Beskæftigelsesministeriet

Ny undersøgelse: 225-timersreglen godt på vej, men plads til forbedring

Del

En ny praksisundersøgelse fra Ankestyrelsen viser, at kommunerne bruger regeringens 225-timersregel korrekt størstedelen af sagerne.

225-timersreglen, der trådte i kraft i april 2016, betyder, at kontanthjælpsmodtagere skal arbejde i 225 timer inden for et år, hvis de er vurderet parat til det.

Ankestyrelsen er enig i kommunens vurdering i 55 ud af 78 sager, når det handler om at vurdere arbejdsevnen. Analysen viser også, der er plads til forbedring. I 7 sager vurderer Ankestyrelsen, at kommunens vurdering er forkert. I de resterende 16 sager har det ikke været muligt at vurdere, om kommunens vurdering er korrekt eller ej.

Samme mønster gør sig gældende, når kommunerne forlænger optjeningsperioden for beskæftigelseskravet på 225 timer. Det kan ske fx ved sygdom. Her vurderer Ankestyrelsen, at kommunerne gør det korrekt i 20 ud 21 tilfælde.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger.

Jeg er glad for, at kommunen i langt de fleste sager laver en korrekt vurdering. Det er naturligvis afgørende, at reglerne bliver fulgt. Vi har lavet kontanthjælpsloftet for, at der altid skal være en forskel på at kunne forsørge sig selv og være på kontanthjælp. Med 225-timersreglen siger vi, at man skal arbejde ved siden af sin ydelse, hvis man kan.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har desuden lavet et tjek af, om kommuner og borgere forstår 225-timersreglen og kontanthjælpsloftet. 81 procent af medarbejderne angiver, at de i høj grad eller nogen grad forstår incitamenterne og mekanismerne i kontanthjælpsloftet, mens 80 procent i høj grad eller i nogen grad forstår incitamenterne og mekanismerne i timereglen.

Men vi er ikke i mål endnu. Vi skal sikre, at borgerne i endnu højere grad kan se gevinsten ved de økonomiske incitamenter i reglerne, og derfor arbejder vi på at lave et redskab til medarbejderne i jobcentrene, der kan udregne gevinsten ved få timers ordinært og ustøttet arbejde, siger Troels Lund Poulsen.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Redegørelse om chrom 6 sendt til Folketinget16.11.2018 13:47pressemeddelelse

En redegørelse om sagen om chrom 6 er nu sendt til Beskæftigelsesudvalget i Folketinget. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har bestilt redegørelsen, fordi det har vist sig, at de danske myndigheder ikke har reageret tids nok på en EU-rapport, der konkluderer, at der kan være behov for at stramme grænseværdien for stoffet. NFA og Arbejdstilsynet arbejder nu på at revurdere den danske grænseværdi. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er dybt utilfredsstillende, at NFA og Arbejdstilsynet ikke handler hurtigere på så vigtig ny viden om grænseværdien for chrom 6. Vi har strenge krav til, hvordan man skal beskytte sig mod at indånde partikler, når man arbejder med stoffet. Det ændrer ikke på, at redegørelsen viser, at der gik alt for lang tid fra denne rapport kom til, at arbejdet med at undersøge de danske grænseværdier gik i gang, og at det er helt uacceptabelt, at jeg som minister alt for sent hører om denne viden. Derfor bestilte jeg også denne redegørelse, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum