De Danske Bilimportører

Ny undersøgelse: Plugin-købere fravælger elbiler

Del

Plugin-hybrid-købere fravælger at købe en elbil pga. for kort rækkevidde og for få ladestandere.

En helt ny undersøgelse foretaget af Megafon for De Danske Bilimportører viser, at en elbil ikke er et reelt alternativ for danske bilkøbere, der har anskaffet sig en plugin-hybrid-bil indenfor de seneste 3 år. Fire ud fem plug-in-købere (80%) ville nemlig ikke vælge en elbil fremfor en plug-in, hvis de havde mulighed for at vælge bil på ny. Undersøgelsen viser også klart, at elbiler fravælges af plugin-hybridbil-købere pga. rækkevidde og mangel på ladestandere.

“De fleste danskere er endnu ikke klar til et købe en ren elbil. Derfor er plugin-hybrid-bilerne en rigtig god løsning for bilister, der kan køre de kortere ture på el i dagligdagen, men har brug for at køre længere afstande, uden stop, når de eksempelvis har møder i den anden ende af landet”, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Nye danske data fra BMWFordAudi og VW viser samtidig, at danskerne er flittige til at lade deres plugin-hybrid-biler op.

“Forudsætningen for, at plugin-hybrid-biler kører grønt er, at de bliver ladet op. Bilfabrikanternes nye tal indikerer med alt tydelighed, at danskerne har taget teknologien til sig, og bruger den korrekt. En opladet plugin-hybrid giver samtidig en bedre køreoplevelse og bedre brændstoføkonomi”, siger Mads Rørvig.

Plugin-teknologien forventes dog at være en overgangsteknologi indtil 0-emmissions drivmidler som el og brint er mere tilgængelige.

“Elbiler er stadig dyrere end de biler, som danskerne køber flest af. Plugin-teknologien er derfor en god overgang, indtil elbilerne bliver billigere og der kommer flere muligheder for opladning”, siger Mads Rørvig.

Kontakter

Billeder

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

Internetundersøgelse foretaget af Megafon for De Danske Bilimportører i perioden 3.- 7. februar 2022. Undersøgelsen er gennemført blandt samlet set 9.859 respondenter i alderen 18+ år i Megafons repræsentative Danmarkspanel. Blandt disse har 433 respondenter svaret, at husstanden inden for de seneste 3 år har anskaffet sig en plugin-hybrid-bil. De 433 respondenter i primærmålgruppen har efterfølgende besvaret spørgsmål vedrørende valget af plugin-hybrid. Megafon vurderer, at et screeningsspørgsmål i en undersøgelse med en meget stor repræsentativ stikprøve i den generelle danske befolkning er den bedste metode til at opnå en repræsentativ stikprøve i primærmålgruppen. Den statistiske usikkerhed på spørgsmålet om potentielt alternativt valg af bil blandt plugin-hybrid-købere er på +/-3,8 %point.

Se mere på https://www.bilimp.dk/nyheder/plug-in-koebere-fravaelger-elbiler-pga-raekkevidde-og-ladestandere/

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum