Hvalsøe

Nye anvendelser af traditionelle produkter sparer plads i små hjem

Del
Finanskrisen i 2008 tog hårdt på danskernes økonomi, arbejdsmarkedet og boligpriserne. I 2010 vendte kurven, og lige siden er boligpriserne steget stødt herhjemme. I dag ligger boligpriserne på det højeste niveau siden da, og hvis vi skal tro på prognoserne, vil de fortsat være opadgående i en del år endnu. Dette betyder, at vi i dag får væsentlig mindre for pengene, og det har fordret nye måder at tænke indretning, multifunktionalitet og pladsbesparelse på.

På trods af coronakrisen er boligpriserne for 10 år i træk på sit højeste siden 2010. Ikke bare i storbyerne København og Aarhus, men i hele landet. Den største stigning skal findes i Frederikshavns Kommune, hvor priserne på villaer og rækkehuse steg med 33 % fra 2019 til 2020. Tendensen gælder ikke kun huse, men også ejerlejligheder og sommerhuse, der begge har set en prisstigning på over 6 % i samme periode. 

Vi får altså selvsagt meget mindre for pengene nu, end vi gjorde sidste år. Det kan medføre to ting: At folk enten flytter længere væk fra byerne, eller at de bosætter sig på mindre plads end ellers. Sidstnævnte stiller nye krav til indretning af hjemmet. Og det er der nogle virksomheder, som er begyndt at tænke i.

Tænker ud af boksen

Det drejer sig blandt andet om virksomheden Hvalsøe Design, der netop har udgivet en artikel en alternativ måde at bruge knivmagneter på. Mere specifikt handler den om alle de måder, du kan bruge en knivmagnet på, der kan gøre hverdagen lidt nemmere, mere dekorativ eller pladsbesparende. 

Hvalsøe Designs direktør, Thomas Kuperman, mener, at det er en tendens, alle møbel- og interiørvirksomheder skal til at tænke ind i forretningsmodellen: 

Vi ser i højere grad, at folk efterspørger multifunktionalitet og nye måder at anvende traditionelle produkter på, der gør dem mere smarte og giver dem flere formål. IKEA har stor succes med deres tilpasningsdygtige og pladsbesparende løsninger, og det er dét, vi også ser forbrugerne efterspørge i højere og højere grad.”

Han peger desuden på, at en af årsagerne kan være, at vi flytter mere rundt end før i tiden: ”Det er klart, at når vi får færre kvadratmeter at gøre med, så stiller det større krav til vores måde at indrette os på i forhold til sådan noget som opbevaring. Men jeg tror også, det skyldes, at vi flytter mere, end vi gjorde engang. Derfor er det fedt, at et produkt, som vi brugte til én ting i vores gamle hjem, kan få en ny anvendelse i vores nye. Det passer også rigtig godt ind i hele bæredygtighedstankegangen, hvor vi hellere vil genbruge eller upcycle end at smide ud.” 

Du kan læse artiklen om knivmagneter her: https://hvalsoe-design.dk/ting-du-ikke-vidste-du-kunne-bruge-en-knivmagnet-til/

Hvalsøe Design

Hvalsøe Design er en dansk designvirksomhed med hovedsæde i Køge. Omdrejningspunktet er minimalistisk, nordisk design, udført i flotte naturmaterialer. Virksomheden har stor fokus på bæredygtighed i hele produktionen, lige fra udvinding af råvarer til produktion og levering. Vil du læse mere eller se eller købe produkterne, kan du besøge www.hvalsoe-design.dk

Nøgleord

Billeder

Information om Hvalsøe

Hvalsøe
Åshøjvej 32
4600 Køge

https://hvalsoe-design.dk/

Følg pressemeddelelser fra Hvalsøe

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hvalsøe

Opbevaringen af din køkkenkniv har også betydning for, hvor tit den skal slibes13.7.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

De fleste – måske især mænd – vil gerne kunne imponere familie og venner med at slibe deres køkkenkniv med et strygestål. For kan du gøre det lige så legende let som en professionel kok, er du sikkert rigtig dygtig til at lave mad. Det er dog sjældent tilfældet – ligesom det ikke er nok at kunne slibe kniven, for at holde den skarp. Også måden du opbevarer din kniv på, har betydning for, hvor længe den forbliver skarp.

På trods af krisen: Danskerne bygger huse som aldrig før2.4.2021 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Coronakrisen har budt på landsdækkende nedlukninger, hjemsendelser og konkurser. Det har dog ikke fået danskerne til at spare på pengene – tværtimod. Nye statistikker viser nemlig, at danskerne under coronakrisen har bygget huse og renoveret som aldrig før. Coronakrise rimer ikke umiddelbart på renovering eller nybyg. Alligevel er det den tendens, der har præget danskernes boligvaner under pandemien. Det skyldes blandt andet en stærk privatøkonomi og lave renter.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye