Haderslev Kommune

Ny trafiksikkerhedsplan skal nedbringe antallet af ulykker

Del

Uheldsstatistikken for 2015 for Haderslev Kommune er ikke helt så positiv som den i 2014. Med to trafikdræbte, 27 der kom alvorligt til skade og 12 lettere tilskadekomne er der en lille stigning i alle kategorier. Haderslev Kommune har fokus på ulykkerne i den trafiksikkerhedsplan, der netop er sendt i høring.

Haderslev Kommune har netop sendt en plan for trafiksikkerheden i kommunen i høring. Planen udpeger fokusområder, der skal sættes ind over for frem mod 2020 for at sænke antallet af trafikulykker.

"En trafikulykke er forfærdelig for de involverede og deres pårørende. Udover de personlige og følelsesmæssige konsekvenser er der en række økonomiske konsekvenser forbundet med ulykker i trafikken. Derfor er det på alle måder et område, vi skal have fokus på og har sat ekstra penge af til i år", siger Benny Bonde, der er formand for Udvalget for Plan og Miljø i Haderslev Kommune.

I marts satte Udvalget for Plan og Miljø omkring 4 millioner kroner af til forbedringer på vejene i 2016. En del af de penge bliver brugt på at udbedre såkaldte "sorte pletter" i hele kommunen. Derudover er især cyklister og skolebørn i fokus i de forbedringer, der laves.

Cyklister og skoleveje er også to af fokusområderne i trafiksikkerhedsplanen sammen med solouheld, unge bilister, hastighed og "sorte pletter".

"Færdselssikkerhedskommissionen arbejder med 10 fokusområder, hvor der er gode muligheder for at forbedre trafiksikkerheden. Vi har valgt at fokusere på de fire, hvor vi kan se, vi har særlige udfordringer i Haderslev Kommune. Derudover har vi fokus på skoleveje og særligt udsatte lokaliteter - de sorte pletter", siger trafiksikkerhedsmedarbejder ved Haderslev Kommune, Sonja Svendsen.

Trafiksikkerhedsplanen findes på haderslev.dk/høringer-og-afgørelser og er i høring frem til 5. juni 2016. Har man kommentarer til planen, kan de sendes til vejpark@haderslev.dk.

Fakta:

Antal dræbte og tilskadekomne i trafikken på kommunale veje i Haderslev Kommune.

2014

Trafikdræbte: 1 person

Alvorligt tilskadekomne: 19 personer

Lettere tilskadekomne: 8 personer

2015*

Trafikdræbte: 2 personer

Alvorligt tilskadekomne: 27 personer

Lettere tilskadekomne: 12 personer

*Tallene er foreløbige, og der kan ske en mindre forskydning, når de endelige tal foreligger i maj 2016.Kontaktinformation:

Formand for Udvalget for Plan og Miljø, Benny Bonde, 40 17 52 66

Trafiksikkerhedsmedarbejder, Sonja Svendsen, 74 34 23 32

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum