Udenrigsministeriet

Ny undersøgelse placerer Danmark i top 5, når det gælder indflydelse i EU

Del

En ny undersøgelse fra Göteborg Universitet viser, at Danmark er blandt de øvrige EU-medlemslandes mest foretrukne samarbejdspartnere, og at dansk indflydelse i EU’s ministerråd ligger klart over, hvad vores størrelse i sig selv berettiger til.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger i den forbindelse:

”Jeg glæder mig meget over, at vi nu sort på hvidt kan dokumentere, at Danmark er en af de mest foretrukne samarbejdspartnere i EU. Jeg tror, at Danmarks omdømme som et troværdigt, professionelt og pragmatisk land er afgørende for, at vi formår at få mere indflydelse, end hvad vores størrelse egentlig berettiger til”.


Undersøgelsen bygger på et betydeligt antal centralt placerede kilder, der til daglig arbejder med at forberede EU-beslutninger i Bruxelles, og den fokuserer i høj grad på, hvem andre landes repræsentanter foretrækker at arbejde sammen med for at opnå indflydelse. Samtidig viser undersøgelsen, at Storbritanniens indflydelse i EU’s ministerråd er reduceret markant siden Brexit-folkeafstemningen.


Udenrigsminister Anders Samuelsen fortsætter:

”For mig viser resultatet, at vores systematiske indsats for at opdyrke nye danske alliancer og samarbejdspartnere efter Brexit-afstemningen har båret frugt. Det er afgørende, at Danmark aktivt forbereder sig på at kunne opnå størst mulig indflydelse i EU, også når vores britiske venner er trådt ud.”De fire øvrige lande, som placerer sig på undersøgelsens top 5, er Tyskland, Frankrig, Nederlandene og Sverige.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Dansk hjælp på vej til verdens værste humanitære kriser30.12.2020 14:19:20 CETPressemeddelelse

I 2004 ramte en voldsom naturkatastrofe midt i den søde juletid. Et kraftigt jordskælv i det Indiske Ocean og en efterfølgende tsunami kostede over 220.000 mennesker livet, og de store ødelæggelser skabte enorme behov for nødhjælp. Men kassen var tom, og der var ikke flere penge til humanitære indsatser. Siden da har Danmark lagt et større beløb til side – Tsunami-reserven - og er klar til at hjælpe, hvis en akut humanitær katastrofe indtræffer i juledagene.