Danmarks Idrætsforbund

Nye corona-restriktioner kan få store fysiske og mentale omkostninger

Del

En markant nedsættelse af forsamlingsforbuddet vil ramme foreningslivet benhårdt og få store fysiske og mentale omkostninger for danskerne.

Regeringens nye bebudede coronarestriktioner kan ramme foreningslivet som en hammer. Hvis forsamlingsforbuddet f.eks. bliver sat ned til 10 personer, vil det i praksis gøre det tæt på umuligt dyrke foreningsidræt.

Det gælder ikke bare stævne- og turneringsaktiviteter, som må indstillet, mens også almindelig daglig træning, som i vid udstrækning bliver umulig at gennemføre.

”Jeg er dybt bekymret for de efterfølgende fysiske og mentale konsekvenser, hvis befolkningen og især børn og unge ikke længere har mulighed for at dyrke idræt med hinanden. I foreningsidrætten får børnene pulsen op og udviklet deres motorik, men i foreningerne indgår de også i sociale fællesskaber, som er af afgørende vigtighed for deres trivsel i hverdagen,” siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF.

Ønske om en dispensation

DIF har et ønske om, at foreningslivet kan blive undtaget fra en nedsættelse af forsamlingsforbuddet, fordi det, at vi fortsat kan dyrke idræt med hinanden, har så stor betydning for, hvordan vi fysisk og mentalt kommer gennem det kommende vinterhalvår.

”Jeg er bange for, at de sundhedsmæssige og mentale konsekvenser af en nærmest reel nedlukning af foreningsidrætten bliver meget, meget alvorlige. Vi oplevede i forbindelse med forårets restriktioner, at danskerne i stor stil hold op med at dyrke motion og blev inaktive, da de mistede tilbuddene fra foreningsidrætten. Det kommer til at ske igen,” siger DIF-direktøren.

Tal fra Idrættens Analyseinstitut viste, at andelen af danskere, der dyrkede sport og motion faldt fra 55 til 39 procent i forbindelse med restriktionerne i foråret. Men det er ikke kun danskernes motion, der er i spil. Det er hele den frivillige foreningsstruktur også.

”De frivillige kræfter, som er hele forudsætningen for idrætsforeningerne, engagerer sig i foreningsarbejdet, fordi det er sjovt og ikke af økonomiske årsager. Disse frivillige kræfter var voldsomt udfordret i foråret med at finde hoved og hale i retningslinjer og med at holde kontakten til i medlemmerne via alle mulige kreative tiltag. Jeg frygter simpelthen, at de ikke magter det en gang til – især fordi nye restriktioner ser ud til at kunne fortsætte meget langt ud i fremtiden,” vurderer Morten Mølholm Hansen og forsætter:

”Mit ønske er, at regering, politiske partier og sundhedsmyndigheder meget grundigt gennemtænker, hvad de mere afledte og langtrækkende konsekvenserne bliver af de kommende restriktioner.”

Kontakter

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum