Psoriasisforeningen

Ny undersøgelse om psoriasis: Farvel til sex og parforhold - goddag til depression og angst

Del

Det står skidt til med livskvaliteten hos mange af de 165.000 danskere, der lider af den kroniske sygdom psoriasis og psoriasisgigt, viser en ny, stor undersøgelse

Op mod halvdelen af psoriasispatienterne undgår helt sex og intime forhold, mens 15 pct. angiver, at hudsygdommen var den direkte årsag til, at et parforhold sluttede. Også angst og depression er alvorlige følger af psoriasis, som hver fjerde af undersøgelsens respondenter oplyser, at de lider af.

Den store stigmatisering vil Psoriasisforeningen gøre noget ved. På Verdens Psoriasis Dag den 29. oktober inviterer foreningen til åbent hus rundt omkring i landet og introducerer samtidig en helt ny app, PsoMentor. Med den nye app får psoriasispatienter et værktøj til at holde bedre øje med deres symptomer og kan dermed få langt større indsigt i og kontrol over deres psoriasis og psoriasisgigt.

”Velbehandlet psoriasis er afgørende for at få et godt liv med sygdommen. Alt for mange psoriasispatienter bliver desværre stadigvæk mødt af stirrende blikke og føler sig stigmatiseret, ydmyget og diskrimineret, når de viser deres bare arme eller ben med psoriasis. Derfor kan et besøg i svømmehallen eller hos frisøren være så grænseoverskridende, at mange helt vælger at droppe besøget,” siger direktør for Psoriasisforeningen, Lars Werner.

Ny app skal hjælpe flere til et godt liv med psoriasis
Der er behov for god behandling og et godt samarbejde med lægen for at få et godt liv med psoriasis og psoriasisgigt. Den nye app tilbyder et 8 ugers forløb, hvor patienterne kan blive klogere på deres sygdom.

”En konsultation med lægen bliver meget tit et her og nu billede, da de fleste ikke kan huske udsving i deres psoriasis og psoriasisgigt, der går langt tilbage. Det er ærgerligt, fordi et grundigt indblik i ens egen sygdom også kan give bedre kontrol og dermed bedre livskvalitet. Her kan Psoriasisforeningens nye app være et fint og nyttigt værktøj,” siger læge og ph.d. Peter Jensen ved Hud- og allergiafdeling, Herlev og Gentofte Hospital.

Du kan finde mere information om Psoriasisforeningens aktiviteter på Verdens Psoriasis Dag her: www.psoriasis.dk

 _________________________________________________________________________

Fakta om psoriasis

I Danmark har 165.000 mennesker psoriasis. Hver anden oplever at få en eller flere følgesygdomme som depression, hjertekarsygdom og overvægt. Hver fjerde med psoriasis udvikler psoriasisgigt.

Kilde: Psoriasisforeningen

 _________________________________________________________________________

Ny app: PsoMentor
PsoMentor er udviklet af Psoriasisforeningen med støtte fra Novartis og Lilly og kan bruges af alle psoriasispatienter, der ønsker bedre kontrol med deres psoriasis og psoriasisgigt.

Appen har forskellige forløb af op til 8 ugers varighed. Man kan indtaste symptomer, udløsere, behandling mv.

PsoMentor kan downloades gratis på:

www.psoriasis.dk/psomentor

Kontakter

For yderligere information, kontakt venligst Lone Elisabeth Tangvig, Effector, Tlf. 32645400, e-mail: lt@effector.dk

Information om Psoriasisforeningen

Psoriasisforeningen
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

http://www.psoriasis.dk

Om undersøgelsen: Undersøgelsen, der er foretaget af medicinalvirksomheden Novartis, er den største globale, kvalitative undersøgelse, der endnu er foretaget på området med 8338 deltagere fra 31 lande. 91 psoriasispatienter fra Danmark deltog i undersøgelsen. I undersøgelsen blev der blandt andet blevet spurgt til den psoriasisramtes oplevelse af reaktioner fra omverdenen, behandlingen, parforhold, arbejdsliv og mental sundhed.

Psoriasisforeningens aktiviteter på Verdens Psoriasis Dag er desuden støttet økonomisk af Janssen og Celgene.

Følg pressemeddelelser fra Psoriasisforeningen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.