Det Kongelige Teater

Ny statue på Gamle Scene

Del

På fredag kan Det Kongelige Teater afsløre en helt ny buste, som fremover kommer til at pryde Balkonfoyeren på Gamle Scene.

Busten forestiller komponisten Peter Tjajkovskij, der har komponeret musikken til eventyrballetterne Svanesøen, Tornerose og Nøddeknækkeren, for blot at nævne nogle få.

Busten er lavet af den russiske kunstner Alexander Rozhnikov og givet på initiativ fra den russiske ambassadør Mikhail Vanin i anledning af, at det er 80 år siden, at Svanesøen blev opført første gang på Det Kongelige Teater. Gaven er gjort mulig ved en donation fra Alexander Mamut.

Invitation til pressen:

På fredag den 2. marts kl. 16:00 vil der være en reception i Balkonfoyeren på Gamle Scene i anledning af afsløringen. Til receptionen vil blandt andre kunstneren Alexander Rozhnikov og kulturminister Mette Bock være til stede, og den russiske ambassadør Mikhail Vanin, teaterchef Morten Hesseldahl samt balletmester Nikolaj Hübbe vil holde tale.

Pressen er velkommen til afsløringen på fredag kl. 16:00 efter aftale. Tilmelding skal ske senest torsdag den 1. marts kl. 16:00 til presse@kglteater.dk med information om navn og medie, samt om man planlægger at tage fotos eller levende billeder til receptionen. Der vil være et begrænset antal pladser.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Flagermusen er en hyldest til livsglæden badet i champagne og bedrag16.11.2018 13:25Pressemeddelelse

Flagermusen. Spilleperiode 24. november-3. marts. Fra den 24. nov. spiller Peter Langdals version af Johann Strauss operette Flagermusen på Operaen i København. Champagnen flyder, og lidenskaber og løgne får frit løb i en hyldest til livet og en erotisk rejse, hvor der forføres, drikkes, elskes, bedrages og grædes. Som Danmarks nationalscene er Den Kongelige Opera altid særligt glade for at præsentere dansksprogede forestillinger, og der er en lang tradition for at opføre Flagermusen på dansk. På den måde kan Det Kongelige Teater fortsat pleje denne fine tradition. Det giver samtidig anledning til at glædes over de fantastiske kunstnere, som Den Kongelige Opera har til rådighed i solistensemblet, som i høj grad består af danske sangere. Især i operettens dialog tilføjer det danske altid forestillingen en ekstra dimension, idet publikum umiddelbart forstår sproget. Og netop i operette-genren er en rap replik en væsentlig del af den muntre oplevelse. Flagermusen er komponeret i 1874 fra

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum