Erhvervsministeriet

Ny strategi skal fremme deleøkonomien i Danmark

Del

Regeringen har i dag lanceret en samlet strategi for vækst gennem deleøkonomi. Strategien indeholder en række initiativer, der vil gøre det lettere at være virksomhed i deleøkonomien og mere attraktivt at være forbruger, samtidig med at skattebetalingen sikres.

I dag har erhvervsministeren, skatteministeren og transport- bygnings- og boligministeren præsenteret regeringens strategi for deleøkonomi. Den nye strategi indeholder i alt 22 initiativer, som skal bidrage til at skabe mere tillid i deleøkonomien, sikre korrekt skattebetaling, understøtte at deleøkonomien bidrager til nye jobmuligheder og sikre, at Danmark også i fremtiden kan følge med udviklingen på området.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Med strategien gør vi det lettere både at være borger og virksomhed i deleøkonomien. Der ligger et enormt vækstpotentiale i deleøkonomien, og derfor vil vi med strategien sikre, at deleøkonomien vokser i Danmark.

"Vi skal have flere og større deleøkonomiske virksomheder. Og vi skal have flere danskere til at udnytte alle de nye muligheder, deleøkonomien giver os. Det vil skabe udvikling og vækst, som både kommer miljøet, samfundet og den enkelte borgers privatøkonomi til gavn.”

Deleøkonomien giver danskerne større valgfrihed og nye muligheder for at tjene penge på fx at leje deres bolig eller bil ud. Men det er afgørende, at danskerne, der er aktive i deleøkonomien, betaler den skat de skal. Derfor etablerer regeringen en digital indberetningsløsning, der sikrer, at deleøkonomiske virksomheder automatisk kan indberette deres brugeres indtægter til SKAT.

Skatteminister Karsten Lauritzen:

”Deleøkonomien rummer et kæmpe potentiale for vækst og velstand i Danmark, og det skal vores skatteregler selvfølgelig understøtte. Løsningen er at gøre det både enkelt og økonomisk attraktivt for danskerne at bruge de deleøkonomiske platforme, som samarbejder med skattevæsenet. På måde får danskerne mere gunstige skattevilkår – og skattemyndighederne har større sikkerhed for, at alle betaler den rette skat. Det tager vi et stort skridt i retning af i dag.”

Med den nye strategi vil regeringen gøre det mere attraktivt for danskerne at bruge deleøkonomien. Derfor vil regeringen blandt andet forenkle fradraget for privat udlejning af helårsboliger og sommerhuse og indføre et helt nyt fradrag for bil- og bådudlejning.

Samtidigt er det vigtigt, at der er klarhed omkring de gældende regler. Derfor sætter regeringen en klar minimumsgrænse for, hvor mange dage om året danskerne må korttidsudleje deres bolig.

Alle danskere skal have ret til at udleje deres bolig i mindst 90 dage om året, når de udlejer via en platform, som indberetter til skattemyndighederne. Den enkelte kommune kan vælge at sætte en højere grænse, men ikke en lavere.

Det vil ligesom i dag være en forudsætning, at der foreligger samtykke fra ens udlejer eller fra ens ejerforening, andelsboligforening eller boligfællesskab, hvor foreningens vedtægter kræver dette.  

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen:

”Boligen er et af de mest populære områder for deleøkonomi, men mange borgere er i dag usikre på, hvilke regler der gælder for korttidsudlejning af deres bolig. Derfor fastsætter vi nu nogle regler med tilpas attraktive vilkår for korttidsudlejning, og som samtidig understøtter systematisk skatteindberetning.”

Ligeledes opretter regeringen én indgang til det offentlige for deleøkonomiske virksomheder,hvor virksomheder hurtigt kan få svar, hvis de oplever at regler står i vejen for deres forretningskoncept.  

Pressemeddelelse, strategi og yderligere materiale

Kontaktperson: Presserådgiver Sara Ringgaard Price, tlf: 91 39 94 07 / srp@evm.dk.

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Erhvervsministeren rejser til Sydkorea for at støtte de danske OL-atleter og styrke det bilaterale samarbejde med Sydkorea17.2.2018 14:28pressemeddelelse

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er frem til lørdag d. 24. februar i Sydkorea. De første dage vil ministeren på regeringens vegne bakke op om de 17 danske atleter, der konkurrerer under Vinter-OL i PyeongChang. Efterfølgende skal ministeren, sammen med en erhvervsdelegation, åbne døre for øget eksport og samarbejde med Sydkorea inden for det maritime område, og ministeren vil styrke det dansk-koreanske bilaterale forhold ved politiske møder og ved underskrivelse af en samarbejdsaftale på det maritime område samt på kulturområdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum