Turbine Forlaget A/S

Ny strikkebog bygger bro mellem fortid og nutid

Del

Strikdesigner Ditte Larsen, forfatter til Anna Ancher på pindene, har skrevet en ny strikkebog, hvor hun med inspiration fra dansk kunsthistorie designer strikkeopskrifter, så alle kan iklæde sig det smukke kunstneriske strik. Denne gang har hun givet sig i kast med Thorvald Bindesbølls berømte og farverige værker.

Bogens forside
Bogens forside

Thorvald Bindesbøll (1846 – 1908) var både kunsthåndværker og arkitekt, og er blandt andet manden bag de berømte og ikoniske Carlsberg-etiketter og fiskepakhusene i Skagen. Han var en foregangsmand inden for formgivning i en stilart, der omkring år 1900 var banebrydende herhjemme, kaldet skønvirke, jugendstil eller art nouveau. I sin nye bog Bindesbøll på pindene gengiver Ditte Larsens hans berømte værker og smukke farvepalet i sin egen strikkekunst med udførlige opskrifter, så alle derhjemme også kan lade sig inspirere.

Kira Koefod, museumsinspektør på Thorvaldsens Museum, har skrevet forordet til bogen, hvori hun giver læseren en introduktion til Bindesbølls kunstværker – fra keramik og smykker, til sølvtøj og arkitektur. Hun beskriver blandt andet, hvordan særligt hans keramiske værker har en ornamental vildskab og en pastos råhed over sig.

Med inspiration i Thorvald Bindesbøll smukke værker har Ditte Larsen designet et udvalg af strikkeopskrifter på blandt andet sjaler, tørklæder, pandebånd og brocher. Til hvert af de udvalgte kunstværker har Ditte Larsen skrevet om, hvordan hun har genfortolket det i sin egen strikkekunst. Et af de udvalgte værker er en af Thorvald Bindesbølls krukker, som han forærede til kunstnerparret Anne og Michael Ancher. Man kan også læse bider af de breve, parret sendte tilbage til Bindesbøll, som de kaldte ”Bølle”, hvori de også giver deres ærlige mening om hans krukker til kende. Nu, næsten 130 år senere, får kunstværket nyt liv, når Ditte Larsen kreerer flotte bluseveste og wraps og bygger bro mellem fortidens og nutidens kunst.

Ditte Larsen har gennem mere end 40 år været en markant del af den danske strikkeverden. I årtier har hun leveret strikkeopskrifter til danske magasiner og ugeblade, udgivet flere strikkebøger og grundlagt butikken ”Sommerfuglen” på Vandkunsten i København. Bindesbøll på pindene er Ditte Larsens tredje strikkebog med inspiration fra kendte kunstneres værker.

Fakta om bogen:

Titel: Bindesbøll på pindene
Forfatter: Ditte Larsen
Fotograf: Ingrid Riis
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740673258
Sidetal: 174
Vejl. pris: 279,95 kr.

Udgivelsesdato: 20. oktober 2021

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogens forside
Bogens forside
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Jack Kerouacs "Big Sur" for første gang oversat til dansk30.11.2021 10:51:00 CET | Pressemeddelelse

I 1962 udkom Jack Kerouacs roman "Big Sur" for første gang og nu er den oversat til dansk af Brian Dan Christensen, som en del af Turbines klassikerserie. Romanen følger Kerouacs alterego Jack Duluoz, som er ved at blive vanvittig efter tre år med konstant opmærksomhed fra journalister og nysgerrige fans og derfor søger tilflugt i en hytte i Big Sur, Californien. Men Jack kan ikke flygte fra sig selv, og kampen mod hans indre dæmoner fortsætter.

Martin Grøndal serverer dåsemad af høj kvalitet11.11.2021 08:16:00 CET | Pressemeddelelse

Den tid, hvor konservering af madvarer primært tjente det formål at gemme mad til dårligere tider, er for længst forbi. I dag kan man finde dåser, der indeholder de lækreste delikatesser, hvis man finder de rigtige. Martin Grøndal har gjort fiskekonserves af god kvalitet til sin levevej, og med kogebogen Dåsemad viser han, hvor nemt det er at lave et yderst delikat måltid baseret på indholdet fra små tindåser.

De klassiske pålægssalater får nyt liv10.11.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Rugbrødsmadder er det suverænt mest spiste måltid i Danmark. Men på trods af hvor meget rugbrød vi spiser, så syntes Jean-Michel Grønnegård Deleuran, at der manglede noget godt pålæg. Det fik ham i 2019 til at skabe RØRT, som laver deres egne pålægssalater. Og nu er han klar med en bog, hvor han lærer alle, hvordan man kan pifte julefrokosten eller andre frokoster op med en god, hjemmerørt pålægssalat af friske råvarer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum