Ny skole i Kødbyen skaber rammer for både skoleliv og fritidsmiljø
Kødbyen får nu sin helt egen skole. Den bliver tresporet med idrætshal og madskole til gavn for elever, lokalmiljø og københavnere, som kan få glæde af skolens faciliteter i fritiden. BAM Danmark A/S vandt udbuddet om at opføre skolen.

Det bliver totalentreprenøren BAM Danmark A/S, der med underrådgiverne Nord Architects, BBP Arkitekter, ingeniørvirksomheden Norconsult og landskabsarkitekterne BOGL, som skal opføre en skole i Kødbyen. BAM vandt udbuddet blandt tre prækvalificerede tilbudsgivere.
Det var BAM’s forslag, der bedst balancerede forholdet mellem pris og kvalitet og favnede visionen om ”skolen i byen – byen i skolen”. BAM har erfaring med lignende større projekter for Københavns Kommune herunder en skole på Sluseholmen og i Arenakvarteret i Ørestaden.
Visionen med byggeriet er bl.a., at skolen kommer til at indgå i en sammenhæng med Kødbyen, hvor udearealerne glider sammen med kvarteret. Skolegården bliver derfor åben for adgang udefra, ligesom skolens faciliteter også skal bruges til fritidsaktiviteter. Skolens hjerte bliver indgangshallen – et åbent rum, der forbinder alle etager og faciliteter med hinanden. Den arkitektoniske vision er gennemtænkt, så bygningen både kan være skole i dagtimerne og til fritids- og foreningsbrug resten af dagen.
Kødbyens skole placeres på hjørnet af Skelbækgade og Ingerslevsgade ud mod Dybbølsbro og bliver derved en markant og synlig afslutning på Den Hvide Kødby.
”Skolen bidrager til byudviklingen af det gamle Vesterbro og Kødbyen og opfylder visionen om, at vores byggerier skal have mange anvendelsesmuligheder. Nemlig skole og fritid under ét tag, så den kan bruges både af elever og af andre københavnere i fritiden”, siger overborgmester Lars Weiss (S).
”Skolen er ofte omdrejningspunkt for det lokale liv. Nu kan både børn, forældre og foreningslivet på Vesterbro se frem til en topmoderne skole med gode rammer for leg, læring, kreativitet og fysisk udfoldelse. Madskolen og idrætshallen giver nye muligheder for både børn og voksne,” siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).
”Med både en madskole og en idrætshal vil Ny Skole i Kødbyen blive et vigtigt samlingspunkt for både børn og voksne både i og uden for skoletiden. Når eleverne fra Gasværksvejens Skole flytter til Kødbyen, vil de ikke kun blive mødt af nye lokaler til undervisning, men også helt nye kultur- og fritidsfaciliteter på Vesterbro. Det er en gevinst for hele byen,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).
”Vi glæder os til endnu et godt samarbejde med Københavns Kommune om at udvikle og bygge en stor, moderne skole i Kødbyen. Sammen med vores team af ingeniør- og arkitektrådgivere har vi lagt alle kræfter i at udvikle et projekt, der tilpasser sig Kødbyens eksisterende og særegne arkitektur, samtidig med at det opfylder krav og ønsker til mange forskellige funktioner for både skole- og fritidsbrug”, udtaler Bo Svendsen, adm. direktør i BAM Danmark.
Det er den nuværende Gasværksvejens Skole, som flytter ind i skolen i Kødbyen, hvilket forventes at blive til skolestart i 2024. Byggeriet forventes at begynde i maj 2022.
Kontakt
Yderligere information samt kontakt til overborgmester Lars Weiss via kommunikationskonsulent Anette Amalie Juhl Lindschouw, tlf. 26 13 65 49.
Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen via pressekonsulent Jørgen Bredvig Skadhede, tlf. 51 94 73 21.
Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde via pressekonsulent Morten Vikær Hermansen, tlf. 24 87 91 88.
Managing Director Bo Svendsen i BAM Danmark A/S via Nanna Japp Davidsen, tlf. 26 64 66 01.
Fakta om skolebyggeriet i Kødbyen
- Skolen i Kødbyen bliver en tresporet skole med madskole og idrætshal.
- Madskolen, som indebærer eget produktionskøkken, er en vigtig del af den pædagogiske og arkitektoniske vision om, at skolen skal indgå i en bymæssig sammenhæng med Kødbyen.
- 0.-3.-klasserne (indskoling) får til huse øverst i bygningen med udgang til udearealer på taget af bygningen.
- 4.-6.-klasserne (mellemtrin) og 7.-9.-klasserne (udskoling) er midterst i bygningen med adgang til skolegården i niveau med det omgivende bykvarter.
- Nederst i skolebygningen er bl.a. madskole og idrætshal placeret i tæt forbindelse med den omgivende by.
- Kontrakten med BAM er på 274 mio. kr. for opførelsen af skolen.
- Den samlede anlægsbevilling er på 516 mio. kr. til hele byggeriet, som er opdelt i tre entrepriser: Ombygning af ammoniakkøleanlæg i Kødbyen, byggemodning af grunden, herunder miljøsanering, nedrivninger mv., og nu opførelsen af selve skolen.
- Byggeriet forventes at begynde i maj 2022 og forventes at stå færdigt i maj 2024, så eleverne kan rykke ind til skolestart i august 2024.
Billeder
Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Rådhus
1599 København V
33 66 33 66https://www.kk.dk
Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Byggeriet af skolen i Kødbyen sætter i gang20.1.2021 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nu tages første spadestik på byggeriet af skolen i Kødbyen, og overborgmester Lars Weiss (S) besøger i den forbindelse byggepladsen.
Kunstig intelligens skal reducere energiforbruget i Københavns Kommune4.1.2021 10:28:55 CET | Pressemeddelelse
Med et nyt projekt vil Københavns Kommune optimere energiforbruget yderligere i kommunens bygninger med hjælp fra kunstig intelligens. Det skal både bidrage til at reducere CO2-udledningen og kommunens varme- og elregning samt forbedre indeklimaet i bygningerne.
Overborgmesteren: Private ungdomsboliger skal øremærkes til unge16.12.2020 14:56:42 CET | Pressemeddelelse
Private developere udnytter regler, der gør boliger til unge billige at opføre – men lejer dem ud til skyhøje priser. Det skal være slut, siger Københavns overborgmester. Regeringen er klar til at kigge på problemstillingen.
Københavnske borgmestre vil have lov at udskrive kommunale ’bøder’ i festplagede områder16.12.2020 09:01:38 CET | Pressemeddelelse
Den nye politiaftale giver kommunerne mulighed for at ansætte et korps af kommunale ’tryghedsvagter’, der kan hjælpe politiet med at lægge en dæmper på de områder i byen, hvor fest, larm og møg har taget overhånd. Det er afgørende, at de kommunale vagter får mulighed for at stikke en afgift ud, siger københavnske borgmestre.
Overborgmester: Københavnere skal indskrænke deres sociale liv15.12.2020 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
København topper nu listen over kommuner med størst smittetryk. De unge fører an, men smitten stiger blandt alle aldersgrupper i hovedstaden og flere testes positive. Københavns overborgmester opfordrer nu kraftigt til, at alle københavnere begrænser deres sociale liv de kommende uger, så vi kan få brudt smittekurven.
Overborgmesteren forventer kompensation til Københavns erhvervsliv7.12.2020 12:40:53 CET | Pressemeddelelse
København og 37 andre kommuner er ramt af en delvis nedlukning. Det gør særligt ondt for turismeerhverv og for byens unge, men der er ingen vej uden om for at få smitten ned, siger Københavns overborgmester.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum