Region Hovedstaden

Ny trafikløsning ved drive-in til hurtigtest ved Bella Center

Del

Op til bededagsferien omlægges trafikken nu omkring drive-in ved Bella Center. Modellen skal i de næste dages testes, og efterfølgende skal det evalueres, om det forbedrer de trafikale udfordringer.

På grund af jævnlige trafikale problemer og nabo-klager omkring hurtigtest-centeret ved Bella Center, har de involverede parter – Region Hovedstaden, Københavns Kommune, Københavns Politi og Copenhagen Medical besluttet, at det i bededagsferien bliver testet, hvorvidt ny skiltning og ændrede tilkørselsforhold kan lette situationen med generende kødannelser af biler for beboerne i området.

Efter mødet blev det besluttet, at Københavns Kommune sætter ekstra skilte op, så trafikken omlægges og ledes via Center Boulevard og en U-vending ved Arne Jacobsens Allé, så evt. kødannelse sker på Center Boulevard. Løsningen forventes klar i løbet af torsdag, så den kan testes i Bededagsferien, hvor der ventes, at der vil blive pres på hurtig-testcenteret. Desuden har Copenhagen Medical ansat yderligere personale, så der i spidsbelastninger er maksimal bemanding og dermed afvikles flest muligt biler løbende.

Løsning evalueres mandag

”Nu afprøver vi løsningen, som blev aftalt på mødet. Forhåbentlig vil den forbedre situationen de dage, hvor der er pres på, fx op til Bededagsferie og weekender. Vi følger løbende udviklingen og vurderer så, hvorvidt det er en tilstrækkelig indsats. I takt med at samfundet åbner, er der mange, der vil testes. Det skal vi honorere med både stor kapacitet og tilgængelighed, dog uden at det bliver en trafikal gene for beboerne i lokalområdet,” siger Kirstine Vestergård Nielsen, vicedirektør i Akutberedskabet med ansvar for den overordnede testdrift i Region Hovedstaden.


Hos Copenhagen Medical siger direktør Jeppe Handwerk:
”Vores døgnåbne drive-in løsning er jo en kæmpe succes for de ca. 50.000 borgere, erhvervsliv og beredskab, der benytter det hver uge og det er vigtigt for mig at understrege, at der også er rigtig mange lokale beboere, der giver udtryk for, at de er glade for at have et testcenter så tæt på, siger han og fortsætter:


”Men selvfølgelig skal vi tage de hensyn, vi kan og jeg vil appellere til brugerne af centeret til at opføre sig ordenligt – lukke deres vinduer, hvis de hører musik, lade være med at lave hjulspin og så videre. Vi ved, at vi vil teste færre og færre som ugerne går, fordi folk bliver vaccineret. Men nu ser vi om den nye løsning kan afbøde nogle af problemerne og så evaluerer vi på det,” siger han.

Parterne holder igen møde mandag den 3. maj. Herefter bliver der taget beslutning om den videre plan for testcenteret.

 

Pressekontakt:

  • Copenhagen Medical: via presseansvarlig, Trine Baadsgaard, m: 20676345
  • Akutberedskabet: via Region Hovedstadens presseteam, mail: presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Hjerterytmeforstyrrelse: Første patienter opereret med ny metode16.7.2021 07:36:22 CEST | Pressemeddelelse

Afdeling for Hjertemedicin på Gentofte Hospital har i denne uge opereret de første patienter med en helt ny metode til behandling af atrieflimren, som er en rytmeforstyrrelse i hjertet. Ved hjælp af den såkaldte Pulsed Field Ablation-metode benytter lægerne et helt nyt princip, hvor man i få sekunder laver et kraftigt højspændingsfelt, som ødelægger den del af vævet, der forstyrrer hjerterytmen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum