Aabenraa Kommune

Ny studiestartspakke er en succes: 2.200 campuskort er uddelt til nye studerende i Aabenraa

Del

Campuskortet, der er et samarbejde mellem detailhandlen, caféer, barer, eventsteder, sportsklubber og Aabenraa Kommune, er blevet givet til cirka 2.200 af de nye studerende på de ni ungdoms- og videregående uddannelsessteder i Aabenraa Kommune.

Foto: Aabenraa Kommune/Kerstin Bundgaard
Foto: Aabenraa Kommune/Kerstin Bundgaard

- Konceptet med campuskortet er fedt, fordi det giver muligheder for mig og de andre studerende at kunne få råd til at komme ud sammen eller på tværs af uddannelserne i kommunen og skabe et sammenhold.

Sådan siger Kathrine Lund, næstformand i CampusRådet og netop nystartet 1. g’er på Aabenraa Statsskole, om den studiestartspakke, også kaldet Campuskort, som Aabenraa Kommune har fået lavet i samarbejde med detailhandlen, caféer, barer, eventsteder og sportsklubber i Aabenraa.

Omtrent 2.200 Campuskort, som giver rabat på en lang række aktiviteter, shopping og oplevelser i Aabenraa Kommune, er blevet uddelt til alle de studerende med studiestart i sommeren 2018 på de ni uddannelser i Aabenraa Kommune. Og Kathrine Lund fortæller, at kortet er noget, de studerende har taget til sig.

- I en af mine parallelklasser besluttede de sig for alle sammen at gå ud og spise på en café, hvor de kunne få rabat, så alle havde råd til at tage med. Det har allerede styrket deres fællesskab. Derfor har vi i min klasse også talt om at gøre det samme, siger Kathrine Lund.

Aabenraa er en studieby
At høre de studerende har taget positivt imod Campuskortet, er borgmester Thomas Andresen glad for. Det er nemlig også det indtryk, som han har fået, efter han har været med til at dele de 2.200 Campuskort ud til de nye studerende.

- Vi har brug for de unge, da de er vores fremtid. Derfor er det vigtigt for os i Aabenraa Kommune at vise, at vi vil dem, hvilket Campuskortet er ét af mange eksempler på, siger borgmester Thomas Andresen og tilføjer:

- Det har stor betydning, at man som studerende kan komme ud sammen med studiekammeraterne og få en øl eller sodavand, tage på shoppingtur eller til koncerter eller få dyrket noget motion med jævnaldrende. Det skaber grobunden for et godt fællesskab og Aabenraa Kommune som et sted, hvor det er fedt at studere og bo.

Da Campuskortet er et helt nyt koncept, så er det vigtigt for os, at de studerende kommer med ris og ros, lyder det fra Campuskoordinator, Susanne Gram Skjønnemann.

- Først og fremmest er jeg glad for, at de studerende har taget godt imod det. Vi ønsker, at de studerende skal være en del af og bidrage til det at være studerende i Aabenraa, derfor vil vi meget gerne have deres oplevelser med Campuskortet at vide. De skal derfor ikke tøve med at tage kontakt til mig eller CampusRådet med deres input, siger Susanne Gram Skjønnemann.

Fakta
Der er cirka 5.500 studerende i Aabenraa Kommune på de i alt ni ungdoms- og videregående uddannelser. De studerende er repræsenteret i CampusRådet med to repræsentanter, som skal være med til at forme og fremme det gode studieliv, som de studerende ønsker, der skal være i Aabenraa.

Tirsdag 11. september holder alle uddannelser en fælles CampusDag, hvor der vil være aktiviteter på tværs af uddannelserne.

Campuskortet er en studiestartspakke, der er lavet i samarbejde med detailhandlen, caféer, barer, eventsteder og sportsklubber i Aabenraa. Kortet giver rabat på en lang række aktiviteter, shopping og oplevelser i Aabenraa, og det uddeles til alle nye studerende på ungdoms- og videregående uddannelser i Aabenraa Kommune.

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Campuskoordinator, Susanne Gram Skjønnemann, tlf.: 24 79 77 67; e-mail: sgsk@aabenraa.dk

Næstformand CampusRådet, Kathrine Lund, tlf.: 61 72 40 63; e-mail: kathrinelund@live.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Billeder

Foto: Aabenraa Kommune/Kerstin Bundgaard
Foto: Aabenraa Kommune/Kerstin Bundgaard
Download

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

 

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum