Beskæftigelsesministeriet

Ny stor undersøgelse: Arbejdsmiljø i bedring men fortsat langt til 2020-målsætning

Del

Der er fremgang at spore, når det kommer til arbejdsmiljøet på de danske arbejdspladser. Den positive udvikling fremgår af undersøgelsen ”Arbejdsmiljø og Helbred 2018” fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Tallene er dog fortsat et godt stykke fra 2020-målsætningen.

Undersøgelsen har været gennemført hvert andet år siden 2012, og målsætningen var en reduktion i andelen af beskæftigede med væsentlige psykiske eller muskel-skeletbelastninger på 20 pct.

Overordnet set er der ikke sket meget store ændringer siden 2016, men der er dog generelt nogle positive tendenser inden for arbejdsmiljøet.

Andelen af beskæftigede, der angiver væsentlige psykiske belastninger og samtidigt har en relativ høj grad af symptomer, ligger på 15,4 pct. Det kan fx være personer, der rapporterer, at de er udsat for fx følelsesmæssige krav og tidspres i arbejdet, og samtidigt oplever en relativ høj grad af symptomer på stress. Andelen er faldet fra 16,9 pct. i 2016, men den skal falde til 11,6 pct. over de næste år for at nå 2020-målsætningen.

Andelen af beskæftigede, der angiver væsentlige muskel-skeletbelastninger og samtidigt en relativ høj grad af symptomer, ligger i 2018 på 9,9 pct. Det drejer sig om personer, der angiver bl.a. at have hårdt fysisk arbejde, og samtidigt fx er begrænset i arbejdet på grund af smerter. Der er sket et fald fra 11,1 pct. i 2016, men andelen skal ned på 7,7 pct. for at nå 2020-målsætningen.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:
”Jeg glæder mig selvfølgelig over, at lidt færre oplever psykiske eller fysiske problemer på arbejdspladsen, men jeg ved jo godt, at vi langt fra er i mål. Undersøgelsen understreger vigtigheden af en ny og forbedret arbejdsmiljøindsats. Vi har modtaget anbefalingerne for et bedre arbejdsmiljø fra ekspertudvalget, som vi nu arbejder videre med politisk, og jeg ser frem til at finde nogle langvarige løsninger, der vil gøre, at danskerne får et sundere arbejdsliv med færre belastninger.”

Undersøgelsen ”Arbejdsmiljø og Helbred” baserer sig på en spørgeskemaundersøgelse til mindst 50.000 lønmodtagere, og svarprocenten i 2018 var 60 pct.

Du kan læse mere om resultaterne her

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 201925.4.2019 09:17:07 CESTPressemeddelelse

I februar 2019 var der 2.776.400 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 400 flere job i februar måned. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Igen i februar ser vi, at antallet af private job fortsætter med at stige, og at beskæftigelsen på ny slår rekord. Ser man tilbage til sommeren 2015, er der kommet 168.500 flere private job. Det er meget positivt. - Samtidig ser vi, at markant flere arbejder ved siden af kontanthjælpen i småjob. På to år er antallet, der arbejder på den måde, steget med 30 procent. Det er godt, at flere har småjob, fordi det kan være en god måde at få foden inden for på arbejdsmarkedet. - Jeg er også rigtig glad for, at vi med forenklingen af beskæftigelsesindsatsen er blevet enige om, hvilke a-kasser der skal forsøge at løfte opgaven med at få flere ledige i arbejde. De ni udvalgte a-kasser har en enestående chance for at vise, at de med deres kendskab til medlemmerne er de rette til at matche ledige og virksomheder. - Det gør

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum