Teknologisk Institut

Ny tænketank skal se nærmere på robotter og manglende hænder

Del

Journalist og moderator Nynne Bjerre Christensen spørger to af Danmarks førende produktionsvirksomheder, en innovationsdirektør og en repræsentant for skoven af danske SMV'er, hvordan robotter kan være med til at løse manglen på hænder. Det sker til ROBOTBRAG 2022 den 5. maj i Odense.

ROBOTBRAG-tænketanken. 

Det er navnet på en spritny tænketank, som for første gang samles den 5. maj til ROBOTBRAG 2022 hos Teknologisk Institut i Odense. 

Her vil journalist og moderator Nynne Bjerre Christensen spørge to af Danmarks førende produktionsvirksomheder, en innovationsdirektør og en repræsentant for de mange danske små og mellemstore virksomheder, hvordan robotter kan være med til at løse manglen på hænder, hvordan vi kan gå nye, mere innovative veje med robotter, og hvordan deres vinderstrategi til indføring af robotter ser ud.

99.000 manglende håndsæt
Mange danske virksomheder mærker allerede i dag, at de har svært ved at tiltrække den tilstrækkelige arbejdskraft, og i 2030 vil der mangle 99.000 faglærte på det danske arbejdsmarked ifølge Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd. Og da de eksisterende medarbejdere ikke bare kan løbe hurtigere og arbejde i længere tid, er der behov for at kunne arbejde smartere og automatisere flere arbejdsopgaver.

- Debatten om fremtidens manglende arbejdskraft og robotteknologi som den mulige løsning skal handle om mere end budgetter, og hvornår robotten er tilbagebetalt. De bedste løsninger kræver nemlig ofte, at man tør tænke og gøre nye ting, fortæller Kurt Nielsen, der er centerchef ved Teknologisk Institut, og fortsætter: 

- Derfor har vi i dagens anledning samlet en ROBOTBRAG-tænketank, så vi sammen kan skabe indsigt, råd og løsninger for fremtiden.

ROBOTBRAG-tænketanken består af:

  • John Christiansen, Head of R&D Automation hos The LEGO Group
  • Dorte Zacho Martinsen, stifter af SMV360°
  • Peder Nygaard, fabriksdirektør ved VOLA A/S
  • Anne-Lise Høg Lejre, direktør for Produktion & Innovation hos Teknologisk Institut

Opskriften på succesfuld indføring af robotter
Tidligere har forudsætningen for automation været kort tilbagebetalingstid, men en ny virkelighed med mangel på arbejdskraft presser danske virksomheder. Skal vi turde gå nye, mere innovative veje fremfor de sikre hyldevarer? Hvordan går man bedst til opgaven?

Det er nogle af de spørgsmål, som de fire medlemmer skal svare på. Men det bliver ikke bare snak.

- Vi kommer til at bryde med den klassiske form af en paneldebat, som ofte kan være inspirerende, men ikke altid konkret og handlingsorienteret. Derfor vil vi bede hvert tænketanksmedlem om at medbringe to strategiske, men alligevel konkrete råd eller idéer til at lykkes med robotteknologi. Dem vil vi folde ud undervejs og efterfølgende udgive til inspiration, siger Nynne Bjerre Christensen, som kommer til at svinge taktstokken på sessionen.

Publikum – der får også anledning til at tage del i diskussionen og udvekslingen af idéer – kan efterfølgende gå på opdagelse i det nyeste inden for robotteknologi og droner, da tænketanken samles i anledning af ROBOTBRAG 2022 og DIRA Business. 

Fremtidens teknologi og hænder
Torsdag den 5. maj 2022 klokken 9:30-16:30 kan virksomheder nemlig opleve nutidens og fremtidens produktions- og robotteknologi, og få inspiration til, hvor og hvordan de kan tages i brug, når Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk (DIRA) åbner dørene til ROBOTBRAG 2022.

Her vil deltagere blandt andre kunne møde Teknologisk Instituts uvildige specialister og rådgivere inden for industriel automation, mobile robotter, droneteknologi, cobot-teknologi, vision og sensorer, kunstig intelligens, robotsikkerhed og meget mere.

Der bliver altså god plads til både botter og besøgende, når der åbnes for Teknologisk Instituts tre robotinnovationshaller, DIRA Business' røde cirkustelt, et udendørsområde for mobile robotter og droner og – som noget nyt – mulighed for at deltage i ROBOTBRAG-tænketanken. 

Du kan tilmelde dig ROBOTBRAG 2022 gratis her. 

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.Kon til ROBOTBRAG2022

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt: Kommunikationskonsulent Mette Rønn Outzen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 1041, mail: metr@teknologisk.dk

Billeder

Download
Download
Journalist og moderator Nynne Bjerre Christensen.
Journalist og moderator Nynne Bjerre Christensen.
Download

Links

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum