Lægeforeningen

Ny rundspørge før folketingsvalg: Psykiatrien flytter vælgernes kryds

Del

Mens et folketingsvalg kommer nærmere, og partierne forhandler om en tiårsplan for psykiatri, viser en helt ny rundspørge, at psykiatrien flytter stemmer. ”Danskerne vil have et løft af den underdrejede psykiatri,” siger Lægeforeningens næstformand, Anna Mette Nathan.

Mens der forhandles om en tiårsplan for psykiatrien, viser en helt ny rundspørge, at der kan være stemmer at hente for folketingspolitikerne ved at løfte psykiatrien. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har udarbejdet for Lægeforeningen. Mere end 1.000 repræsentativt udvalgte danskere er med i rundspørgen, og mere end to ud af tre, 64 procent, angiver, at ”det er vigtigt for mig, at det parti, jeg stemmer på til næste Folketingsvalg, vil gøre noget ved det psykiatriske område.” Samtidig svarer mere end tre ud af fire adspurgte danskere, at der er behov for en langsigtet plan for genopretningen af det psykiatriske område, og at for mange ikke får den hjælp de har behov for i forhold til psykiske lidelser (se faktaboks).

”Det er tydeligt, at danskerne vil have et løft af den underdrejede psykiatri. Det her viser, at folk har fået nok, og at det har stor indflydelse på, hvad de vil stemme til det kommende folketingsvalg,” siger Lægeforeningens næstformand, Anna Mette Nathan.

Hun hæfter sig også ved, at tvivlerne i undersøgelsen tillægger sundhed og psykiatri større betydning for deres stemme, end de deltagere, der har valgt side. 20 procent svarer i rundspørgen, at de ikke ved, hvem de vil stemme på. Af dem peger mere end hver femte på psykiatrien som et politikområde, der betyder mest for, hvordan de stemmer ved et Folketingsvalg.

”Der er virkelig mange mennesker, som lever med psykiske lidelser i alle dele af Danmark. Både børn, unge og voksne. De stemmer, og det gør deres familier, venner og mange andre, som har berøring med psykiatrien også. Vælgerne vil have en psykiatri, som vi kan være bekendt, og det bør politikerne tage bestik af,” siger Anna Mette Nathan.

Kontakter

Links

Information om Lægeforeningen

Lægeforeningen
Lægeforeningen
Kristianiagade 12
2100 København Ø

+45 3544 8500https://www.laeger.dk/laegeforeningen

Lægeforeningen er den faglige interesseorganisation for læger i Danmark

Følg pressemeddelelser fra Lægeforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lægeforeningen

Læger: Fordobling i overskridelser af udredningsretten kan have alvorlige konsekvenser27.10.2022 09:52:28 CEST | Pressemeddelelse

6 ud af 10 børn og unge, der skal udredes i børne- og ungdomspsykiatrien, ender på så lange ventelister, at udredningsretten ikke kan overholdes. I første halvår af 2022 drejede det sig om 3.781 børn og unge - det er mere end en fordobling på kun et år, hvilket understreger behovet for en hurtig og effektiv politisk indsats for at øge behandlingskapaciteten i hele landet, mener Lægeforeningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum