Verisure Dansikring Direct

Ny undersøgelse: Indbrudstyvene slår til om søndagen

Del

Danmark er det land i Europa med flest indbrud per indbygger. Ny undersøgelse afslører hvilke dage der er størst risiko for at blive ramt af indbrud.

Verisure har analyset på tal for alle registrede indbrud over en 12 måneders periode fra 1. Januar 2015 til 31. December 2015. Baseret på det får man et præcist billede af, hvilke dage man bør være ekstra på vagt:

”Vi kan se at en tredjedel af alle indbrud begås i weekenden, lørdag og søndag, med søndag som den dag på ugen med flest indbrud, hele 19 procent af alle indbrud begås natten til søndag eller i løbet af søndagen. Og så kunne man jo tro at fredag også var en dag med mange indbrud, men sammen med mandag er fredag faktisk blandt de to dage med færrest indbrud,” siger Jette Schmidt kommunikationsansvarlig hos Verisure, det er derimod torsdag der er dagen med tredje flest indbrud i perioden:

”Jeg skal ikke præcist kunne sige, hvorfor det lige er torsdag og ikke fredag der sammen med lørdag og søndag de tre dage med størst risiko. Men vi ved at tyvene generelt også er meget aktive i dagstimerne. Fredag kan det så være at flere både kommer tidligt hjem fra arbejde og skole, ligesom familien er samlet i hjemmet om aftenen og det besværliggøre alt sammen indbrudstyvenes arbejde,” siger Jette Schmidt

Der er flere måder at nedbringe risikoen for indbrud på ifølge Jette Schmidt:

”Vores ambition er, at alle skal kunne være trygge i deres hjem. Så ud over eventuelt at installere en alarm som vi ved afskrækker tyvene, så handler det om at følge sikkerhedsbranchen og politiets anbefalinger, gør man det så vil man også reducerer risikoen for indbrud,” fortæller Jette Schmidt.

10 råd til at holde tyven ude:

  1. Betragt din bolig som en skal. Gå en tur rundt om dit hjem og vurder hvor det vil være lettest at bryde ubemærket ind.
  2. Se efter at udendørs redskaber ikke er tilgængelige. Lås f.eks. stiger inde i redskabsskuret.
  3. Øg sikkerheden med sikkerhedsbeslag på vinduerne, sæt tremmer for kældervinduerne og få en ekstra lås på kælder og hoveddør.
  4. Tilmeld dig og dine naboer nabohjælp eller opret et lignende fælleskab hvor I hjælper hinanden med at holde et vågent øje med omgivelserne og hinandens boliger.
  5. Snyd tyven så det ligner i er hjemme. Lad lyset og radioen/tv’et være tændt hvis du er væk i kortere tid. Anvend kunstige levende lys i vinterperioden. Bed naboen om at bruge den skraldespand og tømme postkassen jævnligt.
  6. Opsæt bevægelsessensorer omkring huset og lys godt op så tyven føler sig eksponeret.
  7. Undgå synlige bærbare computere, iPads og iPhones.
  8. Husk at lukke alle vinduer og døre. Også i badeværelset på 1. sal. Forsikringer dækker typisk ikke hvis boligen ikke er forsvarligt låst.
  9. Anvend låse som kun kan åbnes med nøgle. Det er vigtigt at tyven vurdere at det er svært at komme ud med sine tyvekoster.
  10. Overvej at få alarm hvis du har børn, som kommer alene hjem eller du føler dig utryg ved at være hjemme om natten.

Dage med flest indbrud*:

Mandag: 11 procent

Tirsdag: 14 procent

Onsdag: 13.5 procent

Torsdag: 15.5 procent

Fredag: 11 procent

Lørdag: 16 procent

Søndag: 19 procent

*baseret på samtlige registrerede indbrud hos Verisures alarmcentral fra 1. januar 2015 til 31. december 2015.

Kontakter

Jette Schmidt, kommunikationsansvarlig Verisure, Mobile: +45 29 61 68 48

Vedhæftede filer

Information om Verisure Dansikring Direct

Verisure Dansikring Direct
Verisure Dansikring Direct70 24 7 365http://www.verisure.dk

Om Verisure:

Med mere end 50.000 kunder er Verisure, tidl. Dansikring Direct, Danmarks hurtigst voksende alarmvirksomhed – og pt. Danmarks næststørste. Verisure har markedets mest moderne overvågede alarmer. Verisure er del af Verisure Securitas Direct, der blev grundlagt i 1988 som en del af virksomheden Securitas i Sverige. Verisure har flere end 2. millioner kunder og 7.000 ansatte i hele verden, og er Europas største alarmvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra Verisure Dansikring Direct

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Verisure Dansikring Direct

Sikkerhedsekspert: Brug lyset til at holde tyvene borte i julen10.12.2015 07:31Pressemeddelelse

Sikkerhedsekspert anbefaler danskerne at skrue op for lyset, for at holde tyvene borte i julen og nytåret. Vi er godt i gang med en lidet ønskværdig højsæson. For desværre stiger antallet af indbrud i december og kulminerer over jul og nytår, hvor mange boligejere er væk. For at undgå at blive en del af en uheldig statistik anbefaler sikkerhedsekspert fra et af landets største alarmselskaber, at du skruer op for lyset, gennemgår boligens låse og tager en god snak med naboen.