Sweco

Ny strandpark ved Nørrekås i Rønne skal både behage og beskytte

Del

Bornholms Regionskommune har udpeget Sweco som teknisk rådgiver i forbindelse med etableringen af en ny strandpark ved Nørrekås i Rønne. Formålet er at udvikle kyststrækningen til et spændende udflugtsmål samtidig med, at parken sikrer kysten mod erosion.

Nørrekås i Rønne som kyststrækningen ser ud i dag. En ny strandpark skal sikre kysten mod erosion. Foto: Sweco
Nørrekås i Rønne som kyststrækningen ser ud i dag. En ny strandpark skal sikre kysten mod erosion. Foto: Sweco

Rundt om i landet arbejder landets kommuner med at beskytte byer og kyster mod det mere ekstreme vejr, der venter os i fremtiden. Stigende havvandstand og større hyppighed af stormfloder betyder, at mange kommuner har travlt med kystbeskyttelsesløsninger og kystprojekter, der også holder i fremtidens klima.

Det gælder også på Bornholm, hvor regionskommunen netop har udpeget den rådgiver, der skal hjælpe med at etablere en helhedsplan for bl.a. en ny strandpark ved Nørrekås i Rønne.

”Projektet har til formål at udvikle denne del af kyststrækningen til et spændende udflugtsmål samtidig med, at strandparken løser flere lokale kystrelaterede problemstillinger,” siger projektleder Anne Sofie von Der Pahlen fra Bornholms Regionskommune.

Multifunktionel kystsikring

Det er kyst- og klimateamet hos arkitekt- og ingeniørrådgiveren Sweco, der skal løse opgaven. Teamet trækker på erfaringer fra sammenlignelige projekter som f.eks. etablering af strandpark ved Køge Havn og projekter ved Helsingborg og Trelleborg i Sverige.

Hovedidéen i projektet er en multifunktionel løsningsmodel, der løser fire opgaver på én gang – nemlig at nedbringe erosionspresset på stranden, håndtere aflejring af sand i lystbådehavnen samt undersøge muligheden for at etablere en strandpromenade og et rev, der gavner naturen og øger oplevelsen for de besøgende. Der arbejdes med naturbaserede løsninger, og det er tanken, at et nyt rev vil understøtte biodiversiteten og samtidig fungere som erosionsbeskyttelse for kysten.

”Det er en super spændende opgave, som vi glæder os til at gå i gang med. Sweco bringer erfaringer og stærke kompetencer i spil inden for bl.a. kystudvikling og erosionsbeskyttelse samt viden om lokalområdets bølger, strøm og vandstand fra både igangværende og tidligere projekter,” siger projektleder Lotte Meldgaard Pedersen fra Sweco.

Tværfagligt rådgiverteam

Sweco indgår som underrådgiver og teknisk sparringspartner med det tværfaglige rådgiverteam, der bl.a. omfatter NATOUR og ARKLAND. Sammen med teamet udvikler Sweco en række scenarier, der sendes til politisk behandling. Efterfølgende udfoldes det valgte scenarie i en helhedsplan, som gennemgår en lokalpolitisk behandling.

Nørrekås i Rønne skal gennem arbejdet udvikles til et særligt kystanlæg, som strækker sig over en 700 m kyststrækning langs Nordre Kystvej. Strækningen kommer dermed til at binde store naturværdier nord og syd for byen sammen. Det endelige materiale vil danne grundlag for det videre arbejde i form af en ansøgning til Kystdirektoratet, fondsansøgninger mv.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Nørrekås i Rønne som kyststrækningen ser ud i dag. En ny strandpark skal sikre kysten mod erosion. Foto: Sweco
Nørrekås i Rønne som kyststrækningen ser ud i dag. En ny strandpark skal sikre kysten mod erosion. Foto: Sweco
Download
Området ved Nørrekås i Rønne som indgår i projektet. Illustration: Sweco.
Området ved Nørrekås i Rønne som indgår i projektet. Illustration: Sweco.
Download
Nørrekås i Rønne. Foto: Sweco.
Nørrekås i Rønne. Foto: Sweco.
Download
Nørrekås i Rønne. Foto: Sweco.
Nørrekås i Rønne. Foto: Sweco.
Download

Information om Sweco

Sweco
Sweco
Ørestads Boulevard 41
2300 København S

+45 7220 7207https://www.sweco.dk/

Sweco planlægger og designer fremtidens bæredygtige byer og samfund. Med vores kunder og den samlede viden hos vores 17.500 arkitekter, ingeniører og andre specialister, skaber vi sammen løsninger, der adresserer urbanisering og digitalisering og gør vores samfund mere bæredygtige. Sweco er Europas førende arkitekt- og ingeniørrådgiver med en omsætning på ca. SEK 21 billion (EUR 2 billion / DKK 14,8 mia.). Virksomheden er noteret på Nasdaq Stockholm.

Følg pressemeddelelser fra Sweco

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sweco

Lad os redefinere byrummet – og prioritere mennesker først28.4.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Mere end 70% af indbyggerne i europæiske byer er udsat for luftforurening ifølge Det Europæiske Miljøagentur, og Verdenssundhedsorganisationen WHO vurderer, at 1 million dødsfald i Europa hvert år er relateret til fysisk inaktivitet. Nøglen til en sundere, mere produktiv, grønnere og mindre forurenet by kan være en ny måde at planlægge og designe på, der tager afsæt i ideen om en fælles hastighed i byens gader.

Sweco Danmark fastholder rekordhøjt indtjeningsniveau og toplinie-vækst i corona-året 202015.4.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I et udfordrende år har arkitekt- og ingeniørvirksomheden formået at løfte omsætningen og vokse organisationen. Omsætningen stiger med 4% til 1,3 mia. kr., mens indtjeningsevnen fastholdes i niveauet 8%. ”Vi har oplevet modvind, men ikke nedgang,” siger CEO Dariush Rezai, der sender en stor cadeau til medarbejderne for at arbejde sig ud af de udfordringer, som 2020 bød på. 2021 er startet fornuftigt, og der rekrutteres nu til alle dele af forretningen.

Danmarks største rådgiver inden for bæredygtighed og drift af ejendomme leder efter 15 nye specialister17.2.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Facilities Management-afdelingen i arkitekt- og ingeniørvirksomheden Sweco mærker, hvordan den øgede opmærksomhed på grøn omstilling og bæredygtigt byggeri øger efterspørgslen efter rådgivere og teknikere indenfor energirenovering, HVAC, VVS og driftsoptimering. Afdelingen runder inden længe medarbejder nr. 100 og mangler aktuelt 15 nye medarbejdere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum