Ny socialstrategi skal skabe plads til alle i København

Del

Et enigt socialudvalg i Københavns Kommune godkender ny strategi for udsatte københavnere. Målet med strategien er blandt andet at skabe plads i fællesskabet for københavnere med særlige behov.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Færre ensomme københavnere, flere i job og uddannelse og mere tryghed og sikkerhed for ansatte.

Sådan lyder tre af i alt 15 konkrete succeskriterier i den nye strategi, der skal sætte rammen for de sociale indsatser i København de næste fire år.

- København skal være en by med plads til alle – også københavnere med særlige behov. Derfor skal der i det sociale arbejde i endnu højere grad sættes fokus på at støtte københavnere med særlige behov som aktør i eget liv og som samfundsborgere. Alle skal have muligheden for at være en aktiv del af samfundet og deltage i forskellige fællesskaber, siger socialborgmester Mia Nyegaard (R), og fortsætter:

- Jeg er glad for, at det er et enigt socialudvalg, der nu står bag en ny strategi for socialområdet i København. Der har været stor opbakning, gode diskussioner og der er mange positive forventninger til vores arbejde på området fremover.

Ambitiøs retning for det sociale arbejde

Socialstrategien er til for alle københavnere, der har behov for støtte: Børn, unge, voksne, familier og ældre mennesker med behov for en social indsats. Det er københavnere med handicap, sindslidelse, misbrug, kriminalitet, hjemløshed eller mistrivsel. Nogle har kun behov for støtte i kort tid – andre har behov for støtte hele livet. Fælles for dem alle er, at de har ret til at leve et godt og værdigt liv på deres egne præmisser.

- En af de fornemmeste opgaver for mig som socialborgmester er at sikre, at udsatte børn, unge og voksne og københavnere med handicap bliver hørt og føler sig inddraget. Med den nye strategi sætter vi en ambitiøs retning for det sociale arbejde og for, hvordan man som københavner med særlige behov kan blive mødt, siger Mia Nyegaard.

Socialstrategien skal fungere som den overordnede rettesnor og skal efterfølgende omsættes til enkelte ud­viklingsplaner i Socialforvaltningens tilbud og enheder.

Strategien er blevet til på baggrund af drøftelser mellem politikere i socialudvalget, medarbejdere i Socialforvaltningen, ngo’er og københavnere med særlige behov.

Fakta om ensomhed, job og uddannelse og sikkerhed:

  • Socialforvaltningen har haft gode resultater med at mindske ensomhed, som fylder meget blandt udsatte. Men 42 procent af udsatte københavnere vurderer stadig, at de er ensomme, viser nyeste tal. Derfor skal forvaltningens tilbud og enheder fortsat styrke flere samarbejder med civilsamfundsorganisationer og frivillige, da det kan være med til at mindske ensomhed.
  • De senere års fokus på beskæftigelses- og uddannelsesindsatser i Socialforvaltningen har betydet, at flere københavnere med særlige behov i dag er i berøring med arbejdsmarkedet eller under uddannelse. Nyeste tal viser, at antallet af københavnere med handicap eller psykisk sygdom, som kommer i job eller uddannelse, er vokset med knap 18 procent på tre år. 
  • Indsatsen for at skabe gode vilkår for medarbejdere og beboere, særdeleshed i socialpsykiatrien i København, fylder fortsat meget i Socialforvaltningens arbejde. Fokus vil fortsat være på fælles sikkerhedsprocedurer, styrket samarbejde mellem politiet, Kriminalforsorgen og regionen.

Om socialudvalget i Københavns Kommune:

En tilgængelig pdf af socialstrategien er under udarbejdelse

Nøgleord

Kontakter

Sten Kristensen
Pressechef
Socialforvaltningen
Københavns Kommune
Tlf: +45 26 37 02 78

Billeder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Download
Foto: Jeanne Kornum
Foto: Jeanne Kornum
Download
Foto: Petter Åttingsberg
Foto: Petter Åttingsberg
Download
Foto: Jeanne Kornum
Foto: Jeanne Kornum
Download

Vedhæftede filer

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune SocialforvaltningenFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Bedre forhold for psykisk syge i København8.9.2017 06:21pressemeddelelse

Bedre forhold for psykisk syge i København. Det er en del af den budgetaftale for næste år, som et flertal i Københavns Borgerrepræsentation blev enige om i dag. - Vi får blandt andet flere botilbudspladser og bedre uddannelse af vores medarbejdere. Det bliver til gavn for vores psykisk sårbare medborgere. Det er jeg utrolig stolt over, at vi i København har valgt prioritere, siger socialborgmester Jesper Christensen. Næste år tilføres der ekstra 68,9 millioner kroner til service på området. Samtidig løftes anlægsområdet med 109,9 millioner kroner. - Vi har brug for øget specialisering i socialpsykiatrien. Jeg er glad for, at et stort flertal i Borgerrepræsentationen vil være med til at styrke det her område, siger Jesper Christensen. De ekstra penge går blandt andet til: 47 nye botilbudspladser til borgere med sindslidelser. renoveringer og modernisering af eksisterende tilbud – blandt andet Stubberupgård. uddannelsesløft af medarbejdere. flere pædagoger og sygeplejersker på tre socia

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum