftet sat særligt ind for at få bragt ned.

-          Der er rigtigt mange detaljer og bilag, der skal holdes styr på, når man indsender en byggeansøgning. Samtidig er ”Byg & Miljø” nok mere henvendt til de professionelle, så  det er svært. Derfor styrker vi nu vores indsats, så vi i endnu højere grad hjælper borgerne igennem ansøgningsprocessen. Det vil ikke bare være en fordel for borgeren men også vores byggesagsbehandlere, der dermed hurtigere kan komme igennem sagen og få sendt en godkendelse retur. Dermed er vores forventning også, at vi kan få nedbragt den samlede sagsbehandlingstid, siger formand for Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget Peter Bring-Larsen.

Indsatsen for at nedbringe de mangelfulde byggeansøgninger er  delt i flere tiltag:

Der er netop ansat en ny koordinator i byggesagsafdelingen, som populært sagt skal fungere som brobygger mellem på den ene side de mange regler og detaljerede ansøgningsskemaer og på den anden side borgerne, der måske en enkelt gang i livet, skal udfylde en korrekt byggeansøgning.

-          Alle vores byggesagsbehandlere har stort fokus på vejledning og at hjælpe ansøgerne i mål med deres ansøgninger. Men vores nye byggesagskoordinator kommer til at adskille sig ved, at få sagerne til tidlig screening inden de lander hos byggesagsbehandlerne. Så skulle der mangle et bilag på en sag eller en afkrydsning, så vil det blive opdaget tidligere, og så bliver ansøgeren kontaktet og hjulpet det sidste stykke i forhold til at få de sidste detaljer på plads, forklarer leder i TM Myndighed Casper Henriksen.

Byggesagskoordinatoren, der er ansat, hedder Kirstine Fonager Møller. Hun kommer også til at have fokus på hele processen, der ligger før at en ansøgning bliver sendt af sted.

-          Vi kan se på sagerne, at det er mange af de samme ting, som ansøgerne er usikre på og derfor tit får udfyldt forkert. Derfor styrker vi også vores vejledningsmateriale, så vi får oversat det til tider svære byggesprog, så det bliver lettere for alle at få sendt en korrekt ansøgning fra starten, siger Kirstine Fonager Møller.

Ud over de tiltag som skal gøre det lettere at udfylde korrekte ansøgninger, så fjerner kommunen også et helt trin i byggeprocessen. Nemlig den del der handler om opkrævning af gebyr.

-          Gebyret er først og fremmest fjernet for at styrke rammevilkårene for vores virksomheder og fremme kommunens erhvervsvenlighed. Men det fjener også et trin fra byggeprocessen for borgerne, så måske vil endnu flere nu gå i gang med deres byggeprojekter, siger udvalgsformand Peter Bring-Larsen.

Sidste år kostede det 1000 kroner at få behandlet an byggeansøgning.

Kontakter

For yderligere information kontakt:

Leder TM Myndighed Casper Henriksen, telefon 25 18 18 91

Udvalgsformand Peter Bring-Larsen, telefon 25 18 00 02

Kommunikationskonsulent Stine Melissa Jensen, telefon 25 18 04 90

Billeder

Guldborgsund Kommune nye byggesagskoordinator Kirstine Fonager Møller
Guldborgsund Kommune nye byggesagskoordinator Kirstine Fonager Møller
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum