Esbjerg Kommune

Ny taskforce ser dagens lys

Del

Borgmester Jesper Frost Rasmussen har i dag meldt ud, at han nedsætter en ny taskforce, hvor han som formand vil samle forskellige aktører, der skal sikre kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling med særlig fokus på overgangen fra olie og gas til havvind.

Esbjerg Kommune barsler med endnu et grønt initiativ. Denne gang handler det om at sikre, at virksomhederne kan rekruttere medarbejdere, som har de rette grønne kompetencer.

Efter Regeringen og et bredt flertal i Folketinget sidst år indgik en aftale om Nordsøens fremtid, er emnet blevet endnu mere aktuelt. Med Nordsøaftalen er der sikret klare rammevilkår for udvinding af olie og gas frem mod 2050, og samtidigt er der i aftalen afsat midler der skal støtte Esbjerg Havns udvikling og mulighed for at være et knudepunkt for storskala havvind.

”Som altid præger entreprenørånden Esbjerg. Derfor glæder det mig, at flere på egen hånd har taget initiativ til at sætte nye ting i søen. At forvandle sorte jobs til grønne stillinger bliver en spændende og vigtig opgave. For mig er det vigtigt, at vi sørger for, at kompetencerne er til stede lokalt”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I første omgang skal taskforcen lave et overblik over, hvilke uddannelsesmæssige initiativer der er i gang eller lige på trapperne. Derefter skal der ses nærmere på, om der evt. mangler noget i det grønne uddannelsesudbud. På sigt skal det være et springbræt i forhold til at positionere Esbjerg som et kompetencecenter for de uddannelser, som kommer til at levere arbejdskraft til den grønne udvikling i mange forskellige former.

Taskforcen vil spille en vigtig rolle i at levere information og viden til det kommende Vækstteam for Sydjylland, der skal levere anbefalinger til, hvordan der bedst kan investeres i lokale erhvervsstyrker og dermed styrke vækst og beskæftigelse.

Den nye taksforce falder fint i tråd med Esbjerg Byråds ambition om at være en grøn foregangskommune. Derfor vil borgmester Jesper Frost Rasmussen stå i spidsen for den nye taskforce.

”Taskforcen har et stort potentiale, og arbejdet her vil have mange udløbere, som sagtens kan indgå i andre sammenhænge. Her kunne jeg forestille mig, at der er behov for flere samarbejder på tværs af aktører og sektorer”, slutter Jesper Frost Rasmussen

Nøgleord

Kontakter

Borgmester Jesper Frost Rasmussen, mail jesra@esbjergkommune.dk eller telefon 27 24 18 00.

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Same procedure as last year: 0 alvorlige fyrværkeriskader i Esbjerg Kommune21.1.2021 08:48:14 CETPressemeddelelse

Antallet af fyrværkeriskader ved årsskiftet 20/21 var igen lavt. Fire personer fra Esbjerg Kommune var en tur forbi Akutmodtagelsen på Sydvestjysk Sygehus med fyrværkeriskader. Et par stykker havde brændt fingrene, men ingen var kommet alvorligt til skade med øjne eller hænder. Faktisk skal man ind i forrige århundredes statistikker for at finde skader, der gav varige mén.

Ny lynladestation ved Esbjerg Lufthavn gør det nemmere at være elbilist i det vestjyske26.12.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Esbjerg får nu otte nye lynladepunkter, der hver især kan oplade en bil på cirka 20 minutter. Den nye lynladestation, der etableres af ladeoperatøren Clever med selskabets prisvindende design, bliver placeret ved Esbjerg Lufthavn og forventes at være klar til at tage imod elbiler til opladning efter sommerferien 2021. Og det er en gevinst for Esbjerg Kommunes borgere, lyder det fra borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum