Novo Nordisk Fonden

Ny undervisningspris hylder indsatsen for at skabe begejstring for naturvidenskab hos de mindste

Del

Novo Nordisk Fonden har åbnet for indstillinger til en ny undervisningspris målrettet landets pædagoguddannelser. Formålet med prisen, der er på 250.000 kr., er at anerkende og synliggøre de særlige indsatser, der bliver gjort for at kvalificere fremtidens pædagoger til at arbejde med natur, udeliv og science.

Novo Nordisk Fonden har lanceret en ny pris rettet mod undervisere på de danske professionshøjskolers pædagoguddannelser. Prisen er blevet oprettet på baggrund af det øgede fokus, der med indførslen af det nye læreplanstema natur, udeliv og science er kommet på naturfaglig formidling til de mindste børn.

Den nye pris sætter fokus på det vigtige arbejde med at uddanne pædagoger, der underviser inden for specialiseringen dagtilbudspædagogik, med et særligt fokus på science pædagogik, matematisk opmærksomhed og bæredygtighed.

Prisen er målrettet undervisere på de danske professionshøjskolers pædagoguddannelser. Undervisere inden for specialiseringen dagtilbudspædagogik med et særligt fokus på science-pædagogik, matematisk opmærksomhed og bæredygtighed kan komme i betragtning til prisen. Den nye pris er en naturlig udvidelse af fondens øvrige undervisningspriser, der blandt andet tæller en pris til naturfagsundervisere på læreruddannelsen.

”Vi er stolte af nu at tilføje en pris til undervisere på pædagoguddannelsen, som er målrettet uddannelsen af pædagoger inden for læreplanstemaet 'Natur, udeliv og science'. Deres arbejde er med til at lægge grundstenen til børnenes nysgerrighed og interesse for den naturfaglige verden i den helt tidlige alder,” siger Berith Bjørnholm, Senior Vice President, Education & Outreach, Novo Nordisk Fonden.

Om Novo Nordisk Fondens Pris til Naturfagsundervisere på Pædagoguddannelsen

Novo Nordisk Fondens Pris til Naturfagsundervisere på Pædagoguddannelsen uddeles årligt. Prisen består af en sum på 250.000 kr. bestående af en personlig hæderspris på 50.000 kr. og 200.000 kr. til professionshøjskolen. Andelen, som tilfalder professionshøjskolen, skal anvendes til udvikling af den naturfaglige undervisning (fx indkøb af eksperimentelt udstyr, ekskursioner, opgradering af lokaler/inventar eller udviklingsprojekter). Prisen uddeles efter indstilling fra institutionsbestyrelse eller ledelse på den enkelte professionshøjskole.

Læs mere om prisen her.

Nøgleord

Kontakter

Christian Mostrup, pressechef, tlf.: 3067 4805, cims@novo.dk

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.


Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 25 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. 

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden uddeler 35 mio. kr. til initiativer, der skal forbedre fremtidsmulighederne for unge syriske flygtninge i Jordan1.10.2020 06:30:00 CESTPressemeddelelse

Novo Nordisk Fonden vil styrke uddannelse og tilknytning til arbejdsmarkedet for de mange unge syriske flygtninge i Jordan og derigennem øge deres muligheder for at deltage aktivt i samfundet og for at blive selvforsøgende. Fonden har netop uddelt støtte til fem humanitære projekter, heriblandt to forskningsprojekter der skal frembringe ny viden om skabelse af varige løsninger for flygtningene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum