Abbott Diabetes Care

Ny teknologi gør livet lettere for diabetespatienter

Del

Et stik i fingeren, en bloddråbe og et måleapparat, der fortæller, hvilket niveau blodsukkeret ligger på. Det er hverdagen for mange personer med diabetes. FreeStyle Libre er ny revolutionerende teknologi, der nu gør det muligt at skifte stik i fingeren ud med en simpel scanning. FreeStyle Libre vil øge kvaliteten af behandlingen og gøre hverdagen lettere for mange af de 320.000 danske diabetespatienter, håber lægelig ekspert.

En diskret og smertefri scanner

Hyppige test af blodsukkeret er helt afgørende for en optimal behandling af diabetes. En kronisk sygdom der i gennemsnit rammer 79 danskere hver eneste dag (Kilde: Diabetesforeningen). I årtier har diabetespatienter prikket deres fingre for at måle deres blodsukker, og de gener, som mange forbinder med det, har ført til færre målinger og dårlig sygdomskontrol.

FreeStyle Libre er en helt ny type glukosemåler, der giver diabetespatienter frihed og fleksibilitet til ubesværet at måle glukoseniveau og samtidig sikre den gode kontrol, som er nødvendig for at kunne bevare en så normal hverdag som mulig. FreeStyle Libre består af en håndholdt aflæser og tilhørende testmateriale, som patienten sætter på overarmen. FreeStyle Libre måler automatisk glukoseværdien hvert minut, og scanneren angiver den præcise glukoseværdi. Diabetespatienten aflæser værdien med aflæseren (scanneren), som blot skal holdes ud for testmaterialet, i en afstand på 1-4 cm.

Troels Krarup Hansen, professor på Aarhus Universitetshospital, har som en af de første danske læger testet FreeStyle Libre på sine patienter gennem de sidste par måneder. Han har store forventninger til måleren, som vil gøre en forskel i behandlingen:

”FreeStyle Libre kan gøre hverdagen meget lettere for diabetespatienter. Hvis du for eksempel har et arbejde, hvor du løber rundt hele dagen og bruger dine hænder meget, kan det godt være svært at få målt sit blodsukker i løbet ad dagen. Her er det en kæmpe fordel at kunne få et mål for sit blodsukker ved at swipe over sin arm. Bare det at måle nogle få gange mere, end de fleste gør, er nok til at man får et bedre overblik og dermed i sidste ende får en bedre blodsukkerkontrol”.

En forskel i behandlingen

”FreeStyle Libre er tæt på at kunne betegnes som paradigmeskift. Det er så praktisk og nemt og vil være fremtidens måde at gøre det på. Jeg forventer, at vi kommer til at se FreeStyle Libre brugt rigtig meget. Når diabetespatienter får adgang til at måle ad libitum, vil de automatisk blive bedre til at overvåge sig selv. FreeStyle Libre er også helt oplagt til børn. Du kan måle barnets glukoseværdier, uden at barnet bliver generet af det. Men du kan også bruge det til at måle andre pårørende. Hvis f.eks. din partner med diabetes snorker uroligt, kan du swipe henover deres arm, mens de sover.”

Kontakter

For yderligere information, kontakt venligst:

Hanne Bodelsen, Director, Effector, Tlf. 32645400, e-mail: hb@effector.dk

Information om Abbott Diabetes Care

Abbott Diabetes Care
Abbott Diabetes CareFølg pressemeddelelser fra Abbott Diabetes Care

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.