Wonderful Copenhagen

Ny turisme-aftale med Hamborg styrker Københavns internationale markedsposition

Del
Rolf Strittmatter, Managing Director fra Hamburg Tourismus (tv) underskriver turisme-samarbejdsaftalen med Mikkel Aarø-Hansen, administrende direktør i Wonderful Copenhagen (th) på ITB rejsemessen i Berlin
Rolf Strittmatter, Managing Director fra Hamburg Tourismus (tv) underskriver turisme-samarbejdsaftalen med Mikkel Aarø-Hansen, administrende direktør i Wonderful Copenhagen (th) på ITB rejsemessen i Berlin

Med to dugfriske underskrifter på en ny samarbejdsaftale indleder København og Hamborg nu et samarbejde om turisme på tværs af de to nordeuropæiske storbyer.

Samarbejdet, som Wonderful Copenhagen indgår med Hamburg Tourismus, vil i første omgang primært fokusere på udveksling af best practice og data i forhold til kulturturisme og udvikling af en fælles indsats på det kinesiske marked.

”De stærke bånd mellem København og Hamburg skal videreudvikles i den kommende tid. Denne samarbejdsaftale er et godt eksempel på, at det styrker begge regioner, når Hamborg og København samarbejder om fælles erhvervsudvikling,” siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S). 

København Best practice på digital markedsføring og Kina

Ikke nok med at København kan styrke sin position i forhold til kinesiske turister ved – ud over det nordiske samarbejde – også at indgå som del af en endnu større, nordeuropæisk destination. København kan samtidig få fordel af Hamborgs kommercielle erfaringer inden for kulturturisme. Det kan eksempelvis være udveksling af data om tyskere, der har vist interesse for at deltage i musikevents i Hamborg, som Wonderful Copenhagen vil kunne målrette med interessebaseret markedsføring af København som destination for musikoplevelser.

Omvendt vil Hamborg gerne lære af Wonderful Copenhagens erfaringer med Kina-indsatsen Chinavia, der både arbejder med at eksponere København og de øvrige nordiske destinationer i Kinas sociale medier og med at gøre turismeaktørerne herhjemme Kina-klar gennem kurser og konkrete værktøjer. 

Turister fra fjernmarkeder, som eksempelvis Kina, besøger ofte mere end én destination, når rejser til Europa. Da kinesere samtidig ikke skelner mellem Skandinavien og Nordeuropa, vil København og Hamborg nu sammen styrke mulighederne for flere kinesiske turister på rundrejse i de to nordeuropæiske byer.

Endvidere vil Hamborg søge inspiration i, hvordan Wonderful Copenhagen arbejder med digital markedsføring.

”Det er oplagt, at vi styrker Københavns og hele Greater Copenhagens internationale gennemslagskraft ved at føje Hamborg til vores samarbejdspartnere. Samarbejdet rummer en række muligheder for København, vi skal realisere. Og så er det positivt, at Hamborg samtidig gerne vil inspireres af Wonderful Copenhagen, især af vores Kina-aktiviteter og vores digitale markedsføring, som vi har rigtig gode resultater med, og som bliver fremhævet af andre europæiske storbyer,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Underskrevet på verdens største rejsemesse

Aftalen er netop blevet underskrevet på verdens største rejsemesse, ITB Berlin, hvor både Wonderful Copenhagen og Hamburg Tourismus er repræsenteret.

København samarbejder – i regi af Wonderful Copenhagen – i forvejen med en række andre destinationer om fælles turismeindsatser. Regionalt samarbejdes der i Greater Copenhagen-regionen, på landsplan samarbejder København bl.a. om kongresser, krydstogt og storbyturisme, og på tværs af Norden samarbejder København med de andre skandinaviske destinationer om at få del i den voksende kinesiske turisme. Internationalt samarbejder København i forvejen med Beijing i form af en formel samarbejdsaftale.

Kontakter

Overborgmester Frank Jensen
Pressechef
Rikke Egelund
EB2F@okf.kk.dk
Tlf.: 3147 9497

Wonderful Copenhagen
Head of Corporate Communications
Uffe Hartmann
ufh@woco.dk
Mobil: 2173 9890

Billeder

Rolf Strittmatter, Managing Director fra Hamburg Tourismus (tv) underskriver turisme-samarbejdsaftalen med Mikkel Aarø-Hansen, administrende direktør i Wonderful Copenhagen (th) på ITB rejsemessen i Berlin
Rolf Strittmatter, Managing Director fra Hamburg Tourismus (tv) underskriver turisme-samarbejdsaftalen med Mikkel Aarø-Hansen, administrende direktør i Wonderful Copenhagen (th) på ITB rejsemessen i Berlin
Download

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 09:53pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 07:54pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Verdens største kongres om havvind kommer til København24.3.2017 14:22pressemeddelelse

Danmark skal være vært for kongressen Offshore Wind Energy 2019, der er verdens største kongres og udstilling med fokus på havvind. Kongressen afholdes af den europæiske organisation WindEurope i tæt samarbejde med Vindmølleindustrien og forventes at tiltrække 10.000 deltagere i 3 dage. ”Danske virksomheder var de første til at opstille vindmøller på havet, og vi er i dag hjemsted for nogle af verdens førende virksomheder på området. Derfor glæder det mig utrolig meget, at WindEurope har peget på Danmark som værtsland for Offshore Wind Energy 2019, og jeg har store forventninger til konferencen og udstillingen, da interessen for havvind er hastigt voksende i hele verden. Derfor håber jeg også, at dette kan udvikle sig til en tilbagevendende begivenhed efter 2019,” siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien. Ifølge de seneste tal fra 2015 beskæftiger vindmøllebranchen i Danmark 31.000 og stod for 4,6% af den totale danske eksport, mens vindmøllebranchen omsatte for godt

New Yorks turistchef imponeret over den danske hovedstads nye strategi31.1.2017 09:47pressemeddelelse

Med en helt ny turismestrategi på gaden, har Wonderful Copenhagen i en længere periode analyseret bl.a. nye tendenser, nye digitale muligheder og ændringer i turisters forbrugeradfærd. Indsatsen har skullet sikre, at Wonderful Copenhagens nye strategi, som udstikker visionen og retningen for turismeudviklingen frem mod 2020, er på forkant fire år frem i en tid, hvor turismen er i global forandring. Ud over de lokale aktører og borgerne i hovedstadsregionen har Wonderful Copenhagen også søgt international sparring undervejs i strategiprocessen, bl.a. hos New Yorks turismeorganisation, NYC & Company. Her fremhæver CEO Fred Dixon særligt den nye strategis fokus på det lokale, destinationens localhood: “Vi er imponerede over tankerne bag Wonderful Copenhagens nye strategi specielt med den relation, alle har til den danske livsstil og mere specifikt fascination af danskerne som det lykkeligste folk i verden. Jeres tilgang til livsstil og kultur er unik, og det grundlag giver jer mulighed fo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum