Tivoli A/S

Ny udstilling i Tivoli markerer dansk stjernearkitekts 125-års fødselsdag

Del

Fra den 1. februar kan alle designinteresserede nærstudere PH’s historiske lamper, når udstillingen “PH i Tivoli” åbner i Woodhouse. Udstillingen er gratis efter entré til Tivoli. PH, Poul Henningsen, var i en årrække Tivolis chefarkitekt og har sat sit tydelige præg på forlystelseshaven. Denne historie fortælles sammen med historien om lampen, der blev folkeeje – i en udstilling, der er blevet til i et samarbejde mellem Tivoli og Louis Poulsen. Udstillingen varer hele 2019.

PH 4/3, PH 5 og PH Artichoke er designikoner, som hænger i mange danske hjem og offentlige institutioner, og Poul Henningsens lamper er også internationale designfavoritter.

PH var Tivolis chefarkitekt i 1940erne. Glassalen, de små springvand i Parterrehaven og spirallamperne ved Søen er en del af arven efter PH, men den største indflydelse, han har haft på Haven, er den udviklingsplan, han lavede sammen med havearkitekten G.N. Brandt i 1945. PH blev i øvrigt efterfulgt som chefarkitekt af sin søn Simon Henningsen, der på mange måder videreførte faderens tanker.

Poul Henningsen, der blev født i 1894 og døde i 1967, designede lamper ud fra ønsket om at skabe et blødt og venligt lys, der ikke blænder. Måske var det moderens, forfatteren Agnes Henningsens, forfængelighed, der gav ham ideen: hun brød sig ikke om det afslørende, skarpe elektriske lys. Siden PH-lampen for første gang blev præsenteret i Paris i 1925 – og vandt guldmedalje – har den været en verdenssucces, der løbende er udvidet med flere og flere modeller. Her tæt på 100-året for lampens debut har retrobølgen sikret, at designet også har en plads i nutidig indretning.

Historiske lamper i et uhøjtideligt miljø Udstillingen “PH i Tivoli” fokuserer på Poul Henningsens lamper og hans arbejde som chefarkitekt i Tivoli.

Louis Poulsen, der har produceret PH-lamperne siden 1925, har stillet mere end 20 historiske lamper til rådighed for udstillingen, der også viser, hvor Poul Henningsens design og tanker stadig kan opleves i Tivoli den dag i dag. Samtidig er udstillingen en totaloplevelse på caféen Woodhouse, hvor der også er indtænkt en hyggelig børneaktivitetet.

PH’s indflydelse på dansk kulturliv er enorm. Vi synger stadig hans viser, og vi diskuterer stadig for og imod hans synspunkter om samfundets indretning. Med udstillingen i Tivoli zoomer vi ind på arkitekten og designeren, for her midt i Tivoli har vi muligheden for at vise og fremhæve ting og pointer, der måske ikke er almindeligt kendte,” siger Dorthe Weinkouff Barsøe, der er Tivolis underdirektør for Brand & Kommunikation. Hun fortsætter: “Vi har ønsket at præsentere en udstilling, der både tiltaler designnørder og almindeligt nysgerrige, og som også kan opleves i forbifarten som en del af Tivoli-turen. Uhøjtideligt, helt i PH’s ånd.”

Der kommer flere markeringer af PHs 125-års fødselsdag i Tivoli, bla. på Pantomimeteatret, i løbet af året.

Praktisk information Udstillingen åbner den 1. februar og kan opleves i Tivolis åbningstid. Woodhouse ligger midt i Tivoli ved det store springvand. Udstillingen er gratis efter entré til Tivoli.

Mediekontakt Louis Poulsen: Sidse Morgentahler Møller. smo@louispoulsen.dk eller +45 5219 6137 Mediekontakt Tivoli: Ellen Dahl, ed@tivoli.dk eller +45 2272 5600

Nøgleord

Billeder

Information om Tivoli A/S

Tivoli A/S
Tivoli A/S
Vesterbrogade 3
1620 København

33 75 04 40http://www.tivoli.dk/

Tivoli, der er Danmarks største turistattraktion med 4,4 mio. gæster i 2017, fejrer 175 års jubilæum i 2018. Som oplevelsesbrand byder Tivoli på aktiviteter året rundt: forlystelser, musik, scenekunst, restauranter, Food Hall, en have der skifter med årstiden, spil, hoteldrift og undervisning. Som Københavns største kulturudbyder er der tusindvis af billetter til salg til alt lige fra musicals ogballet til koncerter i forskellige genrer. Dertil kommer den gratis underholdning, som kan opleves i Tivoli: pantomimer, alverdens events, Tivoli-Garden og musik på Havens scener.

Følg pressemeddelelser fra Tivoli A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tivoli A/S

Søndag er sidste dag med Vinter i Tivoli19.2.2019 09:02:38 CETPressemeddelelse

På søndag den 24. februar er det sidste chance for i år at børnene kan boltre i den overdækkede aktivitetsiglo Pingonesien, teste sig selv af i den anmelderroste virtual reality-oplevelse ”Bring the Spring” og skøjte foran NIMB. Der bliver også for sidste gang tændt op for nordlyset på Plænen og alle de andre ting der finder sted under Vinter i Tivoli. Tivoli åbner igen torsdag den 4. april med påsketema TV-klip af Vinter i Tivoli som kan bruges redaktionelt: https://youtu.be/Z9G5s1B2F5U

Tivoli i København åbner med nyt vintertema den første februar24.1.2019 11:37:35 CETPressemeddelelse

Den 1. februar kl. 11 åbnes Vinter i Tivoli officielt. Sæsonen dækker skolernes vinterferie, Valentinsdag, det kinesiske nytår og lukker og slukker den 24.2.19. I 2019 bliver der bl.a. et nordlys tema, en nyudviklet virtual reality-oplevelse, udstillingen PH i Tivoli flere kørende forlystelser.Tivoli er også bidragyder til Copenhagen Light Festival i februar; både lysfestivalen og vintersæsonen nævnes af magasinet Lonely Planet som årsag til at København fik tildelt førstepladsen som byen man skal besøge i 2019.

Presseinvitation til presseaften til Vinter i Tivoli i København 31.1.19 fra kl. 16:0023.1.2019 13:18:49 CETPresseinvitation

I anledning af, at Vinter i Tivoli officielt åbner den første februar vil vi gerne pressen i Tivoli. Her bliver I de første der eksklusivt kommer til at se alle nyhederne. Test den nye virtual reality oplevelse i H.C. Andersen Slottet og se som de første det spektakulære nordlys på Plænen. Det sker torsdag den 31.1.19 fra klokken 16:00 Se en lille virtual reality bid her: https://youtu.be/PEAuh9C9XNU