Ny socialstrategi skal skabe plads til alle i København

Del

Et enigt socialudvalg i Københavns Kommune godkender ny strategi for udsatte københavnere. Målet med strategien er blandt andet at skabe plads i fællesskabet for københavnere med særlige behov.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Færre ensomme københavnere, flere i job og uddannelse og mere tryghed og sikkerhed for ansatte.

Sådan lyder tre af i alt 15 konkrete succeskriterier i den nye strategi, der skal sætte rammen for de sociale indsatser i København de næste fire år.

- København skal være en by med plads til alle – også københavnere med særlige behov. Derfor skal der i det sociale arbejde i endnu højere grad sættes fokus på at støtte københavnere med særlige behov som aktør i eget liv og som samfundsborgere. Alle skal have muligheden for at være en aktiv del af samfundet og deltage i forskellige fællesskaber, siger socialborgmester Mia Nyegaard (R), og fortsætter:

- Jeg er glad for, at det er et enigt socialudvalg, der nu står bag en ny strategi for socialområdet i København. Der har været stor opbakning, gode diskussioner og der er mange positive forventninger til vores arbejde på området fremover.

Ambitiøs retning for det sociale arbejde

Socialstrategien er til for alle københavnere, der har behov for støtte: Børn, unge, voksne, familier og ældre mennesker med behov for en social indsats. Det er københavnere med handicap, sindslidelse, misbrug, kriminalitet, hjemløshed eller mistrivsel. Nogle har kun behov for støtte i kort tid – andre har behov for støtte hele livet. Fælles for dem alle er, at de har ret til at leve et godt og værdigt liv på deres egne præmisser.

- En af de fornemmeste opgaver for mig som socialborgmester er at sikre, at udsatte børn, unge og voksne og københavnere med handicap bliver hørt og føler sig inddraget. Med den nye strategi sætter vi en ambitiøs retning for det sociale arbejde og for, hvordan man som københavner med særlige behov kan blive mødt, siger Mia Nyegaard.

Socialstrategien skal fungere som den overordnede rettesnor og skal efterfølgende omsættes til enkelte ud­viklingsplaner i Socialforvaltningens tilbud og enheder.

Strategien er blevet til på baggrund af drøftelser mellem politikere i socialudvalget, medarbejdere i Socialforvaltningen, ngo’er og københavnere med særlige behov.

Fakta om ensomhed, job og uddannelse og sikkerhed:

  • Socialforvaltningen har haft gode resultater med at mindske ensomhed, som fylder meget blandt udsatte. Men 42 procent af udsatte københavnere vurderer stadig, at de er ensomme, viser nyeste tal. Derfor skal forvaltningens tilbud og enheder fortsat styrke flere samarbejder med civilsamfundsorganisationer og frivillige, da det kan være med til at mindske ensomhed.
  • De senere års fokus på beskæftigelses- og uddannelsesindsatser i Socialforvaltningen har betydet, at flere københavnere med særlige behov i dag er i berøring med arbejdsmarkedet eller under uddannelse. Nyeste tal viser, at antallet af københavnere med handicap eller psykisk sygdom, som kommer i job eller uddannelse, er vokset med knap 18 procent på tre år. 
  • Indsatsen for at skabe gode vilkår for medarbejdere og beboere, særdeleshed i socialpsykiatrien i København, fylder fortsat meget i Socialforvaltningens arbejde. Fokus vil fortsat være på fælles sikkerhedsprocedurer, styrket samarbejde mellem politiet, Kriminalforsorgen og regionen.

Om socialudvalget i Københavns Kommune:

En tilgængelig pdf af socialstrategien er under udarbejdelse

Nøgleord

Kontakter

Sten Kristensen
Pressechef
Socialforvaltningen
Københavns Kommune
Tlf: +45 26 37 02 78

Billeder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Download
Foto: Jeanne Kornum
Foto: Jeanne Kornum
Download
Foto: Petter Åttingsberg
Foto: Petter Åttingsberg
Download
Foto: Jeanne Kornum
Foto: Jeanne Kornum
Download

Vedhæftede filer

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune Socialforvaltningen
Københavns Kommune Socialforvaltningen
Bernstoffsgade 17
1592 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk/sof

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Radikal socialborgmester savner mere metro i ny plan om Lynetteholmen5.10.2018 11:30:54 CESTPressemeddelelse

- Det er godt, at regeringen nu endelig har blik for hovedstaden. Det er forkert, når regeringen hidtil har opbygget en modsætning mellem hovedstaden og resten af Danmark. En stærk hovedstad er godt for resten af landet, siger socialborgmester Mia Nyegaard (RV). - Det nye Lynetteholmen er et visionært projekt, der både skaber nye boliger og nye arbejdspladser. Samtidig er det vigtigt, at vi med projektet klimasikrer København og sikrer byen mod stormflod fra både nord og syd, siger hun. - Vi er stadig bekymrede for udsigten til en østlig omfartsvej, og så er det helt nødvendigt med en større udbygning af metroen, siger Mia Nyegaard.

Regeringen glemmer socialpsykiatrien i nyt udspil21.9.2018 13:41:45 CESTPressemeddelelse

Socialborgmester Mia Nyegaard (RV) er tilfreds med, at regeringen nu endelig kommer psykiatriudspil, men hun kritiserer, at regeringen glemmer socialpsykiatrien. - Jeg synes, der er flere gode takter i udspillet. Det gælder ikke mindst styrkelsen af retspsykiatrien og etableringen af nye højintensive pladser i den regionale psykiatri. Dem er der hårdt brug for oven på mange års fald i antallet af sengepladser, siger Mia Nyegaard. Hun er til gengæld utilfreds med, at regeringen ikke prioriterer socialpsykiatrien godt nok: - Jeg synes ikke, man kan se afspejlet i udspillet, hvem der faktisk løser langt størstedelen af opgaven i takt med, at antallet af sengepladser i den regionale psykiatri er faldet støt, og antallet af foranstaltningsdømte er steget markant. Et af vores største problemer er, at borgerne kommer ud fra de psykiatriske afdelinger, før de er klar til det. Det siger lægerne og sygeplejerskerne selv meget klart og utvetydigt. Det betyder, at vi hjælper flere og flere borgere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum