Beskæftigelsesministeriet

Ny undersøgelse: 225-timersreglen godt på vej, men plads til forbedring

Del

En ny praksisundersøgelse fra Ankestyrelsen viser, at kommunerne bruger regeringens 225-timersregel korrekt størstedelen af sagerne.

225-timersreglen, der trådte i kraft i april 2016, betyder, at kontanthjælpsmodtagere skal arbejde i 225 timer inden for et år, hvis de er vurderet parat til det.

Ankestyrelsen er enig i kommunens vurdering i 55 ud af 78 sager, når det handler om at vurdere arbejdsevnen. Analysen viser også, der er plads til forbedring. I 7 sager vurderer Ankestyrelsen, at kommunens vurdering er forkert. I de resterende 16 sager har det ikke været muligt at vurdere, om kommunens vurdering er korrekt eller ej.

Samme mønster gør sig gældende, når kommunerne forlænger optjeningsperioden for beskæftigelseskravet på 225 timer. Det kan ske fx ved sygdom. Her vurderer Ankestyrelsen, at kommunerne gør det korrekt i 20 ud 21 tilfælde.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger.

Jeg er glad for, at kommunen i langt de fleste sager laver en korrekt vurdering. Det er naturligvis afgørende, at reglerne bliver fulgt. Vi har lavet kontanthjælpsloftet for, at der altid skal være en forskel på at kunne forsørge sig selv og være på kontanthjælp. Med 225-timersreglen siger vi, at man skal arbejde ved siden af sin ydelse, hvis man kan.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har desuden lavet et tjek af, om kommuner og borgere forstår 225-timersreglen og kontanthjælpsloftet. 81 procent af medarbejderne angiver, at de i høj grad eller nogen grad forstår incitamenterne og mekanismerne i kontanthjælpsloftet, mens 80 procent i høj grad eller i nogen grad forstår incitamenterne og mekanismerne i timereglen.

Men vi er ikke i mål endnu. Vi skal sikre, at borgerne i endnu højere grad kan se gevinsten ved de økonomiske incitamenter i reglerne, og derfor arbejder vi på at lave et redskab til medarbejderne i jobcentrene, der kan udregne gevinsten ved få timers ordinært og ustøttet arbejde, siger Troels Lund Poulsen.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I takt med alderen: Flere forventer at arbejde efter pensionen4.4.2019 08:15:58 CESTPressemeddelelse

Flere forventer at udskyde livet som folkepensionist jo tættere de kommer på pensionsalderen. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der baserer sig på svar fra omkring 11.500 personer over 50 år. Kigger man på gruppen mellem 50 og 59 år med tungt eller hurtigt arbejde, så forventer otte procent at arbejde efter pensionen, mens det for dem mellem 60 og 64 år med tilsvarende arbejde er 15 procent. Det vil sige, at der næsten er tale om en fordobling. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er godt, at flere seniorer gerne vil tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet i takt med, at folkepensionsalderen nærmer sig. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så bliver vi ældre og har det heldigvis også bedre oppe i årene. Derfor er der behov for at flere, der kan, arbejder efter pensionen, hvis vi skal have råd til et stærkt velfærdssamfund. - Noget af udviklingen kan selvfølgeligt skyldes, at dem, der er nedslidte, har trukket sig tilbage, når de run

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum