ALK

Ny vaccine mod husstøvmideallergi får tilskud i Danmark

Del

For tre måneder siden fik den danske allergivaccinevirksomhed ALK godkendt et nyt lægemiddel mod allergisk rhinitis (høfeber) og allergisk astma forårsaget af husstøvmider. Nu får lægemidlet generelt klausuleret tilskud i Danmark

Næsten en halv million voksne danskere lider af husstøvmideallergi. For nogle kan ACARIZAX® være en relevant behandlingsmulighed. (Foto:www.alk.net)
Næsten en halv million voksne danskere lider af husstøvmideallergi. For nogle kan ACARIZAX® være en relevant behandlingsmulighed. (Foto:www.alk.net)

Allergivaccinevirksomheden ALK har fået generelt klausuleret tilskud i Danmark til sin nye tabletvaccine ACARIZAX® mod allergisk rhinitis og allergisk astma forårsaget af husstøvmider. Det sker kun tre måneder efter, at ALK opnåede godkendelse af lægemidlet i 11 europæiske lande.

“Det er godt nyt for de danske husstøvmideallergikere, at der nu er tilskud til behandling af deres allergi med ACARIZAX®, der kan tages af patienten i hjemmet. Det åbner mulighed for allergivaccination til de patienter, der har svært ved at få tid i en travl hverdag til de mange injektioner og lægebesøg, som traditionel injektionsbehandling kræver”, siger administrerende direktør i ALK, Jens Bager.

Næsten en halv million voksne danskere lider af husstøvmideallergi. Flere undersøgelser viser, at en ud af ti patienter med allergisk rhinitis ikke er i god kontrol med deres sygdom og på trods af behandling med symptomdæmpende medicin oplever moderate til svære symptomer.

For nogle af disse patienter vil ACARIZAX® være en relevant behandlingsmulighed, der kan forbedre deres livskvalitet og potentielt modificere den underliggende årsag til sygdommen ved at øge tolerancen over for husstøvmider.

Husstøvmideallergi og astma hænger sammen

Med tabletvaccinens dokumenterede effekt i patienter med allergisk astma er tilskuddet samtidig en god nyhed til mange astmatikere. Op imod halvdelen af alle astmapatienter er nemlig sensibiliserede over for husstøvmider.

“Ved at behandle årsagen til allergi giver ACARIZAX® patienter med allergisk astma helt nye muligheder for bedre astmakontrol. Og selvom tabletterne ikke er en erstatning for patienternes eksisterende medicin, så giver det nye produkt mulighed for bedre astmakontrol og på sigt også mindre brug af traditionel astmamedicin", siger Jens Bager.

ACARIZAX® er den første tabletvaccine mod allergisk rhinitis og allergisk astma forårsaget af husstøvmider, der er blevet godkendt i Europa, og udviklingen af lægemidlet har omfattet ca. 6.000 patienter verden over og gør ALKs nye tabletvaccine til det bedst dokumenterede produkt inden for allergi immunterapi mod husstøvmider nogensinde.

ACARIZAX® er efter GRAZAX® mod græspollenallergi den anden tabletvaccine, som ALK lancerer i Danmark. Patienter bør konsultere egen læge, hvis de ønsker at finde ud af, om ACARIZAX® er relevant for dem. ACARIZAX® kommer på markedet i begyndelsen af det nye år. Læs mere om det generelt klausulerede tilskud til ACARIZAX® på Sundhedsstyrelsen hjemmeside: www.sundhedsstyrelsen.dk.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Jens Bager, adm. direktør, tlf. 4574 7576
Investor Relations: Per Plotnikof, tlf. 4574 7527, mobil 2261 2525
Presse: Jeppe Ilkjær, tlf. 7877 4532, mobil 3050 2014

Billeder

Næsten en halv million voksne danskere lider af husstøvmideallergi. For nogle kan ACARIZAX® være en relevant behandlingsmulighed. (Foto:www.alk.net)
Næsten en halv million voksne danskere lider af husstøvmideallergi. For nogle kan ACARIZAX® være en relevant behandlingsmulighed. (Foto:www.alk.net)
Download

Information om ALK

ALK
ALK
Bøge Alle 6-8, Bygn. 5,
2970 Hørsholm

3816 7070http://www.alk-abello.com/
Om husstøvmideallergi Husstøvmider er den mest almindelige årsag til allergi i verden. Der menes at være op mod 200 millioner patienter med allergi forårsaget af husstøvmider på verdensplan. Allergien udvikles tidligt i livet, og den er til stede hele året. Undersøgelser viser, at hos en ud af ti voksne med allergisk rhinitis er livskvaliteten væsentligt forringet som følge af deres sygdom. Forbindelsen mellem allergisk rhinitis og allergisk astma er veldokumenteret, og langt størstedelen af de patienter, der lider af allergisk astma forårsaget af husstøvmider, har også allergisk rhinitis. Om ALK ALK er en global, forskningsbaseret medicinalvirksomhed, der fokuserer på forebyggelse, diagnosticering og behandling af allergi. ALK er en af verdens førende virksomheder inden for allergivaccination (immunterapi) – en behandling af selve årsagen til allergi. Virksomheden har ca. 1.900 medarbejdere og datterselskaber, produktionsfaciliteter og distributører over hele verden. ALK har indgået partnerskabsaftaler med Merck, Torii, Abbott og Seqirus (tidl. bioCSL) om kommercialisering af sublinguale tabletbaserede allergivacciner i henholdsvis Nordamerika, Japan, Rusland, Australien og New Zealand. Selskabet har hovedkvarter i Hørsholm og er børsnoteret på NASDAQ Copenhagen. Læs mere på www.alk.net.

Følg pressemeddelelser fra ALK

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra ALK

Eksamensperioden er ekstra hård for de pollenramte14.6.2018 12:10pressemeddelelse

Studerende med pollenallergi har det svært i øjeblikket. Ikke alene skal de som deres medstuderende gå til et utal af eksaminer. De skal også kæmpe med øjne, der klør og en næse, der løber, og det påvirker manges præstationer negativt. Behandlingen af allergi har dog de seneste år budt på fremskridt og de hårdest ramte studerende kan i dag bl.a. blive vaccineret med tabletbehandling for græsallergi, når den symptomatiske behandling ikke har tilstrækkelig effekt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum