Udenrigsministeriet

Ny undersøgelse placerer Danmark i top 5, når det gælder indflydelse i EU

Del

En ny undersøgelse fra Göteborg Universitet viser, at Danmark er blandt de øvrige EU-medlemslandes mest foretrukne samarbejdspartnere, og at dansk indflydelse i EU’s ministerråd ligger klart over, hvad vores størrelse i sig selv berettiger til.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger i den forbindelse:

”Jeg glæder mig meget over, at vi nu sort på hvidt kan dokumentere, at Danmark er en af de mest foretrukne samarbejdspartnere i EU. Jeg tror, at Danmarks omdømme som et troværdigt, professionelt og pragmatisk land er afgørende for, at vi formår at få mere indflydelse, end hvad vores størrelse egentlig berettiger til”.


Undersøgelsen bygger på et betydeligt antal centralt placerede kilder, der til daglig arbejder med at forberede EU-beslutninger i Bruxelles, og den fokuserer i høj grad på, hvem andre landes repræsentanter foretrækker at arbejde sammen med for at opnå indflydelse. Samtidig viser undersøgelsen, at Storbritanniens indflydelse i EU’s ministerråd er reduceret markant siden Brexit-folkeafstemningen.


Udenrigsminister Anders Samuelsen fortsætter:

”For mig viser resultatet, at vores systematiske indsats for at opdyrke nye danske alliancer og samarbejdspartnere efter Brexit-afstemningen har båret frugt. Det er afgørende, at Danmark aktivt forbereder sig på at kunne opnå størst mulig indflydelse i EU, også når vores britiske venner er trådt ud.”De fire øvrige lande, som placerer sig på undersøgelsens top 5, er Tyskland, Frankrig, Nederlandene og Sverige.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Kampen mod ISIL: Ny dansk støtte til COVID-19-indsatser i Irak og det nordøstlige Syrien4.6.2020 18:11:54 CESTPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod deltog i dag i et virtuelt udenrigsministermøde i Koalitionen mod ISIL med USA’s udenrigsminister Pompeo og Italiens udenrigsminister Di Maio som værter. Iraks nyudnævnte premierminister Mustafa al-Kadhimi bidrog med et videoindlæg til mødet. På mødet annoncerede Kofod, at Danmark nu styrker sin stabiliseringsindsats i det nordøstlige Syrien og Irak og afsætter 31 millioner kroner til at understøtte COVID19-indsatser i de to lande og understregede vigtigheden af, at koalitionen fastholder indsatsen mod ISIL. Mødet sendte et stærkt signal om koalitionens sammenhold og vilje til at videreføre indsatsen mod ISIL i en fælles erklæring. Læs den her. Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler: ”ISIL har fundet en uventet og farlig allieret i COVID-19 og har benyttet pandemien som dække for nye angreb. Begge kan de underminere kampen mod terror og i sidste ende også vores hjemlige tryghed og sikkerhed. Derfor er det afgørende, at Danmark og resten af koalitionen fasthol