Erhvervsministeriet

Ny udlånsredegørelse viser forbedrede finansieringsforhold for store virksomheder

Del

Finansieringssituationen for store virksomheder er forbedret over det seneste år, men mindre virksomheder har ikke oplevet tilsvarende bedring, viser den seneste udlånsredegørelse fra Erhvervs- og Vækstministeriet.

Generelt har de danske virksomheder oplevet en forbedring af finansieringssituationen over det seneste år. Men den nye udlånsredegørelse fra Erhvervs- og Vækstministeriet viser, at det primært er de store virksomheder, der har fået forbedret deres finansieringssituation, mens forholdene for de små virksomheder er på samme niveau som det foregående år.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

"Det er godt nyt, at der generelt er bedre finansieringsforhold for vores virksomheder set over det seneste år, men det er bekymrende, at de små virksomheder fortsat halter efter de store. Det er afgørende for væksten i Danmark, at også de små virksomheder med gode projekter kan få finansieret deres udvikling. Finansiering af små og mellemstore virksomheder er noget, regeringen har konstant fokus på – senest i vores aftale om vækst og udvikling i hele Danmark.”

Udlånsredegørelsen ser som noget nyt på de danske virksomheders mulighed for at rejse egenkapitalfinansiering via venture- og aktiemarkederne. Her fremgår det, at størrelsen på det danske børsmarked for større virksomheder, målt i pct. af BNP, generelt har været stigende de senere år. Der har imidlertid i de seneste år været et beskedent antal børsnoteringer på mellem en og to noteringer årligt, hvilket er betydeligt færre end i Norge og især Sverige. En stor del af noteringerne i Sverige udgøres af mindre virksomheder.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

"Det begrænsede antal børsnoteringer i Danmark understreger behovet for, at vi ser nærmere på, hvordan vi får skabt et velfungerende børsmarked for nye og mindre virksomheder. Hvis lovende danske virksomheder ikke kan skaffe den fornødne kapital, går det ud over virksomhedernes evne til at udvikle sig og skabe vækst og arbejdspladser."

For særligt nye og mindre virksomheder har virksomhedernes soliditetsgrad stor betydning for rentesatsen på lånefinansiering.  En større egenkapitalfinansiering af nye og mindre virksomheder vil således kunne forbedre muligheden for billigere lånefinansiering af virksomheden.

Udlånsredegørelse 2016

Pressekontakt: Sara Ringgaard Price, srp@evm.dk, tlf. 91 39 94 07

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Erhvervsministeren rejser til Sydkorea for at støtte de danske OL-atleter og styrke det bilaterale samarbejde med Sydkorea17.2.2018 14:28pressemeddelelse

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er frem til lørdag d. 24. februar i Sydkorea. De første dage vil ministeren på regeringens vegne bakke op om de 17 danske atleter, der konkurrerer under Vinter-OL i PyeongChang. Efterfølgende skal ministeren, sammen med en erhvervsdelegation, åbne døre for øget eksport og samarbejde med Sydkorea inden for det maritime område, og ministeren vil styrke det dansk-koreanske bilaterale forhold ved politiske møder og ved underskrivelse af en samarbejdsaftale på det maritime område samt på kulturområdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum