Ishøj Kommune

Ny undersøgelse: Medarbejderne er glade for at arbejde i Ishøj Kommune

Del

En stor undersøgelse foretaget blandt de ansatte i Ishøj Kommune viser, at de fleste medarbejdere er særdeles glade for deres arbejdsplads

Ishøj Kommune har netop gennemført en omfattende undersøgelse blandt sine ansatte, som viser, at de fleste medarbejdere er særdeles tilfredse med kommunen som arbejdsplads.

Ud af kommunens 1.829 ansatte deltog 1.532 i den anonyme undersøgelse, hvor de skulle svare på en lang række spørgsmål om bl.a. trivsel, ledelse og psykisk arbejdsmiljø.

”Jeg er utrolig stolt af svarraten, som landede på hele 84 procent. Den betyder, at vi har et solidt datagrundlag til at analysere vores kommune som arbejdsplads. Men endnu vigtigere er den et udtryk for, at vores medarbejdere gerne vil deltage og bidrage til, at vi kan blive endnu bedre som arbejdsplads,” siger kommunaldirektør Kåre Svarre Jakobsen.

Arbejdet giver mening for de ansatte

Det overordnede resultat af undersøgelsen viser, at medarbejderne generelt trives godt i Ishøj Kommune. På en skala fra 1 til 7, hvor 7 er højest, lander det samlede gennemsnit af vurderingerne i undersøgelsen på 5,8 – og det er faktisk højere end resultaterne fra andre danske kommuner.

Ishøj Kommune scorer særligt højt på bl.a. de spørgsmål, som handler om samarbejde og engagement. Fx har de fleste medarbejdere sat deres kryds ved 6 eller 7 – de to højeste svarmuligheder – på spørgsmålet om, hvor vidt de føler, at deres arbejde gør en positiv forskel for borgerne.

”Det er virkelig godt at se, at vi har et højt resultat her,” siger Søren Henriksen, HR-chef i Ishøj Kommune.

”Hvis man kan se meningen med sit arbejde – og som kommune handler det jo om at være til for borgerne – så tror jeg også, at det smitter af på de andre faktorer, der spiller ind på éns samlede trivsel.”

Undersøgelsen viser også, at de fleste medarbejdere har et godt forhold til deres kollegaer. Således ligger de ansattes samlede vurdering på over 6 ud af 7 på de spørgsmål, der handler om samarbejde, hjælp og støtte fra kollegaerne.

”Jeg er særlig stolt over, at vi scorer over landsgennemsnittet på spørgsmålet ’Jeg er glad for mit arbejde’. Det siger noget om, at arbejdsglæden har gode vilkår her i vores kommune,” siger Søren Henriksen.

”Det vil vi have fokus på”

Men alt er dog ikke rosenrødt.

”Nogle af spørgsmålene i undersøgelsen handler om, hvorvidt medarbejderne har været udsat for krænkende adfærd som vold, trusler eller mobning. Vi har haft nogle ubehagelige hændelser over det forløbne år, og det kommer naturligvis også til udtryk i besvarelserne. Det er godt, at vi får afdækket, hvad der er sket, så vi kan arbejde på at forebygge, at det sker igen,” siger Søren Henriksen.

I tilfældet med vold og trusler står borgere bag ca. 90 procent af alle hændelser, og ofrene er ofte de kommunale medarbejdere, som har meget kontakt med borgerne.

”Hver eneste krænkende oplevelse er en dårlig oplevelse for meget, så det er noget, som vi ser på med stor alvor og vil have fokus på fremover,” siger Søren Henriksen.

Medarbejderne skal være med

Resultatet af undersøgelsen er netop blevet præsenteret for ledere og chefer i kommunen ved en temadag, hvor de er blevet vejledt i, hvordan de skal arbejde videre med undersøgelsen på deres egne arbejdspladser.

Bl.a. skal alle arbejdspladser afholde dialogmøder, hvor medarbejderne kan diskutere deres lokale resultater. De ansatte skal også være med til at udarbejde en handleplan for, hvordan de vil bruge resultaterne af undersøgelsen til at skabe en endnu bedre arbejdsplads.

”Vi vil have stort fokus på, at undersøgelsen bliver brugt konstruktivt på de enkelte arbejdspladser. Ishøj Kommune har mange arbejdspladser, så vi skal naturligvis også kigge på vores fælles udvikling, men vi vil som nævnt også have skarpt fokus på udviklingen på de lokale arbejdspladser,” siger kommunaldirektør Kåre Svarre Jakobsen.

Kontakter

Søren Henriksen, HR-chef, tlf. 43 57 72 41 eller she@ishoj.dk

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum