VIA University College

Ny skatteuddannelse kommer til Randers

Del

VIA University College slår til september dørene op til en ny uddannelse i skat i Randers. Der åbnes op for ansøgere til første hold den 1. februar.

1. september starter det første hold studerende på professionsbacheloren i skat i Randers.
1. september starter det første hold studerende på professionsbacheloren i skat i Randers.

Der står moms, formueret og makroøkonomi på skoleskemaet, når VIA University College til september slår dørene op til en ny skatteuddannelse i Randers.

”Vi er glade for, at vi nu kan udbyde skatteuddannelsen i Randers. Ud over at være en super god studieby har Randers også mange arbejdspladser inden for netop skat, både offentlige og private, og det åbner jo op for en masse spændende muligheder for samarbejde. Samtidigt har vi også oplevet en stor efterspørgsel fra kommende studerende i Østjylland, så vi håber, det afspejler sig i ansøgertallene, når vi åbner op for kvote 2-ansøgere til marts,” siger Morten Bøhm, der er uddannelsesleder for den nye skatteuddannelse.

Professionsbacheloren i skat tager 3,5 år, og som færdiguddannet kommer man ud med en bred profil inden for skattejura.

”Der er jo skat i alting. Hele vores velfærdssystem er bygget op omkring skat. Selv under corona har skat spillet en afgørende rolle, fx i forhold til hjælpepakker. Den specialiserede viden, man får på uddannelsen, kan bruges i mange typer jobs., og derfor er jeg sikker på, at de studerende bliver eftertragtede, når de er færdige.”

Borgmester ser frem til samarbejde

I Randers Kommune ser man frem til nye samarbejdsmuligheder og ikke mindst også endnu et stærkt uddannelsestilbud.

”Det er en rigtig god nyhed, at en ny og attraktiv uddannelse nu kommer til Randers. Det betyder endnu en mulighed, når der skal vælges uddannelse – en mulighed med rigtig gode jobmuligheder bagefter. Samtidig er jeg sikker på, at netop placeringen i Randers vil gøre uddannelsen attraktiv. Vi har i forvejen et spændende uddannelsesmiljø, fantastiske outdoor muligheder og fornuftige priser for at bo her,” siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Stor efterspørgsel på praktikanter

For halvandet år siden startede VIA skatteuddannelsen op i Herning, og her har man allerede gjort sig gode erfaringer.

”Vi har fra start haft et stort fokus på de studerendes trivsel og tilhørsforhold til uddannelsen, og det skal vi gentage i Randers. Vi har masser af gruppearbejde og løbende trivselssamtaler – og så oplever jeg, at de studerende er glade for den meget praksisnære undervisning. Underviserne kommer selv fra den virkelige verden, og det er altid konkrete cases fra virkeligheden, vi arbejder med,” fortæller Morten Bøhm.

De studerende på skatteuddannelsen skal undervejs i praktik i et semester, og her er allerede kommet mange henvendelser fra interesserede arbejdspladser.

”Vi er overvældede over de mange henvendelser, som både kommer fra Randersområdet, men også fra Aalborg og Djursland. Vi hører selvfølgelig fortsat gerne fra andre, både private og offentlige, der kunne være interesserede i at få en praktikant fra skatteuddannelsen.”

Det er muligt at søge ind på professionsbacheloren i skat fra den 1. februar. Den 15. marts kl. 12.00 er fristen for kvote 2-ansøgninger, og den 5. juli kl. 12.00 er ansøgningsfrist for kvote 1.

Læs mere om professionsbacheloren i skat her.

Kontakter

Morten Bøhm
Uddannelsesleder, professionsbacheloren i Skat
T: +45 87 55 33 46
E: modb@via.dk

Billeder

1. september starter det første hold studerende på professionsbacheloren i skat i Randers.
1. september starter det første hold studerende på professionsbacheloren i skat i Randers.
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum