Søfartsstyrelsen

Ny viden om batterisikkerhed kan fremme miljøvenlige løsninger i søfarten

Del

Ny rapport om batterisikkerhed, med særligt fokus på brand, giver Søfartsstyrelsen ny viden. Rapporten kortlægger forskellige brandslukningsmetoder samt effekten af ventilationssystemer i batterirum i tilfælde af brand.

Ny rapport om batterisikkerhed, med særligt fokus på brand, giver Søfartsstyrelsen ny viden. Rapporten kortlægger forskellige brandslukningsmetoder samt effekten af ventilationssystemer i batterirum i tilfælde af brand.

​Søfartsstyrelsen har været partner i et stort projekt, hvor resultatet er en rapport, som omhandler sikkerhed i batteriinstallationer. Rapporten understøtter den hurtige teknologiske udvikling, som finder sted i den maritime industri lige nu, og giver Søfartsstyrelsen og erhvervet ny og brugbar viden omkring batterisikkerhed.

Seniorskibsinspektør Denis Cederholm-Larsen fra Søfartsstyrelsen udtaler:
"Fremtidens skibe kræver mere miljøvenlige løsninger, men  der skal være fokus på sikkerheden fra starten" og tilføjer "med den nye rapport, kan vi skabe et overblik, som både kan komme Søfartsstyrelsen og erhvervet til gavn".

Det er DNV GL, som har arrangeret og koordineret et Joint Development Project (JDP), som startede tilbage i 2017. Projektet har været et tæt samarbejde mellem de norske, danske og amerikanske søfartsmyndigheder, forskellige batteriproducenter, rederier, værfter, brandslukningsproducenter samt systemleverandører.

"Projektet er ganske enestående, og resultaterne bygger blandt andet på faktuelle laboratorieforsøg" siger seniorskibsinspektør Denis Cederholm-Larsen og fortsætter "projektet har på den måde givet os et endnu mere klart billede af, hvad vi kan forvente i tilfælde af en brand i en batteriinstallation".

Hele rapporten med alle resultater og konklusioner kan frit downloades på Søfartsstyrelsens hjemmeside eller på DNV GL`s hjemmeside.

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Caspar Brands Plads 9
4220 Korsør

72 19 60 00https://www.soefartsstyrelsen.dk/

Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum