Lemvigh-Müller A/S

Ny teknologi gør gamle fiberkabler klar til fremtiden

Del

Avancerede signalkonvertere gør det let at opgradere eksisterende fiberkabler til langt højere datahastigheder og transmissionsafstande. Hør mere om teknologien på seminar hos Lemvigh-Müller.

Eksisterende optisk datainfrastruktur kan nemt og økonomisk opgraderes til højere kapacitet med ny teknologi.
Eksisterende optisk datainfrastruktur kan nemt og økonomisk opgraderes til højere kapacitet med ny teknologi.

En ældre kabelinfrastruktur baseret på optiske multimode-fiberkabler behøver ikke længere stå i vejen for en opgradering af datatransmissionshastigheden hos netværksejere som virksomheder, uddannelsesinstitutioner, hospitaler og boligforeninger.

Det er en serie nye signalkonvertere fra den franske producent Cailabs, der har gjort det enkelt og økonomisk at opgradere eksisterende fiberkabelinfrastruktur.

Forbedrer eksisterende kabler
Cailabs’ teknologi og signalkonvertere gør det muligt at transmittere singlemode-signaler med hastigheder op til 10 Gbit/s i eksisterende multimode-kabler, som er nedgravet og lagt i kabelbakker og -kanaler i tusindvis af kilometer i Danmark.

Det har hidtil ikke kunnet lade sig gøre, fordi multimode-kabler på grund af deres konstruktion har for mange refleksioner til, at lyset og hastigheden kan komme ud på lange afstande.

Hurtigere og billigere
Med den nye teknologi bliver det både hurtigere og billigere at opgradere optisk infrastruktur til fremtidens krav om høje transmissionshastigheder. Det forklarer Jesper Andersson, salgsingeniør hos stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller og som den eneste i Norden akkrediteret specialist i design af datacenter- og kommunikationsnetværksteknologi (DCDC og RCDD) af den globale vidensinstitution BICSI.

”Det er det besværlige og kostbare gravearbejde og trækning af nye kabler i bygninger, som får mange til at afholde sig fra at opgradere deres fiberinstallationer. I stedet lever de med lavere transmissionshastigheder og dermed langsomme netværk,” siger Jesper Andersson.

Besparelse med faktor 10
Han vurderer, at besparelsen ved optisk signalkonvertering med Cailabs-teknologi sammenlignet med etablering af nyt fibernetværk er helt op til faktor 10, afhængig af hvordan den eksisterende installation er udført. Dertil kommer, at man slipper for forstyrrende anlægs- og monteringsarbejde.

Cailabs har løst udfordringerne ved at transmittere singlemodesignaler i multimodekabler med avanceret spejlteknologi, såkaldt Multi-Plane Light Conversion (MPLC). Teknikken modificerer signal-lyset, så det kan transmitteres i multimode-kabler. Med blot en enkelt Cailabs Aroona Star-konverter kan et 10 Gbit/s singlemode-signal transmitteres helt op til 800 meter i et multimode-fiberkabel.

”Det er en meget markant forbedring. Allerede fra omkring 30 meter kan det give udfordringer at transmittere højhastighedsdata i multimode-kabler,” siger Jesper Andersson.

Hør mere om de nye muligheder
5. og 6. november 2019 afholder Lemvigh-Müller i samarbejde med Cailabs og BBT Fiberoptics kundeseminarer med fokus på mulighederne for høje transmissionshastigheder på gamle fiberkabler. Ud over mulighederne for højere hastighed ved hjælp af simple passive enheder kan du opleve de nyeste fusionssplidsere fra Fujikura og høre mere om, hvad korrekt rensning af fiberforbindelser betyder for transmissionskvaliteten.

Læs mere om seminarerne og tilmeld dig her

Nøgleord

Kontakter

Jesper Andersson, salgsingeniør, Lemvigh-Müller l Tlf: 3695 5447 l Mobil: 4060 4019 l Email: jsan@lemu.dk

Billeder

Eksisterende optisk datainfrastruktur kan nemt og økonomisk opgraderes til højere kapacitet med ny teknologi.
Eksisterende optisk datainfrastruktur kan nemt og økonomisk opgraderes til højere kapacitet med ny teknologi.
Download

Information om Lemvigh-Müller A/S

Lemvigh-Müller A/S
Lemvigh-Müller A/S
Stationsalleen 40
2730 Herlev

http://www.lemu.dk/

Som Danmarks største stål- og teknikgrossist sørger Lemvigh-Müller hver dag for, at varer fra tusindvis af producenter bliver samlet, pakket og leveret på mindre end 24 timer til installatører, industrivirksomheder, forsyningsselskaber og byggepladser i hele Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Lemvigh-Müller A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lemvigh-Müller A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum