Det Kongelige Teater

Ny statue på Gamle Scene

Del

På fredag kan Det Kongelige Teater afsløre en helt ny buste, som fremover kommer til at pryde Balkonfoyeren på Gamle Scene.

Busten forestiller komponisten Peter Tjajkovskij, der har komponeret musikken til eventyrballetterne Svanesøen, Tornerose og Nøddeknækkeren, for blot at nævne nogle få.

Busten er lavet af den russiske kunstner Alexander Rozhnikov og givet på initiativ fra den russiske ambassadør Mikhail Vanin i anledning af, at det er 80 år siden, at Svanesøen blev opført første gang på Det Kongelige Teater. Gaven er gjort mulig ved en donation fra Alexander Mamut.

Invitation til pressen:

På fredag den 2. marts kl. 16:00 vil der være en reception i Balkonfoyeren på Gamle Scene i anledning af afsløringen. Til receptionen vil blandt andre kunstneren Alexander Rozhnikov og kulturminister Mette Bock være til stede, og den russiske ambassadør Mikhail Vanin, teaterchef Morten Hesseldahl samt balletmester Nikolaj Hübbe vil holde tale.

Pressen er velkommen til afsløringen på fredag kl. 16:00 efter aftale. Tilmelding skal ske senest torsdag den 1. marts kl. 16:00 til presse@kglteater.dk med information om navn og medie, samt om man planlægger at tage fotos eller levende billeder til receptionen. Der vil være et begrænset antal pladser.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Programmet til Opera i det fri 20181.8.2018 08:00pressemeddelelse

Opera i det fri er et gratis tilbud til alle danskere og en mulighed for at opleve nogle af de største operaklassikere sunget af nogle af Danmarks bedste sangere i uformelle omgivelser. Fra den 10.-19. august kommer Opera i det fri rundt til seks danske destinationer. Det drejer sig om Brønderselv, Viborg, Esbjerg, Herning, Tranekær og slutteligt Bernstorff Slot i Gentofte. Det musikalske program består dels af uddrag fra den kommende sæsons forestillinger på Operaen, nogle af de store publikumsfavoritter og en smagsprøve på moderne opera. Her kan du læse, hvad du kan opleve på Opera i det fri 2018: Drot og Marsk af Peter A. Heise Ranes sang: Jens Christian Tvilum Figaros bryllup af Wolfgang Amadeus Mozart Via, resti, servita: Sine Bundgaard/Sofie Elkjær Jensen, Johanne Bock Hai già vinta la causa: David Kempster Crudel! Perché finora: Sine Bundgaard/Sofie Elkjær Jensen, David Kempster Eugen Onegin af Pjotr Tjajkovskij Kuda, kuda: Jens Christian Tvilum Porgy og Bess af George Gershwin

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum