Akademikerne

Ny trepart om arbejdsmiljø: Nu skal medarbejdernes psykosociale arbejdsmiljø mere i fokus

Del

Regeringen og arbejdsmarkedets parter, herunder Akademikerne, sikrer med en ny trepartsaftale, at medarbejderne nu får bedre vilkår til at bekæmpe krænkelser og fremme et sundere arbejdsmiljø. Godt begyndt er halvt fuldendt, men vi mener stadig, at der udestår mere hjælp på vigtige områder inden for det psykosociale arbejdsmiljø, lyder meldingen fra Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.

Den nye trepartsaftale om bedre arbejdsmiljø på danske arbejdspladser er netop faldet på plads. Aftalen omhandler bl.a. de nationale mål på området. 

 

Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, udtaler:

 

”Vi er glade for den nye aftale, fordi den sikrer flere løsninger fra centralt hold til at bekæmpe problematikker, der fylder mere og mere i akademikeres job. Nu kommer vi som parter til at sætte endnu mere skub i et påtrængende opgør med krænkelser, mobning og overgreb på arbejdspladserne, og med den usunde kultur, der ligger bag”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.    

 

Aftalen sætter en ramme om ambitionerne i det fælles arbejde med at forbedre arbejdsmiljøet fra centralt hold de næste år. Akademikerne havde gerne set, at parterne var mere ambitiøse i de fælles målsætninger.  

 

”Hvis vi skal komme stress til livs på arbejdsmarkedet, er det vigtigt, at vi får viden om, hvad der virker. Det fokus har vi fået i aftalen, så vi kan blive mere præcise, når vi i fremtiden skal sætte mål for det psykosociale arbejdsmiljø,”, siger Lars Qvistgaard. 

 

Læs mere om resultaterne af den nye trepartsaftale, der netop indgået og offentliggjort i dag, tirsdag den 22. december 2020. 

 

Akademikerne er hovedorganisation for 28 faglige organisationer og repræsenterer i alt 431.000 privat og offentligt ansatte akademikere.

 

Yderligere information

Kontakt Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, tlf.: 21472686

Nøgleord

Kontakter

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2020 ca. 431.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Akademikerne: Socialdemokratiet forbigår 450.000 akademikere i det politiske arbejde9.4.2021 22:14:34 CEST | Pressemeddelelse

Den socialdemokratiske regering forbigår konsekvent akademikere i politisk nedsat arbejde, der vedrører hele arbejdsmarkedet. Det viser en ny opgørelse, som Berlingske bringer lørdag. Som konsekvens holdes 450.000 medlemmer uden for indflydelse, når der træffes beslutninger om deres arbejdsliv. Det har fået hovedorganisationen Akademikerne til at råbe vagt i gevær.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum