Gladsaxe Kommune

Ny undersøgelse viser, hvor meget vi bevæger os i Gladsaxe

Del

Gladsaxes borgere er især gode til at cykle til arbejde og særligt glade for fitness og løb. Det viser den landsdækkende undersøgelse ’Danmark i Bevægelse’.

27 procent af Gladsaxes borgere cykler til og fra arbejde fem dage om ugen. Foto: Jens Astrup
27 procent af Gladsaxes borgere cykler til og fra arbejde fem dage om ugen. Foto: Jens Astrup

1799 borgere i Gladsaxe har besvaret spørgeskemaet om deres bevægelsesvaner i den landsdækkende undersøgelse ’Danmark i Bevægelse’. Bevægelse kan være alt fra organiseret idræt, til husarbejde, fitness i center eller hjemme samt cykelture som transport i hverdagen.

Undersøgelsen viser, at voksne borgere i Gladsaxe er mere aktive inden for gå- og vandreture, fitness og løb som aktivitetstyper end landet som helhed og også i sammenligning med andre hovedstadskommuner. Det samme gælder cykling til og fra arbejde, hvor der er 27 procent, der cykler til og fra arbejde fem dage om ugen.

Omvendt er gladsaxeborgerne mindre aktive i praktiske og fysisk krævende aktiviteter i hjemmet (fx havearbejde) sammenlignet med de gennemsnitlige nationale tal.

Borgerne dyrker idræt og motion i både organiseret sammenhæng og på egen hånd. Langt de fleste (72 procent) dyrker det dog selvorganiseret eller på egen hånd. 23 procent af de voksne borgere i Gladsaxe angiver, at de er aktive i en idrætsforening, hvilket er på niveau med øvrige hovedstadskommuner, men fire procentpoint under landsgennemsnittet. 20 procent af Gladsaxes borgere benytter private fitnesscentre, hvilket svarer til tallene for øvrige hovedstadskommuner og landsgennemsnittet. Flere borgere i Gladsaxe dyrker motion i forskellige sammenhænge.

Værdifuldt at få kendskab til borgernes bevægelsesvaner
Borgmester Trine Græse fremhæver, at undersøgelsen med sin størrelse og tyngde er et værdifuldt værktøj for kommunen, når fremtidens indsatser for at skabe mere bevægelse skal planlægges:

- Rapporten giver os en værdifuld viden om, hvor meget borgerne i Gladsaxe bevæger sig i deres hverdag. Vi kan se, at mange er rigtig gode til at cykle til arbejde, løbe og dyrke fitness, hvilket er rigtig godt. Vi har også en pæn stor andel, der er deltager aktivt i vores foreninger. Men vi har også borgere, der ikke bevæger sig nok. Heriblandt er der borgere, som har sociale og måske psykiske udfordringer. Det er vigtigt, at vi som kommune gør en særlig indsats for at støtte og inspirere netop de borgere, siger borgmester Trine Græse.

Undersøgelsens resultater indgår som en konkret indsats i Gladsaxes handleplan ”Sammen om fysisk aktivitet”. Handleplanen skal fremme fysisk aktivitet i perioden 2021-2022 og skabe et vidensgrundlag, så kommunen kan igangsætte målrettede aktiviteter, der fremmer gladsaxeborgernes bevægelsesvaner.

- Med udgangspunkt i undersøgelsens resultater vil vi i de kommende måneder arbejde videre med at udvikle og prioritere konkrete indsatser, som i sidste ende skal medvirke til, at borgerne i Gladsaxe bevæger sig endnu mere, siger projektleder og koordinator af undersøgelsen i Gladsaxe Peter Aagaard.

’Danmark i Bevægelse’ er den første landsdækkende undersøgelse af danskernes bevægelsesvaner. Projektet gennemføres af en forskergruppe på Center for Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. 

Vil du vide mere?
Læs rapporten ”Gladsaxe i bevægelse” på www.gladsaxe.dk/Gladsaxe-Kommune-i-bevægelse

I selve rapporten og faktaarket er der mange flere resultater og analyser af gladsaxeborgernes bevægelsesvaner.

Læs mere om projektet ’Danmark i bevægelse’: https://www.sdu.dk/da/forskning/danmark_i_bevaegelse 

Der er flere fotos til frit download på Danmark i Bevægelses hjemmeside:
https://www.sdu.dk/da/forskning/danmark_i_bevaegelse/presse/fotos+til+download

Kontakter

Borgmester Trine Græse via Kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22 eller mail: ulla.baden@gladsaxe.dk

Specialkonsulent i Social-og Sundhedsforvaltningen Peter Aagaard: Mail: pegjaa@gladsaxe.dk, telefon 24 21 48 06.

Billeder

27 procent af Gladsaxes borgere cykler til og fra arbejde fem dage om ugen. Foto: Jens Astrup
27 procent af Gladsaxes borgere cykler til og fra arbejde fem dage om ugen. Foto: Jens Astrup
Download

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum