Dyson

Ny undersøgelse: Danskerne er Nordens mest støvsugerglade

Del

Dyson har sammen med analyseinstituttet GFK gennemført en undersøgelse af, hvordan vi støvsuger i Norden. 2054 respondenter i Danmark, Sverige, Norge og Finland har deltaget i undersøgelsen, som både kortlægger vores nuværende – og fremtidige - støvsugervaner.

Danskerne er det folkefærd i Norden, der svinger støvsugeren oftest. 78 procent af os finder støvsugeren frem én gang om ugen eller oftere, mens vores broderfolk er lidt mere dovne. Blot 67 procent af finnerne er lige så flittige, mens svenskerne og nordmændene ligger på 72 og 69 procent.

Vores flittighed skyldes ikke, at vi er vilde med at støvsuge - tværtimod. Kun hver femte af os griber støvsugeren af lyst. Når vi støvsuger, er det fordi, vi gerne vil have, at vores hjem tager sig pænt ud. Eftersom støvsugning ikke er en yndlingsbeskæftigelse, har flertallet i både Danmark, Norge og Finland dog indarbejdet en rutine, der sikrer, at støvsugeren bruges regelmæssigt. Kun svenskerne skiller sig ud: de støvsuger nemlig først, når hjemmet er beskidt.

Ledningsfri støvsugere i fremmarch

Den traditionelle posestøvsuger med ledning er meget udbredt i Norden, men her er der ved at ske en ændring. Flere og flere producenter er på markedet med ledningsfri støvsugere, og de bliver mere og mere populære. 2.4 millioner husstande planlægger således at købe en ledningsfri støvsuger, når deres eksisterende model skal udskiftes.

Danskerne er de mest traditionsbundne. I Danmark har 79 procent en traditionel posestøvsuger, mens det kun gælder for 61 procent af finnerne. Til gengæld er vi dem, der er hurtigst til at tage de nye ledningsfri støvsugere til os. 35 procent er klar til at købe en inden for de næste et til to år.

Støvsugerposen skiftes alt for sjældent

De ledningsfri støvsugere adskiller sig væsentligt fra almindelige støvsugere. Ud over at være batteridrevne, er de poseløse og opsamler støv og snavs i en beholder. Blandt deltagerne i undersøgelsen anføres netop beholderen som en kilde til bekymring, fordi den skal tømmes ofte. Men det er måske ikke nogen dårlig egenskab. Undersøgelsen afslører nemlig, at rigtig mange ikke får skiftet støvsugerposerne i tide. I Danmark skifter hele 38 procent således støvsugerpose hver anden eller tredje måned, hvilket både er uhygiejnisk og nedsætter støvsugerens sugeevne.

Udviklingen peger altså i retning mod flere og flere støvsugere uden ledning. Batterilevetiden for de mest populære modeller på markedet er efterhånden meget god og effektiviteten så høj, at de bedste kan konkurrere med selv de mest effektive støvsugere med ledning.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Dyson

Dyson
Dyson
Amaliegade 10
1256 København

+45 20 76 30 20http://www.dyson.dk

Om Dyson

Dyson er en verdensomspændende teknologivirksomhed, som står bag en lang række banebrydende produkter. Mest kendte er Dysons poseløse støvsugere, men også på områder som ventilatorer, varmeblæsere, luftfugtere og håndtørrere sætter virksomheden nye standarder, både i forhold til funktion og design. Dysons produkter sælges i over 70 lande, og virksomheden rundede allerede i 2013 50 mio. solgte maskiner. Hovedsædet ligger i England. I Danmark sælges Dysons produkter i Power, Magasin Kgs. Nytorv, Fisketorvet og Bryggen og på nettet via www.dyson.dk.

Følg pressemeddelelser fra Dyson

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyson

Dansk hygge forurener mere end dieseldunst13.2.2019 07:53:51 CETPressemeddelelse

Den danske tradition for hygge er vitterligt hyggelig, men den har også en mørk bagside. Vores forkærlighed for blafrende stearinlys og ild i brændeovnen sender nemlig så mange partikler ud i hjemmet, at antallet af skadelige partikler i luften langt overstiger, hvad der fx udledes på en stærkt trafikeret vej. Derfor kan en elektrisk luftrenser være en oplagt mulighed, hvis man ønsker en renere luft i hjemmet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum